joi, 2 septembrie 2010

"Vitejii" Internetului

Daca ar fi sa cautam o chestie negativa la internet este ca oricine il poate accesa. Sigur, asta era la inceput partea frumoasa la aceasta retea mondiala, contacul dintre oameni de la orice fel de distanta. Dar veti intelege intr-o secunda de ce zic ca e pacat ca poate fi accesat de oricine.

E imposibil sa nu fi navigat undeva - pe un site, forum, blog s.a.m.d. si sa nu fi vazut o discutie foarte aprinsa. Undeva in discutiile alea aprinse se vor afla intotdeauna unul sau mai multi viteji care sunt foarte smecheri, intelepti si le stiu ei pe toate, toti din fata unui monitor. Exista un numar infinit de oameni retardati care continua sa se creada mai destepti  decat restul poporului internaut si au impresia ca daca pe langa inteligenta lor mai dau dovada si de un vocabular bogat in injuraturi sunt niste zei. Trist.

Ce e frustrant in legatura cu "vitejii" este ca nu poti sa te intelegi civilizat cu ei. Fiecare argument se va termina cu ei pretinzand in continuare ca au dreptate, desi le poti da si o mie de exemple prin care sa le arati ca sunt prosti. Ei vor insista ca mamele lor i-au nascut niste Einstein'i si ca ei nu pot fi contrazisi.
Vitejii astia se mai numesc si troli in limbajul de specialitate pe net. Oamenii inteligenti de regula ii ignora, pretinzand ca ei nu exista.

Vitejii au obiceiul de a jigni tot ce este mai popular, mai apreciat. Ei sunt unici, oile mai negre si mai proaste din turma care au hotarat ca iarba si apa sunt de cacat si ca stiu ele mai bine ce trebuie sa se faca.
De regula sunt atat de prosti incat nu pot scrie coerent in limba romana. De regula n-au inteles ca "ma-ta" se scrie cu cratima. Si in general cand cineva injura pe internet e penibil, pentru ca nu rezolva nimic. Dar sa injuri pe net si sa mai si gresesti gramatical in acelasi timp...asta arata ceva despre persoana respectiva.

Inteleg sa avem gusturi diferite, sa diversificam ceea ce vizionam, ascultam, citim sau gandim, dar de ce unii trebuie sa calce in picioare orice cred ceilalti si sa-si expuna sus si tare parerea de parca e una din cele 10 porunci?
Din punctul meu de vedere, cea mai nasoala chestie in legatura cu vitejii este ca ei nu sunt curajosi decat pe internet, acolo pe scaun in fata monitorului. Asta e chiar penibil. De regula o gura mare pe internet este exact omul ala mic, frustrat si nebagat in seama din viata de zi cu zi.

Per total m-am saturat de unele chestii de pe net - discutiile gen formatia X e de cacat si Y e mult peste. Sunt mai tru in timp ce X sunt niste sell-out'i. M-am saturat sa vad oameni injurandu-se pentru ca unul crede ceva in timp ce celalalt nu. M-am saturat sa vad doi oameni de televiziune cum ambii au impresia ca sunt deasupra celuilalt, unul mai pur decat altul si care continua sa se injure intr-un non-sens perpetuu. Nimeni nu-i perfect si nimeni n-are dreptate. Adevarul e pe undeva pe la mijloc. Intotdeauna.

Din seria "Stefan are nervi asta-seara" declar ca imi bag piciorul in el de internet. Fiti liberi sa observati ironia faptului ca am scris articolul asta pe...internet! Fuck it!

Si o vorba inteleapta - disputele pe internet sunt la fel ca si cursele intre infirmi - chiar daca o sa castigi una - tot handicapat ramai. Da, cam rautacios, dar asa de adevarat daca o luati la rece.

Un comentariu:

Anca G. spunea...

Ce ti-e si cu vitejii astia.. ei sunt cei mai cei si trebuie respectati, nenea. E ca-n Chicago: 'if you're good to mama, mama's good to you'. Daca nu-ti convine, te trezesti cu 'mata' (si-au luat tastaturi la reducei si n-au cratima..)
Cum ai zis si tu, cel mai bine e sa-i ignori.

Netu ar trebui sa se distribuie ca armele...sa ai permis pentru el. Permis pe care sa-l castigi in urma unor teste psihologice/de gramatica...