miercuri, 13 iunie 2007

Sfarsit de scoala si niste concluzii...

Uite un articol pe care astept sa-l scriu de 2 saptamani.A trecut un an(scolar),eu m-am schimbat,m-am schimbat foarte mult.Enviromentul din jurul meu de asemenea.Am fost in ultimul an intr-o continua schimbare...Ce am realizat,ce am pierdut,ce am castigat eu intr-un an intreg?

Warning:Nu e tocmai un articol pentru cititori,mai mult pentru mine,dar...daca tot e scris,nu o sa interzic sa fie citit nu?

Faptul ca anul trecut am terminat clasa a 8-a si am intrat la liceul dorit,a semnificat din mai multe privinte un pas inainte dar si o perioada foarte mare de schimbari.Mintea si corpul meu au cerut incontinuu pe parcursul acestui an ,razbunare pentru anul care a trecut,an in care am pierdut multe din placerile vietii datorita blestematului de examen.De aici s-ar putea explica comoditatea mea la scoala.Tot anul am ignorat complet scoala,a fost poate cel mai slab an scolar al meu.Nu ma rezum acum la rezultatele scolare,intotdeauna mi se par irelevante.Am acumulat foarte putina informatie...si am fost poluat cu foarte multa prostie.

Un lucru evident si trist la sfarsitul gimnaziului...de fapt nu,intotdeauna la scoala,este ca nu-ti poti alege colegii.De cand m-am transferat de la scoala 6 la Liceul George Calinescu in clasa a 7-a,am lasat in urma cativa prieteni buni,colegi deosebiti,pe care dupa ce i-am revazut un an si ceva mai tarziu,am ramas cu un gust amar.In Calinescu,am fost primit cu o oarecare ostilitate si privit adeseori ca un intrus.Clasa 7-a a fost foarte grea din motivul asta...Nu m-am facut placut de intreaga clasa(cum un bun prieten mi-a spus:Nici nu era nevoie) dar mi-am facut sa zic:2-3 prieteni buni,datorita carora viata a devenit mai dulce...Aceste persoane au facut ca perioada sa fie mai suportabila,ca mai apoi sa se transforme in agreabila si spre final extrem de placuta.Pacat este ca n-am avut la dispozitie decat 2 ani sa petrec timpul cu ei,din care ultimul s-a soldat cu examenul.Si desigur ca nu am nimerit in aceeasi clasa.Ar trebui sa fiu recunoscator ca suntem in acelasi liceu.Desi ne vedeam relativ des,am primit aceasi surpriza:Cand eu "plec" de langa ei,se schimba,asa cum s-au schimbat si cei de la scoala 6.

Sa privesc acum la propria mea clasa...Hm.Este o clasa pe care nu mi-am dorit-o si nu mi-o doresc din punct de vedere al colectivului.Din 26 de elevi pot spune ca i-am cunoscut asa cum sunt in realitate pe toti.Impresia,precum va dati seama nu este extraordinara.85% la suta din aceasta clasa din care fac parte ma...dezamageste datorita persoanelor care sunt.Nu este vina lor ca nu sunt altfel.Este vina mea ca asa sunt eu.Am cunoscut prea putine persoane anul acesta despre care sa spun ca sunt niste persoane bune,pe care le admir.Toti avem defecte dar din propria-mi privinta,defectele lor sunt uriase.Superficialitate,falsitate,prostie,rea-vointa...Asa as caracteriza cele 85% de procente.Asta este viata...si probabil din aceasta cauza simt uneori nevoia sa ma autoizolez si sa nu-mi mai suport proprii parinti.

In acest cadru,deloc prietenos am petrecut acest an unde am castigat si pierdut anumite lucruri.Hai sa vedem ce am castigat:
-am inceput sa ascult muzica de calitate,mi-am definit preferintele,mi-am gasit artistii favoriti.
-mi-am dezvoltat tehnica de scriere.Pot spune acum ca scriu mai bine,mai original,mai cu personalitate decat o faceam anul trecut.Sper doar sa nu-mi fi atins deja apogeul.
-sufrageria mea a fost dotata cu niste lucruri pe care mi-le doream de mult:un calculator bun,un televizor si un sistem care sa-mi satisfaca toate placerile.
-m-am inscris pe Forumul FifaRomania.N-as putea spune decat ca regret ca nu am facut-o mai de demult.Sper sa fiu cat mai placut de membrii acestui forum,personal interesandu-ma de persoanele care merita sa stai de vorba cu ele si care iti faci o impresie despre ei nu in topicul Fifa 07 ci in topicul de Discutii Generale.
-am citit.Nu ceea ce mi s-a dat la scoala evident ci ceea ce mi-a placut.Pot spune ca mi-am gasit un autor preferat.
-orele de drama.Au fost probabil cele mai frumoase momente la scoala,uneori amestecate cu nervi si stres dar terminate cu bucurie si mandrie pentru ce am realizat.Si am realizat ca imi place sa stau mai mult in spatele scenei,in spatele camerei...Si ma bucur pentru asta.
-blogul.Este un loc(virtual) care l-am facut sa ma reprezinte,care m-a ajutat sa ma regasesc si sa-mi fac vreo cativa amici(cu ajutorul forumului desigur).
-mi-am facut cativa prieteni noi,la scoala,prieteni buni care merita apreciati.

Ce am pierdut:
-simt ca nu am acumulat destula informatie pentru un an scolar.Poate ca este numai vina mea,dar acum nu prea mai conteaza.
-prieteni.Departandu-ma de ei,simt ca i-am pierdut,simt ca sunt alte persoane.
-contactul cu realitatea.Nu am pierdut contactul ci am pierdut paravanul care ma tinea departe de el.Acum cunosc mai bine aceasta lume,o lume trista si regret ca a trebuit sa fac cunostina cu ea.
-am scris foarte putin.Am cel putin 3 proiecte in minte,proiecte ce ar putea iesi extraordinar,dar mi-a lipsit starea necesara.
-am pierdut timpul cu orele la scoala,cu discutii idioate cu conversatii fatise.

Anul acesta situatia mea la invatatura sta cam asa:media generala in jur de 9.40(9.50 primul semestru,9.30 al doilea) , notele la teza Istorie 10,Latina 10,Engleza 8,Romana 9(primul semestru) si Istorie 10,Latina 9,Engleza 8,Romana 10(semestrul II).Interesant...numai la engleza simt ca am invatat ceva,dar notele de la teza arata ostilitatea mea fata de gramatica.

Ce planuiesc vacanta asta:sa fac sport,sa ma fac cat mai in forma,sa citesc cat mai mult,sa scriu cat mai mult,sa ascult cat mai multa muzica si sa postez de cel putin 3 ori pe saptamana pe blog,sa stau pe forum(mersi de observatie).De restul lucrurilor nu prea imi pasa...Restul sa le ia dracu'!

Un comentariu:

Anonim spunea...

bravo, imi place articolul tau...
bafta in continuare