luni, 19 noiembrie 2007

Cugetare...

Din bruma de informatie pe care o am in legatura cu George Bacovia ,imediat imi vine in minte un citat dintr-o poezie de-a sa... "Liceu" se numeste respectiva si debuteaza cu versul "Liceu-cimitir al tineretii mele ".

Anul trecut,cand am auzit pentru prima data aceasta afirmatie,m-am aratat destul de sceptic la ceea ce a vrut sa spuna...Adica...tipule,ce vrei sa spui?La liceu e bine.Da...adevarul este ca anul trecut la liceu era bine,chiar foarte bine.Comparativ cu pragul clasei a 5-a(ce marca un alt debut),clasa a 9-a a fost banala,pe plan scolar totul mi-a mers din plin,am luat note destul de bune pe un efort relativ mic.Anul trecut am fost un norocos.

Am corelat clasa a 9-a cu a 6-a...pe care continui sa o consider cea mai frumoasa perioada din viata mea.Motive sunt nenumarate,neimportante acum.Totul a mers din plin atunci...cel putin din punct de vedere scolar...efort aproape nul=> note mari.

Nu stiu de ce,am crezut ca a 6-a va avea corespondent in a 10-a.Chiar nu stiu de ce am crezut asta.Inca traiesc un soc cand aflu ca nu e asa.Nu stiu daca li se intampla tuturor sau doar mie,dar clasa a 10-a e un cosmar...ore stresante,profesorii devin si ei stresanti.Tot ce era mai frumos anul trecut s-a dus pe apa sambetei.Parca toti profesorii au innebunit cu notele...parca vine sfarsitul lumii si nu avem note...Parca fac tot posibilul sa nu luam notele prea usor...parca insista sa ne chinuim,desi nu e necesar si nici sanatos sa le stim materia una-doua ca asa trebuie.

Oboseala e maxima...timpul e foarte limitat...nu pot face nimic niciodata.Nu am timp.Adica vrei nu vrei,oricat de ignorant ai fi(oh,si credeti-ma pot fi foarte ignorant in legatura cu scoala) trebuie sa te ocupi cate putin din toate,daca nu, le pierzi de sub control si ajungi sa alergi in disperare dupa salvari de ultim-moment.Facand chiar mai putin decat strictul-necesar ...concluzionez ca nu am timp.Nu fac nimic,sunt mort de oboseala tot timpul ,mai am mici stresuri si cand ajung acasa pentru mici banalitati.Man...I'm dying out-here!

Uneori gandesc despre Bacovia cum ca ar fi avut intr-adevar dreptate...

*
Azi am descoperit ca sunt un prost...Da,recunosc,sunt un prost.Pot fi prost intr-unul sau mai multe domenii...niciodata perfect,intotdeauna cu o lacuna undeva,chiar in mai multe locuri.Imi recunosc defectul,slabiciunea etc.Bine ar fi sa si le recunoasca si altii.Azi am fost un prost pentru ca nu am invatat la chimie,si nu am facut o chestie foarte banala.Corect! Sunt prost! Dar asta ma face sa devin mai bun pentru mine insumi.Nu pun la inima anumite ironii,ci invat din ele si merg mai departe.Bine ar fi sa mai faca si altii asta...

*

Probabil ca pe...miercuri voi reusi sa postez filmul...miercuri sau joi,trebuie sa ma asigur ca am voie sa-o fac.Sa nu o dau naibii in alte dandanale.

Pana maine cand voi cauta un clip cu muzica saptamanal...

Numai bine!

2 comentarii:

Anonim spunea...

Ce viata complicata ai si tu...

Anonim spunea...

Bacovia chiar e genial! Iti impartasesc situatia: ce era foarte bine anul trecut, acum s-a schimabt complet. Nu vreau sa mai vin la scoala!! Am inceput sa urasc ora 12.30!! Hai sa trecem a 11-a, va rog eu!!