duminică, 7 iunie 2009

Nationala Romaniei

A fost mare tam-tam de cand Razvan Lucescu a preluat nationala. Echipa oricum a facut praf calificarea (duh, penultimul loc) dar e cel putin interesant sa vezi ca ai un antrenor nou care nu se sfieste sa nu convoace pseudo-talente (Nicolita, Cocis, Codrea - ar fi un exemplu) si sa cheme tot felul de jucatori interesanti.

Din punct de vedere al jocului, nu mi-a placut ce a jucat Romania aseara. Mi s-au parut destul de chinuiti si lipsiti de idei concrete. Dar mi-a placut lotul. Sapunaru! Baiatul asta e titular la FC Porto...si jucase destul de bine cu Manchester in Liga Campionilor. Tibi Ghioane - titular meci de meci la Dinamo Kiev. Apostol - tin minte cand mai mergeam si eu pe la meciurile Farului si il vedeam jucand. Era un jucator destul de constant. Intre timp a ajuns la Urziceni, a luat campionatul si iata-l si la echipa nationala! A jucat binisor si aseara, dar a luat foarte multe trante (asta pe langa capul spart). Si au mai fost cativa...Ideea e ca a parut ca o nationala foarte fresh si mult mai interesanta de urmarit.

Contrar unor asteptari, Lucescu Jr. nu a facut minuni si nici inovatii tactice, dar echipa a castigat (1-0) si desi suntem de rasul grupei, parca epoca lui Piturca pare ceva mai indepartata. Poate ca in sfarsit nationala are un selectioner care face echipa dupa evolutii si nu dupa favoritisme.
Avem totusi o grava problema cu atacul - si anume ca nu avem unul. Marica e un tip cu foarte mult potential, pacat ca e un lenes - daca n-ar fi stat degeaba in ultimii 2 ani la Stuttgart, poate ca acum era undeva mai sus ca forma si ca faima. In rest suntem zero barat. Danciulescu are o varsta, M.Niculae a ramas vesnica speranta si tot asa...

E un pic trist ce se intampla cu aceasta echipa dar schimbarile apar. Incet dar sigur.

Astept sa se termine de tot campionatul si o sa comentez asupra acestui minunat(cu ironia de rigoare) sezon al Ligii I care mai are o etapa pana la final.

Niciun comentariu: