marți, 18 ianuarie 2011

Zen (Down with the trends)

Mi s-a intamplat saptamana asta o chestie asupra careia n-am avut timp si chef sa reflectez prea mult, dar care m-a desteptat intr-o anumita masura si m-a facut sa vad altfel viata si pana la urma...altfel toate chestiile care urmeaza in perioada asta (examene & shit).

Ieseam luni seara (trecuta) de la primul examen, si ca din senin intre mine si Andrei (ce-i drept, el era mai aproape) cade o bucata imensa de gheata de pe acoperisul Universitatii. Andrei era la cativa centimetri de locul unde a cazut, eu la aproape jumatate de metru. Am incremenit amandoi. Daca s-ar fi intamplat sa ne loveasca bucata aia in cap, ei bine cred ca era ultimul lucru pe care l-am fi facut. La contacul cu pamantul, bucata de gheata s-a sfaramat si a ricosat in piciorul meu. Credeti-ma, era gheata intarita si durea.

E frumos sa rasufli usurat dupa aceea, dar m-a facut sa ma gandesc - exista lucruri mai importante in viata decat examenele astea care parca ne fura si ultimul strop din viata. Da, sunt importante si trebuiesc tratate cu seriozitate, dar eu zic ca n-ar trebui sa ne domine viata in halul asta.

Suntem prea preocupati de atat de multe lucruri incat uitam de micile chestii care ne fac viata cu adevarat frumoasa. O masa copioasa, un serial amuzant, persoana iubita langa noi...

Suntem sclavii trendului si asta contribuie si mai mult la ignorarea lucrurilor care conteaza. Eu zic sa le dam jos. E la moda sa te imbraci intr-un anume fel? Fuck it! Ignora toate rahaturile astea, imbraca-te cum te simti confortabil. Intotdeauna va conta cum te simti, cum te misti tu...nu aia care-ti impun sa fii intr-un anume fel. Vrei parul lung - poarta-l, lasa toti prostii care spun ca baietii n-ar fi trebui sa poarte parul lung. Dupa sute de ani de civilizatie in care majoritatea barbatilor doreau sa aibe plete, vin niste destepti/destepte sa-ti spuna ca de fapt toti baietii trebuie sa poarte parul scurt. Fuck You! Strigati cu mine! Fuck You!
Vrei sa te razi in cap, fa-o! Nu conteaza ce se face si ce nu se face. Daca tu o vrei (tu si nu altcineva) atunci fa-o! Lasa-i pe aia care comenteaza, lasa-i pe barfitori, lasa-i pe ratatii care n-au facut niciodata nimic in viata lor dar critica.

Elibereaza-ti ura, furia. Las-o sa iasa. Canalizeaz-o catre cine merita si da-i drumul. Scapa de ea. Arunc-o cu cea mai mare explozie de care esti capabil .Fii relaxat dupa aceea, gusta viata, uita de tot ce e rau si concentreaza pe ce ai bun in viata.

E la moda sa mergi in club? Eu zic sa dam jos conventia. Fa ceva diferit, fa ceva mai mult decat sa cheltui banii pe o chestie care trece in cateva ore si care nu te lasa decat cu o durere de cap.
Eu zic ca e momentul sa fim diferiti, sa fim unici, sa nu fim o societate de roboti, de soldatei trasi la indigo. Sa nu mai purtam toti aceleasi haine . Sa nu-i mai lasam pe altii sa ia decizii in locul nostru. Sa ne purtam ca si cum e intr-adevar viata noastra! Hai sa fim ce ne place sa fim, sa devenim naturali, sa nu mai cautam raspunsuri, sa trecem direct la fapte, la decizii, la lucrurile care conteaza cu adevarat.

Now that's rock n'roll!
Live like you really wanna live baby!
Go!

5 comentarii:

Andrei spunea...

Agh, este revelator mesajul tau de azi:D
Imi place ;)) Viitorul suna bine daca am trai intr-o comunitate care tine cont de ce ai spus tu aici:D
Dupa ce am vazut moartea cu ochii te gandesti altfel asupra viitorului, si nu glumesc. Era un semn destul de inteligent temporar plasat :)) In timpul examenelor:P
Bai, asta e, viata merge mai departe
Important este sa nu pierzi ceea ce te face unic incercand sa fii artificial;

Miruna spunea...

"Who cares if you disagree, you are not me, who made you king of anything. So you dare tell me who to be, who died and made you king of anything. All my life I've tried to make everybody happy while I just hurt and hide, waitin' for someone to tell me it's my turn to decide."

O melodie draguta. La asta m-a facut sa ma gandesc postul tau. (: Bine si la alte chestii, dar e cam greu sa spun cu certitudine la ce. Ah si ma asteptam sa scrii despre asta intr-un fel, dar totusi sunt de parere ca trebuia sa imi spui mai de curand de toata faza:)).

Stephen G. spunea...

@Miruna, yet again I apologise for my mistake. Really!

@Andrei, As always, thanke!

M.A spunea...

Da urasc si eu trendul! Poatul tau imi aduce aminte de genialul film"fight club"

M.A spunea...

Cel mai mult urasc marketarea rahatului!