marți, 3 mai 2011

1 Mai...toti o apa si-un pamant

Nu stiu daca am mai mentionat dar de anul trecut eu urasc foarte tare 1 mai-ul. Bine, de fapt aveam o antipatie fata de ziua asta de mai mult timp dar anul trecut mi-am definitivat parerea. Motivele sunt mult prea bine cunoscute, n-are rost sa le repet sa insir prea mult - au in general 3 nume: gratare, prostie, mitocanie.

Mi-a placut foarte mult cum au abordat cei de la ProTv stirile legate de oamenii care au petrecut weekendul trecut la mare. Au avut un umor foarte fin pe care l-am sesizat. Stau si ma intreb daca intr-adevar au vrut sa fie atat de malitiosi sau au facut-o pur si simplu din greseala.
Stiti ca la mare nu poti sa faci prosteala asta de zi libera decat in doua locuri : ghena ghenelor - Vama Veche sau adunarea cocalarimii concentrate - Mamaia. In fine, mie ambele locatii mi s-au parut la fel de mizerabile de cand ma stiu, iar ProTv au legat o stire amuzanta in legatura cu amandoua.

Las gluma un pic cam puerila cu placatul saracei Ilknur din Vama, nu pot sa remarca cat de penibile sunt ambele extreme ale litoralului.
Pe de-o parte avem Vama Veche - statiunea celor rebeli si lipsiti de casa si bani (de regula). Am fost de doua ori in toata viata mea pe-acolo si inca n-am inteles care-i toata minunatia cu statiunea asta si de ce vine o tara intreaga la ea. In acelasi timp uitandu-ma la cine se duce acolo, as putea intelege. Nu vreau sa generalizez, sunt convins ca sunt si destule exceptii dar aia pe care i-am vazut la televizor erau prototipul perfect de distrusi. Evident ca probabil aia de la stiri asta si cautau, doar nu vroiau sa stea la taclale cu oameni normali, nu? Hipsterimea era la locul ei, au dormit in corturi, n-au mancat nimic, pentru ca niciodata n-au bani, cheltuindu-i pe buruienile care-i baga apoi in spital. Si-apoi au ascultat niste muzica. Cam in asta consta o vizita acolo. Probabil nu toata Vama a facut asta dar am senzatia ca majoritatea pe asta s-au axat.
Superb, ce sa spun. Toti vrem sa fim rebeli si sa ne simtim liberi numai ca rebelii astia o dau intr-un penibil major.

Pe de alta parte, sau la polul opus cum au spus cei de la stiri, au fost cei din Mamaia. Aici e un pic mai grav. Cocalari si pitipoance in hoarde, imbracati ca niste papitoi s-au strans in toate rahaturile de cluburi din statiune unde o apa plata costa 12 lei ca totul sa fie "super-bine" sau "super-ok" cum spun cand li se ia interviuri si sa se zguduie pe rahatul ala numit "muzica electronica". Nu stiu daca merita sa comentez prea mult despre extrema din Mamaia pentru ca e de prisos. Kitch-ul e maxim aici iar toate fitzele care se perinda pe-acolo imi fac o sila de nedescris.

Sincer as fi luat astea doua extreme si i-as fi pus intr-un singur loc cu speranta ca se vor anihila reciproc si lumea intreaga va fi un loc mai bun, ingerii vor cobori din ceruri si vor canta, pe Pamant va fi pace si...oh wait, credeam ca aveam un vis frumos.
Duminica, drumul cu trenul de la Constanta la Bucuresti a fost un cosmar datorita aglomeratiei excesive. O gramada de pustime se urcase in tren fara sa aiba bilet (si loc, evident) si stateau ca niste catelusi dupa controlori, poate-poate scapa cu un 10 lei si ajung acasa...saracii. Da. N-avem bani sa ne deplasam acolo unde vrem sa mergem, dar hai sa spargem ce avem pe alcool si ierburi. Doamne, cata inteligenta!

Poate am ajuns la o varsta la care mintea imi merge altfel dar am inceput sa percep distractia altfel. Concertul de acum doua saptamani a fost o mare distractie. Una care inca ma tine incantat si-acum. Vineri mai merg la unul, iarasi foarte probabil ca o sa ma simt grozav. Ma distreaza o muzica buna, o ora de bowling, un joc bun, cateva ore de chitara , niste miscare in parc (pe jos sau bicicleta), ore lenevind alaturi de draga mea sau o carte (preferabil tot buna).

Sunt eu cel ciudat?

Un comentariu:

.... spunea...

ai fost putin rau, pui. :))
dragutz articol sunt de acord cu tine in mare parte.
apreciez ca mi-ai ascultat rugamintea.:))