luni, 28 ianuarie 2008

Australian Open 2008

N-as putea spune de ce sunt in ultima vreme tot mai pasionat de tenis.Probabil fiindca acum descopar si gust cu adevarat ce sport minunat este.
Anul asta,Australian Open a fost foarte spectaculos si plin de surprize,asa cum ar trebui sa fie un turneu de grand-slam. Rod Laver Arena a gazduit super-meciuri.
La feminin,totul a mers struna pentru fanul de tenis din mine.Maria Sharapova,dupa un 2007 destul de modest,marcat si de o accidentare,a facut instructie cu toata lumea incepand de la jucatoare precum Lindsay Davenport , Elena Dementieva si culminand cu Justine Henin si Jelena Jankovic.
In cealalta jumatate a panoului a evoluat foarte bine Ana Ivanovic .Un lucru inedit s-a intamplat in sferturi,cand atat Ivanovic cat si Jankovic (amandoua sarboaice) au intalnit pe surorile Williams,ba chiar le-au si invins! In final, Maria Sharapova si Ana Ivanovic (locurile 5 respectiv 4 ATP) au ajuns in finala.M-am trezit la 4 dimineata sa vad meciul Live,pe de-o parte pentru ca amandoua sunt jucatoare de exceptie,pe de alta parte si pentru ca amandoua nu arata rau deloc :D .
Sharapova a jucat din nou excelent.La acest turneu,rusoaica nu a pierdut niciun set.Desi Ivanovic a avut momente bune in primul set si chiar in al doilea,a avut foarte multe greseli.In final ,s-a terminat 7-5 ; 6-3 si Maria Sharapova a cucerit cel de-al treilea titlu de grand-slam ,inainte de a implini 21 de ani!



E clar ca mult timp de-acum inainte vom avea dueluri aprige intre
cele doua !





La baieti ,lucrurile pareau in regula pana in semi-finale.Ajunsesera primii trei din lume: Roger Federer , Rafael Nadal si Novak Djokovic si un out-sider : Jon-Wilfried Tsonga .
Personal asteptam cu interes o alta finala Nadal-Federer,de unde prea putin imi mai pasa cine castiga,stiind ca vom avea parte de spectacol.Nu a fost sa fie...
Spaniolul Nadal l-a intalnit pe tanarul francez Tsonga .Dupa mai multe meciuri pline de evolutii bune,Tsonga a explodat de-a dreptul cu Nadal pe care l-a invins in trei seturi,cu foarte mare usurinta.Urcarile la fileu si voleurile francezeului au fost incredibile.Orice a incercat Rafa,nimic nu a mers.
In cealalta semi-finala,Federer il intalnea pe Djokovic.Toata lumea stia ca avea sa fie un meci greu pentru ambii jucatori,dar cine ar fi crezut ca Federer va pierde in trei seturi? Nimeni.Ei bine,asa a fost.Sarbul a profitat de o forma precara a elvetianului si a trecut rapid in finala.
Asadar a avut loc o finala neasteptata,dar foarte spectaculoasa.Tsonga a avut din nou acele executii incredibile,dar Djokovic a aratat ca de data asta nu poate sa piarda o finala de Grand Slam,cum a facut in toamna la US Open cu Federer.
Dupa ce a castigat primul set cu 6-4,Tsonga parea ca face imposibilul dar atitudinea de balcanic impreunata cu valoarea l-a facut pe Djokovic sa revina si sa castige trei seturi,unul dupa altul : 6-4 ; 6-3 ; 7-6(tiebreak) .Novak a cucerit primul sau grand-slam,fiind si primul sarb ce iese invingator in Australia.O performanta incantatoare din partea sa.



Concluzii dupa acest Australian Open: Federer si Nadal nu sunt invincibili si sarbii au doi tenismeni ai naibii de buni.

PS.Si suntem condamnati la partida de Cupa Davis cu Franta.Tsonga vine...

Niciun comentariu: