miercuri, 13 ianuarie 2010

Orianthi - Believe



Probabil ca numele ei nu va pare foarte cunoscut, desi 2009 a fost un an destul de bunicel pentru ea. A castigat ceva faima prin faptul ca fusese aleasa drept chitarista lui Michael Jackson pentru This Is It. Si asta ar trebui sa spuna destule in privinta talentului ei. Oricine poate canta Beat It de la un cap la altul (si aici ma refer la solo, ca asa partea ritmica o stiu si eu) merita sa primeasca putina atentie. Pe langa asta, a scos si un album solo in octombrie.

Daca va uitati la ea, ati putea fi luati pe sus de aparente. Pentru ca intr-adevar la inceput ea nu pare sa fie decat un pretty-face cu o chitara in brate. Si desigur, ati spune ca e misto sa vezi o tipa care arata bine sa mai stie cate ceva si la chitara. Doar ca Orianthi nu este genul care "sa mai stie cate ceva". Si categoric ce-mi place la ea nu sunt numai aparente. Fata asta stie sa cante la chitara. Categoric are talent cu carul. A cantat pe scena cu guitar-heroes precum Steve Vai sau Carlos Santana.
Chiar Santana spunea despre ea ca a trecut de mult de faza cu aparentele. Spunea ca nu mai e de gluma...este tehnica, este talentata si o vede serios ca avand o cariera asemanatoare cu a lui.

S-ar putea ca in prima instanta nici muzica sa nu vi se para cine stie. Orianthi la voce este decenta. Nu va va pe spate dar nici n-o veti vedea falsand precum vreo pipita pop-dance-house. Stilul este foarte Avril Lavigne-ish pana la un anumit punct. Pentru ca ma vad nevoit sa repet - stie categoric meserie cu chitara aia. S-ar putea ca majoritatea cantecelor de pe album sa treaca pe langa voi pana cand va ajunge la solo-ul de chitara. Orianthi nu se teme sa fie foarte tehnica in cadrul unor melodii de altfel destul de usurele, si asta mi-a placut mie cel mai mult la ea. Pentru ca a abordat un stil comercial - gen...haide! asta va va face sa auziti de mine - dar in acelasi timp a integrat in el si o parte din ce e capabila ea ca si chitarista - oh, da! pot sa si cant la chitara! .

Single-ul "According to you" este cea mai catchy piesa de pe album. "What's it gonna be" are un aer mai punk si niste riff-uri ceva mai curajoase, astfel incat si asta mi se pare foarte fun de ascultat de cele mai multe ori. Si partea misto este ca exista si un instrumental - "Higly Strung" - pe numele lui - si suna foarte bine si inspirat.
Restul pieselor nu se remarca in mod deosebit, dar va va mai lovi cateodata si veti asculta surprinsi niste fill-uri si solo-uri de chitara care efectiv nu veti stii de unde au venit. Multe piese tip balada cu ceva chitara acustica in ele, dar repet nimic special.

Daca am ignora pana la urma toata treaba cu chitara, Believe nu este un album cu nimic mai special decat stiu-eu-ce combinatie pop-rock-alternative. Si intreg albumul nu este chiar condus de chitara, dar reuseste performanta de ati aminti constant ca ea exista acolo.
Orianthi e la inceput de cariera, are 24 de ani si tot viitorul in fata. Are potentialul de a scoate muzica ceva mai buna si mai de luat in serios. Nu pot sa nu ma gandesc ce ar fi insemnat pentru ea sa apara in seria de concerte This Is It, unde ar fi avut micile ei momente de glorie langa Michael.
Pana una alta va las sa o ascultati si sa va faceti propria parere despre ce poate ea in realitate:



Later Edit:
Check this out! Give in to me!

3 comentarii:

Anonim spunea...

Aceasta tema este pur si simplu fara pereche:), este foarte interesant pentru mine:P Bravo !! vreau sa mai vad in continuare discutii pe tema asta!

Anonim spunea...

eu ii ascult melodiile..si mi se par pur si simplu extraordinare. ultima ei piesa... shut up and kiss me imi place mult

Anonim spunea...

rosacea specialist Mouth Of Wilson

Take a look at my weblog rosacea treatment West Gardiner