duminică, 6 ianuarie 2008

Blestem

Azi e duminica...teoretic ultima zi de vacanta.Hm...urat.Nu prea am gustat din vacanta asta ca si cum ar fi fost o vacanta.Adica...a fost prea aglomerata ,cu prea multe evenimente,una dupa alta si practic nu am avut in nicio zi ocazia sa stau in pat in -liniste toata casa- cu o carte in mana si sa nu ma deranjeze cineva/ceva pentru trei-patru ore.Ma rog,asta e perioada,pentru asta o sa fie vacanta de sfarsit de semestru.In rest am fost foarte fericit.
Am avut un Craciun ok,o onomastica bestiala ,un revelion super(solicitant :D ) ... si multa mancare.Da.Problema este ca...

...saptamana asta care vine aduce de la sine ultima teza ! (tobe dramatice) .Este teza cea mai nenorocita.Este teza la limba latina . Citeam ca si Mihai are problema asta,si-l inteleg din plin.Prima data am crezut ca istoria o sa fie a naibii,dar m-am descurcat...romana si engleza,mi s-au parut relativ ok,solicitante dar ok.Si vine limba moarta !Urasc gramatica limbii romane,engleze,franceze si care mai e ea.Va dati seama ca sentimente bune fata de cea latina nu am.

Deci Joi am teza...si simt ca totul se naruie complet.Ce simplu si ce noroc am avut anul trecut in tezele de latina.Dar acum...fir'ar! Nu stau sa ma gandesc prea mult la asta.O sa se rezolve treaba cumva.

Oricum,ma bucur ca incepe scoala.Pentru ca mi-e dor de anumite persoane,si m-am saturat pana peste cap de altele,asa ca schimbarea este binevenita .Nu-mi e dor de profesori ,materii etc...Dar am nevoie sa schimb rapid peisajul.

Acum o sa ma laud cu ce mai citesc...dupa Harry Potter,am reusit sa termin si "The Portrait of Dorian Grey" care incepuse sa ma plictiseasca teribil cu multe aforisme,cugetari de secol 19 si prea putina actiune.Dar am citit-o...finalul a fost impresionant ca intreaga poveste.Am si "The Portrait of a young man" de James Joyce pe care vreau sa o devorez curand.
Pe 28 am dat iama in Diverta si am cumparat doar doua carti,deh sunt scumpe de sarbatori.Acum citesc un thriller politist legat de biserica...se numeste "Al treisprezecelea apostol" de Richard & Rachael Heller. Aduce mult cu Dan Brown, "Codul lui Da Vinci" .Cred ca de-asta si-mi place.
Am mai cumparat si "Casa intunericului" de bunul meu prieten,Stephen King.Se pare ca este o urmare a romanului "Talismanul",roman pe care eu nu il am.
Planuiesc sa citesc si "Ultima noapte de dragoste,prima noapte de razboi" de Camil Petrescu ,si "Creanga de aur" respectiv "Nopti la sanziene" de Mihail Sadoveanu .
Practic,primul meu obiectiv pentru 2008 - sa citesc cat mai mult.Nu-mi poate face rau,asa ca merg inainte!

PS.Ieri am scris primul capitol dintr-un nou proiect.Indiciu:are ceva de-a face cu istoria .

Pe data viitoare!

9 comentarii:

Oana Stoica Mujea spunea...

1. Pe vremea mea nu se dadea teza la latina. Unde a ajuns invatamantul asta, uh. Ma rog, eu am dat examen, mai tarziu, la facultate, la slava. Ceea ce mi s-a parut imposibil de invatat la inceput, dar apoi mi-a placut la nebunie. Mi-ar fi placut sa invat si latina, dar nu am avut inclinatia asta.
2. Al 13 lea apostol e foarte misto. Desigur, ca orice carte de gen iti schimba perceptia asupra religiei. Dar asta este. Dupa asta, ca sa fii si mai convins ca nu mai exista nimic, sa citesti Evanghelia dupa Iuda, sau mai bine nu. :)

Stephen G. spunea...

Perceptia imi e schimbata zi de zi...cartea asta nu face decat sa intareasca ce descopar eu singur.

Iar la lb.latina,pur si simplu nu vreau sa ma gandesc .

Anonim spunea...

Succes la teza ,si la multi ani!

Unknown spunea...

Mult noroc. Trecem noi si peste asta...

Oana Stoica Mujea spunea...

E doar o teza pana la urma, nu sfarsitul lumii. Si da, in legatura cu apostolul, si mie mi-a intarit convingerile. Cu toate ca fara religie ne-am omori intre noi. Acum nu stiu, poate ca ar fi mai bine sa ne tinem parerile astea pentru noi. Cum nu prea ne nimerim pe mess... dar poate vom vorbi intr-o zi si despre asta.

Stephen G. spunea...

@dany si mihai - multumesc foarte mult ... e doar o teza asa e,dar am eu darul sa fac pe dracu'n paispe.

@Oana,chiar ca trebuie sa stabilim o conversatie,ca n-am vorbim deloc.Eu stau destul de putin pe mess...dar daca ne vorbim de dinainte,nimerim odata in acelasi timp.

Oana Stoica Mujea spunea...

Ok, o sa ne vorbim dinainte, dar cum eu stau mai mult dupa ora 20, poate chiar si 21, cred ca va trebui sa alegem o zi de vineri, ca sambata si duminica nu se stie.

Stephen G. spunea...

Atunci daca totul e in regula,vineri seara putem sa "ne dam intalnire" pe mess. Sa vedem cum trec eu de saptamana asta.

Oana Stoica Mujea spunea...

Ce bine suna, ne dam intalnire pe mess :). Da, stai linistit, nu trebuie sa faci eforturi, stiu cum e cu scoala, vineri am examen :D