sâmbătă, 28 august 2010

Hora mare! Pe motoare! Cargo!

Am fost aseara sa-i vad pe Cargo intr-un concert live in portul Tomis. Evenimentul a fost organizat de serile Timisoreana sau asa ceva...nu stiu exact, nu-mi place berea romaneasca :D

Cand am ajuns acolo, ZOB cantau in deschidere. Marturisesc ca nu-i stiam decat dupa nume si nu-i ascultasem niciodata. Dar din ce am auzit nu m-au impresionat foarte tare. Am inteles ca sunt punk. Sau cel putin asa a zis Igrisan (solistul Cargo) la finalul show-ului.

In fine, dupa ce un crainic foarte enervant a tinut sa puna publicul sa aclame putin trupa ca sa urce mai repede pe scena, s-a dat drumul la un intro-tape si Cargo au debutat rapid cu piesa mea preferata de la ei - Ziua Vrajitoarelor! Melodia asta a fost prima invatata la chitara electrica de mine, are multa valoare sentimentala in spate, am cantat-o din toate puterile. Sunetul nu a fost cel mai grozav in start, chitara lui Adrian Barar scotea un sunet foarte ciudat, dar situatia s-a remediat foarte rapid. Foarte misto tobele, basul si clapele! Se auzeau foarte clar, curand insotite si de chitari.

Nu sunt mare fan al albumelor cu Igrisan ca solist dar omul are o voce buna, puternica...potrivita pentru Cargo de-acum. O sa fiu pricinos si o sa zic inca o data ca nu este Kempes (solistul de pe primele 4 albume)  dar ca-si face foarte bine treaba.

Au continuat intr-un ritm foarte bun cu Calare pe motoare (hora pe motoare) care a incins bine de tot publicul si a pregatit bine cantarea pentru Ploaia. Pe-asta o stia chiar toata lumea, inclusiv manelaro-cocalarii cu lant la gat si tricouri cu Steaua lipite de burta care faceau remarci de genul "ia uite ce par lung are ala cu chitara". Ma rog, s-a cantat frumos. La voce a fost mai mult publicul decat Igrisan care facea o pauza.
A urmat Nu pot trai fara tine, care a  sunat foarte-foarte bine, mai ales solo-ul. Si au curs pe rand un adevarat best of al trupei. Nu mai tin minte exact ordinea dar am ascultat - Doi pasi in urma ta, Zi de Zi, Anarhia, Batacanda, Nu mai am tigari...

...am ascultat si Aproape de Voi...balada superba, care din pacate nu e mai cunoscuta decat Ploaia, desi e mult, mult mai reusita. Publicul ar fi trebuit sa cante mai tare la asta. Dupa ea a urmat in cel mai ideal mod - Baga-ti mintile in cap! Chitaristul Adrian Barar ne-a intrebat daca stim sa sarim iar noi i-am spus ca da! Dupa Nu mai am tigari, trupa a anuntat ca au terminat, nu inante de a relua Aproape de voi, de data asta cu staff-ul care a fost alaturi de ei in turneul din vara asta, cu totii pe scena.

Apoi au mai revenit inca o data cu Erata, pe care am auzit-o in timp ce mergeam spre iesire ca sa evitam aglomeratia.
Per total un spectacol bun, cu un sunet mai mult decat decent, cu toata trupa la inaltime si cu un public destul de fidel, mai ales cei ingramaditi mai in fata scenei. Au fost si mici momente de pirotehnie, dar nimic foarte fitzos.
Cargo, bifat! Cargo - marfa!



Si de-o fi si eu sa mor
Nu vreau sa va intristati
Sa cantati si sa jucati pana-n zori
Si daca din cand in cand...
O sa ma primiti in gand,
Voi fi aproape de voi!

3 comentarii:

iuliana spunea...

Caaaargooooooo!!!! imi plac oamenii astia:D

Anca G. spunea...

I-am vazut in doua randuri, prima data tot la Timisoreana, apoi intr-un club. Adi Igrisan e extraordinar, dar nu pot sa ma abtin sa nu-l compar cu Kempes..

Stephen G. spunea...

Dap, aparent nici eu nu ma pot abtine, dar asta e...albumele Cargo cu Kempes sunt prea misto ca sa nu-i compari. Si nici live omul ala nu cred ca era mai prejos.