vineri, 26 februarie 2010

Bravo Urziceni !

Eu, ca asa-zis microbist, sunt mandru de Unirea Urziceni. Bravo lor! S-au luat piept in piept cu Liverpool. Sigur, au pierdut...cine nu s-ar fi asteptat la asta? Dar ideea e alta - ca dupa doua meciuri, jucatorii de la Unirea au putut iesi cu fruntea sus.

Ce au jucat ei aseara mi-as dori sa vad la toate echipele romanesti. Din pacate nu se va intampla prea devreme asta. Doar la ei si la CFR Cluj anul trecut am vazut atitudinea asta dezinvolta si mentalitatea de "nu mai am nimic de pierdut". Au intrat pe teren si au stiut ce au de facut. Faptul ca au deschis scorul si au avut acel elan nebunesc - e memorabil si demn de toata lauda. Asa se joaca fotbal.
Ca au cedat apoi e mai putin important. Cand evoluezi impotriva unor jucatori mult mai bine-pregatiti si experimentati, se va intampla inevitabil sa gresesti si chiar sa pierzi. Este evident cu toata indarjirea Urziceniului ca totusi Liverpool a fost echipa mai completa, mai puternica, mai buna. Dar nu poti sa zici ca englezii n-au tremurat. Au facut-o...

Si apoi au incasat doua-trei goluri. Si ce daca? Asta m-a uns pe suflet. Unirea nu a paralizat in aparare, nu au inceput sa joace un bambilici. Au continuat sa atace. Si mi se pare normal. Ai pierdut calificarea, scorul are deja o proportie negativa pentru tine, ce mai ai de aparat? Si au jucat, si au avut multe ocazii. E pacat ca n-au mai inscris macar o data. Ca oportunitati au fost.

Bravo lor, asta da echipa. Au lasat o impresie deosebita in Champions League, avand in vedere ca nimeni nu stia nimic de ei, au batut Rangers, au batut Sevilla si in niciuna dintre partide nu s-au predat. Am vazut un joc care respira, nu tentative ieftine si rasuflate cum eram obisnuit de la altii...

In continuare nu pot sa nu-l judec pe Dan Petrescu fiindca a plecat pentru bani (ar avea cineva tupeul sa nege asta) in liga a II-a din Rusia. Sigur, poate ca salariul era unul de nerefuzat. Pot intelege asta. Dar uneori in fotbal ar trebui sa fie vorba si de altceva. Petrescu e un antrenor deosebit si facuse ceva special cu Urziceni. N-ar fi trebuit sa plece, indiferent de bani. Daca aia chiar il vroiau, puteau sa astepte pana la vara, nu cred ca aveau mare lucru de ratat.

Desi fotbalul nu mai e de mult un subiect de mandrie pentru romani, cred eu ca a crescut putin orgoliul in noi dupa dubla cu Liverpool.
Altii continua sa zbiere si sa behaie ca-i fura arbitrii. Cu Mititei care intotdeauna sunt dezavantajati, cu Gigiei care nu mai au nimic interesant de zis de ani de zile si cu Borci frustrati ca nu sunt in stare sa puna de-atatia ani cap la cap o echipa decenta. Fotbalul romanesc continua sa fie o gluma proasta, am mai spus-o si o repet. Urziceni este insa exceptia de la regula. Mica exceptie, asa cum a fost si CFR Cluj acum un an.

Ce urmeaza la anul? Vaslui? Deja ar fi interesant.

Intr-un sport ceva mai misto unde avem si performante reale, niste fete lupta pentru Liga Campionilor si voi scrie cand voi avea ocazia si despre ele. Go Go Oltchim!

Un comentariu:

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.