marți, 6 noiembrie 2007

Fifa 08 vs PES 2008


PES 2008 (sus) Fifa 08 (jos)


Numeroase razboaie epice eroice s-au dus intre forumistii si gamerii romani de peste tot in privinta acestor jocuri care din intamplare au ca subiect acelasi lucru:fotbalul .
Le-am jucat si eu...Fifa din simtul datoriei,PES din curiozitate,mai ales ca se anunta cu fala ca va fi next-gen.
Fifa 08 a aparut de vreo luna(discutam strict despre varianta PC) . . . desi seamana un pic prea mult cu 07 din punct de vedere al meniului si al modelelor jocului(grafica fiind doar un pic rotunjita) ,avem schimbari destul de evidente la gameplay. Ideea e ca lucrurile se desfasoara ceva mai realist,suturile si pasele se desfasoara ceva mai bine,avem ceva miscari noi,doua taste schimbate si mai comode.Totul e ok...Raman insa aceleasi miscari rasuflate de portari,mingi plictisite si manusile portarilor ...aceleasi din 2002. In rest e ok...au crescut calitatea kiturilor si fetelor...Totul e pe un drum bun...mai ales ca cica de la anul,Fifa ia drumul next-gen.

PES 2008 a primit prima data eticheta de next-gen.Eu o categorisesc next-gen wannabe .Ce pot spune despre acest joc.Pai este enervant ca nu are licente pentru ligi,echipe,stadioane etc. si faptul ca meniul arata naspa,si ca grafica desi este mult mai frumoasa decat a Fifei tinde sa arate a anime(aviz faptul ca este creat de Konami) si jucatorii sunt cam luciosi,iar plasa portii e ca intr-un joc Java.Restul la PES 2008 este absolut fabulos .Gameplay extraordinar ,miscari incredibile...practic tot timpul de astepti la ceva neasteptat.Cinematics-uri deosebite,comentariu mult mai inteligent,celebrationuri mult mai multe...Nu mai spun cat de realist se desfasoara ostilitatile,pase,suturi,arbitru...realism total...goluri din offside anulate tarziu,accidentari si tot ce vreti sa vedeti intr-un meci de fotbal.Se aude ca adaugand si cateva patchuri facem din PES jocul perfect...Sa vedem...

Per total...ambele merita incercate...Fifa fiindca a progresat mult de la ce a fost...iar PES fiindca este o minunatie.Este inutil sa facem comparatie...fiindca nu mi se pare comparabil.

Deci jucati-va si distrati-va cu amandoua

PS.Azi 6 noiembrie a aparut Gears of War...Cum fac rost de el il joc si voi reveni cu impresii.

O seara buna!

Niciun comentariu: