duminică, 13 mai 2007

Circul numit Eurovision 2007

Pentru ca a dus la "faimatizarea" unor artisti precum ABBA sau Celine Dion ,acest concurs anual de muzica a crescut enorm in ochii Europei,si in special in ochii nostrii.An de an se face mare valva,vrem sa obtinem locuri cat mai sus...Uneori stau si ma intreb de ce? De ce suntem atat de entuziasti cu acest concurs banal? De ce nu urmareste macar jumatate din cei care se uita la Eurovision meciul tur din finala Cupei Campionilor la Handbal Feminin unde fetele de la Oltchim Rm.Valcea fac meci de meci spectacol,si castiga pentru faima sportului romanesc...Fiindca avem o tara mizera,in care totul se face pe interes si pe bani.De ce nu se face atata tam-tam despre cat de buni suntem la acest sport dar se face despre ce a mai zis Copos lui Borcea care i-a transmis lui Becali ca da el 10 mii de dolari.De ce?

Asa e si cu acest Eurovision,care de mult nu mai este un "contest" adevarat intre statele Europene.Este mai mult o cale de...legare de relatii politice intre state,o cale de intarire a acestor relatii.Dupa ce in ultimii ani am tot obtinut locuri bune la aceasta tentativa de concurs prin Sistem&Luminita Anghel,Mihai Traistariu,Nicola...A venit randul altora(asemeni Sandei Ladosi) sa o dea in bara.Asa a aparut TontoMondo!!!! Ma scuzati,Todomondo cu melodia Stupy,Stupy I hate You(adica stiti voi cum se numeste de fapt).A fost scoasa din preselectia nationala un cantec care...pe bune,ar fi putut sa ne faca ...castigatori.Andra&Simplu-Dracula,my love avea reteta perfecta.Dar bineinteles,interesele,prostia etc din cadrul dinozaurilor din juriul romanesc a facut ca visul asta sa se naruie rapid.Toata lumea stie povestea cu "plagiatele" si nu mai merita mentionat.Amestecatura aceea penibila pe care au facut-o Todomondo insa,ne-a facut de rasul Europei.AM FOST PENIBILI!!!! Locul 13 este unul meritat.

Concursul in sine ramane o mizerie,statele vecine se voteaza intre ele ca si cum si-ar imparti cadouri in ziua de Craciun...prestatiile sunt 60% varza,nu mai spun ca unele state fac chiar misto de acest concurs,trimitand gay,travestiti sau rockeri(desi Lordi au fost admirabili,au avut niste versuri puerile pentru rock,dar totusi) si iese an dupa an un circ tot mai mare.Pacat...Unde sunt vremurile lui Wateloo?

Niciun comentariu: