sâmbătă, 21 iulie 2012

Ponta e un birjar

Aseară s-a întâmplat să aterizez în faţa tv-ului şi să urmăresc o adunare ad-hoc în Craiova unde liderii USL îşi ţineau discursul megaloman împotriva lui Băsescu. Asta pentru că...ştiţi voi...l-au suspendat (iarăşi) pe micuţ.

Dacă aţi mai citit pe-aici, ştiţi că Băsescu nu mi-e deloc simpatic, ba din contră. E o jigodie ordinară care probabil ar merita să înfunde veşnic puşcăria. Cu toate astea, acţiunile din ultimele săptămâni ale opoziţiei m-au lăsat mască.
Evident că în România jocul politic este o glumă proastă, o harababură jucată numai de analfabeţi, cretini şi hoţi. Dar n-aş fi crezut vreodată că se vor da în aşa hal mănuşile jos şi vor începe toţi nenorociţii ăştia să se porcească între ei ca în curtea şcolii.

În prostia şi ipocrizia lor (fără margini) mai au şi pretenţia ca noi, oamenii normali, să luăm partea cuiva în circul ăsta. Şi asta îmi jigneşte (mie cel puţin) foarte tare inteligenţa. Între Băsescu şi orice alt politician aflat de cealaltă parte a baricadei - nu este absolut nicio diferenţă. Hoţi? Da. Nenorociţi? Da. Mafioţi? Da. Ponta? Antonescu? Toţi.

Aşa că să-l văd pe el, Victor Ponta, aruncând cu rahat în Băsescu, asta mă scârbeşte. Da, probabil că ăla merită toate acuzaţiile şi injuriile din lume. Dar nu vreau ca ele să vină de la unul care este de aceeaşi teapă cu el şi care la rândul lui ar merita acelaşi lucru. Pur şi simplu m-a dezgustat ochelaristul plagiator.

Discursul de ieri a lui Ponta a sunat ca o îndoctrinare ţintită către toată prostimea României, prostime care îngroaşă serios rândurile populaţiei. E trist şi frustrant că toţi acei gură-cască vor avea drept de vot şi vor decide un lucru aflat cu mult peste puterea lor de înţelegere. Stăteau toţi ca nişte vaci fără creier ascultând la jegul ăla comunist cum repetă mereu cuvinte cheie care să le intre în cap fără prea mare efort precum unor neanderthalieni.

Antena3 îmi provoacă zilele astea mai multă silă ca niciodată. Toate pipiţele de la ştiri zâmbeau triumfător şi se arătau foarte încântate de discursul Pontist (plagiat probabil de undeva), privindu-l ca pe ceva ok. Sunt dezamăgit de Mircea Badea pentru că s-a transformat dintr-un prezentator amuzant şi carismatic într-o armă care trage într-o singură direcţie.

Eu nu văd luminiţa de la capătul tunelului. Ţara asta n-are cum să se facă bine. Chiar dacă prostimea din perioada comunistă începe încet-încet să se rarefieze, vin alte generaţii la fel de rele. Generaţiile Facebook, generaţiile celor care nu iau bac-ul, generaţiile ălora din articolul precedent. Tot ce văd e o beznă şi mă întreb încă o dată dacă ar trebui să continui să sper sau să încerc deja să sparg tunelul ăsta mizerabil şi să ies eu singur la lumină.

Niciun comentariu: