joi, 13 ianuarie 2011

Kill the concepts !

Sa fiu in locul celor de la Facultatea de Limbi Straine din Bucuresti, cand as face oferta universitara, prezentand diferitele profiluri, limbi ce se studiaza, specializari s.a.m.d. as face ceva mai special pentru sectia de Engleza A (acolo unde activez eu).
As face un flyer cu toate limbile B care se pot studia, despre profesori, diferite laude la adresa absolventilor etc. Si peste as pune un sticker rosu, asa cum fac astia prin alimentari cand un produs are "25% mai mult" sau "Produs de post" sau "2 la pret de 1" si as scrie : Atentie! La aceasta specializare se studiaza Conceptele Gramaticii Moderne. Nu vrei acest lucru, renunta cat inca mai poti. Utilizati pe propria-raspundere. Pe mine m-ar fi facut cel putin sa ma mai gandesc o data inainte sa dau pentru admitere la sectia asta.

Pot sa zic ca de-a lungul timpului m-am descurcat la scoala. N-am fost niciodata cel mai bun din clasele mele, n-am avut niciodata 10 pe linie (decat in clasele I-IV :)  ) dar intotdeauna m-am mentinut undeva la "above average", eram in prima jumatate, osciland mereu in functie de cheful si sporul meu la invatat.

Eh, cand mergi la facultate (mai ales la una foarte bitchy, asa cum este a mea) inveti lucruri noi. Cum ar fi ca vechile trucuri din liceu nu mai merg. Nu mai poti invata pe sarite si sa scoti totusi o nota favorabila. Nu merge sa prinzi lucruri din zbor. Agerimea mea de odinioara care imi permitea sa nu invat prea mult acasa si mai mult sa prind din clasa e inutila acum.
Cu toate astea niciodata n-am dat peste o materie care sa-mi para de netrecut. Pana acum. Conceptele sunt cel mai urias, urat si inspaimantator dusman din cati am avut vreodata. Misto figura de stil, nu? Yep, fara exagerare, am impresia ca ma bat cu o adevarata Himera si oricat m-as chinui, nu pot invinge. Cand cred ca i-am descoperit o slabiciune, atunci se intampla sa apara ceva nou si totul sa se naruie inca o data.

E ciudat sa te zbati mereu intre speranta ca parca tinzi sa reusesti si neputinta care te incearca imediat dupa. Batalia finala (una din multele pe parcursul a 3 ani) are loc pe 1 februarie.
Nu stiu daca intr-adevar vreau sa ma plang, sa suspin, sa ma autoincurajez sau pur si simplu sa-mi dau seama ce trebuie facut.

Am invatat o gramada de lucruri in ultimii ani. V-am mai spus, ma simt ca si cum as fi un nou om, unul mai puternic si mai ager. Unul cu mai putina rabdare si bunatate dar unul mai intelept (decat inainte). Si poate Stefan cel de dinainte s-ar fi lasat descurajat de toata situatia asta. Poate as fi stat mai deprimat, mai tacut si mai lipsit de chef, dar prin cate am trecut, ma consider norocos de alte lucruri si fericit astfel incat n-am nevoie de altceva. Exista si probleme mai grave in viata. Astea trec, se rezolva, un examen nu este ceva care sa merita sa te darama. Cazi - te ridici la loc. Ce nu te ucide, s-ar putea sa te faca mai puternic. S-ar putea...

Luni incepe sesiunea. Am dat deja doua examene. 7 more to go...

Uh, seven's a magic number, this should be good.

But seriously, Kill The Concepts!

7 comentarii:

Miruna spunea...

eu aflasem ca fac doar un an lingvistica generala:))daca e asa sau nu,nu stiu. poate si tu faci doar un an din ceea ce numesti concepte care practic e acelasi lucru dar in alte limbi. ma rog:d am 20 de ore pe sapt de portugheza pana acum:)) 20!!! si din semestru 2 fac si civilizatie:)).
na coment destept. e destul de destept pt tine?
imi pare rau pt tine iub :( serios. dar eu inca nu am intrat in paine inca.:))) ma rog. te las acum:d si ai dreptate cu invatatul pe sarite. nu am cum. e all or nothing.

Stephen G. spunea...

De la anul conceptele se transforma in Sintaxa frazei si a propozitiei which is basically the same shit but worse :P

Miruna spunea...

EW. suna naspa. eu nu stiu in ce se transforma:)) sper ca in nimic.

Anca G. spunea...

Sadici, Multă baftă și spor la învățat! Eu nu mai am decât...10 examene de dat..

Stephen G. spunea...

Ah. 10!? Pai da, 10! ok...that's just grim.

Andrei spunea...

si ne plangeam noi ca avem doar 9 :D

Ela. spunea...

ai toata dreptatea din lume !