marți, 3 iulie 2012
The Walking Dead
Dacă nu v-aţi uitat la serialul The Walking Dead, închideţi browser-ul şi daţi fuguţa de-l vedeţi. Nu contează că nu sunteţi fani zombie sau că vi se pare că e o ieftineală. Ascultaţi-mă pe mine şi uitaţi-vă la cele două sezoane. Este un serial memorabil care pune cu foarte multă măiestrie accentul pe personaje şi cumva le modelează după universul apocaliptic în care are loc acţiunea.
Dacă ştiţi serialul, atunci zăboviţi oleacă să vă povestesc cum stă treaba cu jocul. Robert Kirkman, creatorul benzilor desenate (care au inspirat şi show-ul tv) s-a implicat în creearea unei poveşti separate pentru un joc plasat în universul său. Precum a procedat şi George R.R. Martin, Kirkman a realizat că un joc care reia strict o poveste deja spusă - nu are nicio şansă de reuşită. Astfel că a venit cu un nou plot, cu alte personaje ş.a.m.d.
Cronologic, jocul se petrece înaintea peripeţiilor lui Rick & Co.
TellTale Games, faimoşi pentru jocurile lor point&click de aventură, sunt totuşi o companie de nişă care însă au dat lovitura cu jocul ăsta, scoţând recenzii peste recenzii, toate pozitive. Cu un gameplay mai mult decât decent, o poveste magistrală şi un voice-acting de cinci stele, The Walking Dead este unul dintre cele mai bune jocuri încercate de mine vreodată. Singurul dezavantaj? Vine făcut în episoade, aproximativ unul pe lună. Până acum avem două, dar parcă prea scurte...mai ales că jocul dă o dependenţă a naibii de intensă.
Jocul urmăreşte povestea lui Lee Everett, un personaj mult mai interesant decât Rick Grimes dacă mă întrebaţi pe mine. Lee o va cunoaşte pe Clementine, o fetiţă adorabilă. Împreună vor încerca să supravieţuiască coşmarului apocaliptic în care morţii se întorc la viaţă.
Mai multe despre acţiune n-are rost să vă povestesc pentru că reprezintă 90% din joc.
Gameplay-ul este destul de simplu dar extrem de bine gândit. În plus, este atât de intuitiv încât îl poate juca oricine, chiar şi cei care nu butonează de regulă computerul cu intenţii ludice. Sistemul de conversaţii este extrem de mişto pentru că seamănă cu cel din Dragon Age sau Mass Effect şi merge de minune. Într-o oarecare măsură, fiecare alegere a jucătorului va conta mai departe în joc. Deci v-aţi prins de ce-mi place. Pentru că-mi permite să modelez povestea după preferinţele mele - orice joc care chiar face asta merită jucat. Skyrim, stai jos! Poate că eşti epic dar nu modelezi nimic după preferinţele mele.
Momentele tensionate când trebuie să iei decizii rapide sunt cele mai interesante şi palpitante - acţionând ca cireaşa de pe tort.
Grafica este superbă chiar dacă nu intenţionează vreodată să fie Crysis. Motorul grafic este inspirat din grafica benzilor desenate şi se potriveşte perfect în tot contextul de horror şi gore. O atenţie deosebită este acordată micilor detalii.
La capitolul sunet avem o coloană sonoră pe măsură şi un voice-acting fenomenal (cum am menţionat) mai sus.
Deşi n-au apărut decât două episoade din cinci, vă promit că jocul ăsta merită fiecare minut de atenţie din partea voastră.
9.50 / 10 !
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
2 comentarii:
ne-am uitat , dom'le ...
Daca il recomanzi cu atata infocare, ma uit si eu :D
Trimiteți un comentariu