miercuri, 23 ianuarie 2008

Crysis


Mai hranesc categoria "Game Reviews" cu un joc nou-nout(pentru mine) - Crysis.

De regula nu-mi plac FPS-urile.Primul FPS la care ma pot gandi este Counter-Strike.Multi dementi joaca asa ceva.Nu ma numar printre ei.Am jucat Counter de 2 ori toata viata.Nu-mi trebuie mai mult.
Ce m-a atras la Crysis a fost...au fost mai multe lucruri.Incepand cu cerintele de sistem pe care le are,faptul ca a fost declarat de majoritatea site-urilor / revistelor de specialitate - jocul anului 2007 ,ah si faptul ca nu-mi merge Gears of War,care tot insista cu o eroare penibila pe care Epic Games nu prea se grabeste sa o corecteze.In fine...

Fara indoiala , Crysis are cea mai evoluata grafica pentru un joc pe PC.Ne-o spun cerintele de sistem si screen-urile (link-aici) . Daca pe low si medium arata foarte bine...pe high arata fantastic.Nu-l tin pe high,pentru ca placa video (Radeon X1600 Series 512 Mb) si RAM-ul (1024 mb) sunt usor depasite,dar merge foarte "smooth" pe medium.Am facut insa testari pe high,si jocul arata incredibil.Sunt anumite peisaje de-a dreptul "breath taking" .Pur si simplu ti se taie respiratia cand ai in fata ta un munte imens din care se prabusesc portiuni (si ele imense),si tu mergi spre ele.Sau cand e intuneric ,nu-ti poti face calea prin jungla decat prin intermediul laternei de la arma si auzi sunete foarte ciudate de la anumite "creaturi".Atmosfera e perfecta...doar in King Kong am mai simtit un asemenea sentiment in fata monitorului.

Ce mai are deosebit jocul? Pai tu esti in persoana unui soldat al unor Forte US .Normal,doar se putea altfel? In principiu(si pentru inceput) omori koreeni.Nu intru in polemici politice,dar e cam aiurea...Tu ,esti soldat dintr-o sectiune speciala a armatei unchiului Sam.Ai la dispozitia ta un costum ,numit nanosuit .Pana la o anumita limita,costumul functioneaza ca o armura,fiind decisiv in supravietuirea ta.Costumul are mai multe "abilitati".Te poate camufla cu peisajul.Daca stai pe loc,esti aproape invizibil.Mai are si modul "strength" .Asta face sa mergi mai repede,sa lovesti mai cu putere(cand ramai fara munitie) si sa treci peste obstacole foarte inalte.Modul "speed" te face sa fii mai rapid,ajutandu-te sa iesi dintr-un schimb de focuri in care esti depasit.Modul "defence" este standard,si nu consuma energie.Caci costumul consuma energie.Odata energia terminata,viata eroului incepe sa scada,asta daca incaseaza prea mult.Nano-suitul e ala din poza de mai sus.Destul de cool.
In plus,ai foarte multe arme la dispozitie(adica foaaaarte multe!) .Munitia se duce cam repede,dar asta face gustul jocului.

In concluzie,e un joc super! Nu l-am terminat dar este fenomenal.Rareori mi-au placut FPS-urile atat de tare ca asta.Bine,poate doar King Kong,care este doar pe...jumatate este FPS.
De la mine are nota 10.Nu stiu daca este jocul anului 2007.Mai am de testat Gears of War(il rezolv eu odata si odata) , Call of Duty 4 (imediat ce termin Crysis) si cine stie...poate si BioShock.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Nu stiu despre ce vorbesti :))

Stephen G. spunea...

:)) Astea sunt mai de baieti :P