miercuri, 9 ianuarie 2008

Prostie (r)omeneasca reloaded

Aseara handbalul a mai tras o bataie sanatoasa fotbalului . Aseara a avut loc confruntarea-derby dintre Oltchim Ramnicu-Valcea si Rulmentul Brasov ,indiscutabil cele mai bune din campionatul feminin(chiar daca e si Tomis Constanta pe-acolo in preajma lor) . Un meci nebun . Spectacol cum n-am vazut nici in Champions League(acelasi sport) si o galerie a Brasovului incredibil de galagioasa pentru o sala atat de mica .Da,cred ca a fost singura chestie negativa la meciul de aseara,sala mica in care a jucat Rulmentul.
In fine ,m-am amuzat putin,cum la sfarsit Gh.Tadici s-a plans de arbitraj(face asta la fiecare meci aproape) dar trebuie inteles,a pierdut doua jucatoare-accidentate. Rulmentul a castigat la un gol diferenta,iar in ultima faza a meciului,portarita Brasovului a avut o interventie exceptionala la o ultima aruncare a Oltchimului.Per total,totul a fost deosebit de frumos . Dar desigur ca trebuia sa se intample ceva care sa ma scarbeasca:

Sport.Ro-ul - poate cel mai de rahat post romanesc ,la concurenta apriga cu ProTv,OTV,Euforia si...Romantica .Sport.Ro-ul a avut grija sa ne umple pana la refuz cu niste stereotipuri infantile si de trei lei...confruntarea dintre galactice si extraterestre...asemanare evidenta cu nemuritorul si deja enervantul fotbal .Odioasa exprimarea,aproape in bataie de joc pentru niste sportive romance adevarate.

Vin stirile de seara,plimb comod de pe Antena,ProTv si ...Sport.Ro si incep stirile(din sport).Stire bomba! : s-au intors nu-stiu-ce jucatori de la Dinamo,care au fost plecati in nu-stiu-ce insule,unde au cheltuit foarte multi bani .Fascinant!
Stirea numarul 2: Urmariti zilnic ultimele noutati ale Stelei din cantonamentul din "Sa-i ia dracu'" .Ok,lasand la o parte ca pe un om sanatos la cap l-ar durea fix in cot de ce-au facut dinamovistii in vacanta si ca ce fac stelistii in cantonament(adica se antreneaza,ce altceva pot sa faca, sa invate fizica cuantica?),care pot fi ultimele noutati ? Ah stiu: Radoi s-a dus la toaleta,Nesu si-a pus geaca pe el,Dica a dat un gol...
Stirile numarul 3,4 si 5 aveau legatura cu Rapid si CFR si Vaslui.
Pe final,ne spune si despre handbal.Jalnici!

Intru pe (conform trafic.ro) cel mai citit blog din Romania :Blogsport.Ro . Unde avem jurnalisti ,care vai se dau peste cap. Nicio stire despre handbal,sau o fi,dar e imposibil sa le gasesti printre aberatiile de articole cu Jiji,Adrian Ilie,Borcea si Copos. Nu inteleg de ce ii spune Blogsport si nu Blogfotbal,dar nici asa nu e bine,ca ei numai de fotbal nu vorbesc.

Un coleg de-al meu mai cumpara Gazeta Sporturilor sau ProSport,nu conteaza...Tot stiri de 2 lei avem si-acolo.Ar trebui sa se numeasca Gazeta Fotbalului si ProFotbal.
Dar de ce sa ne miram.Traim in tara care l-a premiat pe Mutu drept cel mai bun sportiv in 2007(poate cel mai bun fotbalist da,dar sportiv...niciodata) si nationala de fotbal drept cea mai buna echipa,cand noi am avut castigatoare de Cupa Cupelor,SuperCupa Europei la Handbal si alte medalii la multe alte sporturi.
Traim in tara in care firma ce se ocupa de dezapezire se ocupa si de strangerea gunoaielor,si nu le face pe niciuna.
Traim in tara unde masinile sunt lovite de avioane(Aoleu am uitat de masina!) .
Traim in Romania,si nimic nu se schimba...

Niciun comentariu: