miercuri, 30 ianuarie 2008

Cititul...la moda?

Se da o zi de scoala,final de semestru .Ora este inerta,nimeni nu este atent...materia nu conteaza ,e oricum plictisitoare ,avem situatia incheiata etc.
Am o pozitie strategica ,in ultima banca...adica ce naiba ? E sfarsit de semestru,cine se duce mai in fata ca sa fie atent? Stau cu ochii pe pereti,gandindu-ma la "nimic" .Posibil sa se auda profesorul pe fundal, posibil sa nu. Arunc priviri pofticioase catre iPod .Nu.Nu,nu e ora! Nici chiar asa,muzica doar in pauze! In fine,imi plimb privirile discret prin clasa .Hei uite-o pe colega X. -citeste .Si Y citeste .Mai in fata... Z citeste ! Colegul meu de banca...citeste. Frate,incep sa ma simt penibil,eu de ce nu citesc?
Scot cartea din geanta.Mda...cartea aia cu care ma chinui de 3 saptamani? Deschid si citesc.Ma simt cineva. Pornesc vertiginos .Faptul ca si ceilalti citesc ma incurajeaza.Imi da energie. Mai mult,cartea are (acolo unde citesc eu) dialog .Bun.Si citesc vreo 3-4 pagini,cand...bang! cad vreo 5 paragrafe grase,obeze chiar ,cu foarte multe filozofisme.Pfffoooaaaa.Inchid cartea...profesorul a mai spus ceva.Nu sunt atent.Nu era despre mine,so who cares? Ma uit iarasi pe pereti si iarasi prin clasa...fetele tot citesc.Bai sunt eu prost?
Apoi imi pica fisa ca ele nu citesc plictiseala aia de carte pe care o chinui eu. Nu.Cartile astea sunt roz , bleu deschis ,rosii...si au eticheta CHIC! pe ele .Nu-i dragut? Ce noroc pe unii sa citeasca lucruri care sa le placa. Carti CHIC! .Holy crap,sa mor daca stiam ca unele carti pot fi CHIC! Deci sunt si carti demodate,care nu mai sunt la moda? Raspuns :da. Fiindca nu putem compara o carte CHIC! cu Ion.
Cer si eu una,sa ma uit pe coperta.E roz.Ma cam streseaza rozul.Ouch,si eticheta CHIC! e asa vizibila. Citesc descrierea de pe coperta .Asa imi dau seama de ce citesc fetele. Nu e CHIC! ...e foarte comerciala...explicabil si de ce le citesc asa repede. Ah,dar ce bine o sa ma simt cand o sa se chinuie la Patul lui Procust .Mwahahaaha! Glumesc.
Sa citesti carti la moda...ce inseamna? Pentru mine inseamna sa termin foarte repede o carte.Pentru ca e facuta pentru mintea cititorului de secol 21.Sunt carti de generatie-noua.Nou aparute...si sunt mai placute decat ce se da tema la Lb.romana.Pacat ca nu se cere "Diavolul se imbraca de la Prada" sau "Al 13-lea apostol" .Viata e nedreapta...

Keep reading,folkes.No matter what!

Un comentariu:

Anonim spunea...

Ca si in alte domenii sunt carti la moda, schic sau cum le-o mai zice. Cum, nu stiai? Daca nu ai citit... nu stiu exact ce, pentru ca nu citesc carti la moda din principiu, esti ars.