duminică, 7 iunie 2009

Am fost la vot !

Si uite ca azi am fost si am votat si eu pentru prima data-n viata. Palpitant ce pot sa zic...Bineinteles ca nici in momentul in care am intrat in cabina de vot nu aveam habar pe cine pun stampila, dar hey! eu eram acolo. Am stat vreo 2 minute, am citit cine era pe listele alea. Am vazut ca pe unii ii cunosteam (prea bine, apar non-stop la tv) si de altii nu auzisem in viata mea. Si cand a venit momentul, am votat cu...dar ce credeti ca va spun? Sa zicem ca a fost ceva neconventional, oricum.

Simpatice doamnele care se ocupau cu hartiile pe acolo! S-au prins de cand m-au vazut ca votam pentru prima data.

Acum in ceea ce priveste candidatii, ce putem spune? Clasicul "toti sunt o apa si-un pamant" merge de fiecare data. Nu cred ca unul ar merita sa intre in Parlamentul European pentru ca nu cred ca vreunul ar avea in minte interesele tarii ca prioritate.
Nu putem vota toti coruptii, asa cum nu putem vota toate pitipoancele analfabete sau batraneii idioti care se razgandesc cu privire la orice. Sa alegi raul cel mai mic, asta nu prea exista. Nu exista cineva care sa aiba ca obiectiv interesele Romaniei cand actioneaza. Astfel de oameni nu reusesc sa ajunga macar pe buletinele de vot. Daca reusesc, cumva se face ca mentalitatea le este modificata, si ajung fix ca cei pe care oricum nu vrem sa-i votam. Are sens ce zic?

Na, acum nu le am eu absolut deloc cu politica, asa ca opiniile imi sunt formate strict pe ceea ce traiesc sau citesc/aud(MB) din ziare. Culegi o informatie de-aici, una de-acolo si iti faci o mentalitate. Buna, rea - e a ta - si asta conteaza cel mai mult.
Cat despre vot, putin imi pasa ce fel de drept constitutional este el. Cert e ca prin intermediul lui ar trebui sa-ti exprimi alegerile. Trist este ca in ultima vreme pe buletinele de vot ale romanilor nu se afla alegerile lor ci a altora. Deci ajung altii sa gandeasca in locul nostru.

E ca si cum eu ti-as cere capsuni dar tu imi aduci mere si pere si ma pui sa aleg. Cam asa zic eu ca e si cu votul. Unii renunta la capsuni si aleg ce le place mai mult dintre mere si pere. Altii renunta de tot la fructe. Ficare dupa cum simte si dupa cum vrea.
Pana una alta la varsta mea nu o sa-mi mananc neuronii cu niste chestii pe care oricum nu le pot schimba. A fost amuzant totusi sa merg, sa votez si...la final m-am simtit mai emancipat.

Mi-a lipit si abtibild din ala pe spatele buletinului...foarte misto!

Un comentariu:

Oana spunea...

Felicitari pentru primul tau vot, chiar daca a fost unul conventional