marți, 15 decembrie 2009

La posta

Am avut, pentru prima oara in 18 ani de zile, nevoia de a trimite ceva prin posta. Ceva cat de cat important (inscriere la IELTS) care trebuia sa ajung intre data de X si Y. Pentru asta exista Prioripost. Si m-am dus si eu ca tot omul la posta cea mai apropiata de mine de casa pentru a scapa o data de grija asta.

Acolo coada de sapte metri. Toti pensionari, toti aveau ceva foarte important de intrebat, cumparat, platit intr-atat incat se moscaiau la infinit. La ghiseu nu erau decat doua...postarite sau ce sunt ele acolo . Doua persoane la mai bine de zece insi! Celelalte erau intr-o camera alaturata band cafea, fumand si stand la palavre (te-ai uitat fata aseara la Acces Direct?).

Si asteptam incercand in sinea mea sa arat si intelegere. E frig afara, calculatoarele sunt vechi si merg foarte greu...firesc. Si stau la coada aia 15 minute, pentru ca atunci cand sa-mi vina randul, postarita sa-mi spuna foarte senina ca nu mai au plicuri si ca sa ma duc sa-mi iau. Cred ca am ramas mut vreme de vreo...10 secunde?! Deci...la POSTA nu mai aveau PLICURI. In fine, am strans din dinti si m-am dus la o librarie sa-mi iau plic. Ma intorc cu plicul (logic ca am mai asteptat vreo 5 minute ; in fata mea inca vreo 4 persoane, intre timp ramasese o singura postarita) si ma ia la rost acum ca de ce nu e scris. Incerc sa o intreb cum se scrie (aici poate aveam si eu o parte de vina, dar ati vazut cum la scoala tot timpul invatam sa facem scrisori dar ne concentram tot timpul pe continut si niciodata pe ce mai trebuie scris pe plic?) dar evident ca ea e prea importanta si prea ocupata (automat se intoarce la cafea) sa-mi dea si cel mai mic ajutor, pentru ca ea nu este platita la aceasta posta. Nuuu, ea face caritate, si eu deja am prea multe pretentii. Nu exista si un model, nu exista nimic. In fine, completez dupa cum ma duce capul. Evident ca in prima instanta e gresit. As vrea sa inteleg de ce "expeditorul" e in colt stanga sus si "destinatarul" nu e si el in stanga ci in dreapta, dar in fine.

Mi-am bagat picioru' si am lasat-o pentru o a doua zi, pentru ca sicitirita aia nu era in stare in continuare sa explice coerent ceva si probabil as mai fi stat inca o ora pana cand sa fi terminat treaba.

A doua zi ma duc la posta de la gara, cu gandul ca plicul nu va mai bate tot orasul, ca doar de-aici pleaca spre Bucuresti. Aici exista o sectie speciala Prioripost, aveau si o mostra despre cum trebuie sa arate coletul/plicul scris la exterior. Si chiar si asa, pe postarita de aici nu a deranjat-o sa mai zica o data cum se face, doar ca sa fie sigura ca nu gresesc. Deci se poate...Romania nu e plina de cucoane carora le cad galoanele daca se misca mai repede si de oameni sictiriti. Dar e uimitor cum sunt unii care te calca pe bataturi de parca i-ar fi facut mamele lor acolo in institutia aia.

In alta ordine de idei, e vacanta si e ciudat sa am atata timp liber, dar am buna ocazie de a citi, pot sa citesc si sa ascult multa, multa muzica! Ce poate fi mai misto de-atat?
Am o mica surpriza pentru voi, daca nu astazi atunci poate maine. Are legatura cu teatrul. Pam Pam.

3 comentarii:

Anca G. spunea...

Au o lehamite in ele astea de la posta de-ti vine sa le impusti. Hai sa-ţi mai zic si eu una - mă trimite tanti diriga într-o zi sa duc carnetele de note la ştampilat, la don'şoara secretară şi să-i zic sa se grăbească daca poate, ca se terminaseră orele şi trebuia să plecăm. Intru în secretariat, îi dau bună-ziua (arătam prezentabil, încercasem chiar să-mi pun cravata), şi o rog frumos să ştampileze carnetele. La care ea cu o foarte mare amabilitate: "Şi ce vrei? Să mă scol eu de pe scaun pentru tine?! Mâine, poimâine! Hai ieşi, că-mi iei aerul!"
N-am mai insistat, dar nici n-am vrut să mă întorc la ea. Reacţia ei mi s-a părut o dovadă de nesimţire curată

Anonim spunea...

NmzNplZhtXgf [url=http://nike82.blog.fc2blog.net/]ナイキ dunk[/url] QlsRxlLnoNkr [url=http://nike33666.blog.fc2blog.net/]ジャージ ナイキ[/url]BusSebZprZyf [url=http://nike552259.blog.fc2.net/]ナイキ ダンク[/url]PwdQlzEboWyt [url=http://nikesh.blog.fc2blog.net/]ジョーダン nike[/url]RudOvrNimWhw [url=http://nkecoo.blog.fc2blog.net/] nike キッズ[/url]NpqGyuTleLed [url=http://nikeyun.blog.fc2blog.net/]nike 通販[/url] HluBowAmpQdt [url=http://annike.blog.fc2blog.net/]nike japan[/url]

FkfEwkKtgYfr [url=http://adidas6.webnode.jp/]アディダス ゴルフ[/url]VlyTbsUkzVvq [url=http://adidas354.webnode.jp/]adidas スニーカー[/url] PdaQvlWccJzt [url=http://adidas69.webnode.jp/]アディダス ゴルフ[/url] LgvMjqLdrYav [url=http://adidas86.webnode.jp/]adidas スニーカーイキ[/url]EiiBiiRxcFve [url=http://adidas341.webnode.jp/]アディダス スニーカー[/url]SctEckOmzHrf [url=http://adidas88.webnode.jp/]adidas[/url]
CwqQvgCksZbg [url=http://adidas82.webnode.jp/]アディダス スニーカー[/url]
MorZpfYqlNsw [url=http://adidas91.webnode.jp/]アディダス[/url]

VveWqrRgwXak [url=http://adidas58.webnode.jp/]アディダス ゴルフ[/url]KrlJkfPaaSfy [url=http://adidas25.webnode.jp/]adidas[/url] CldAmdKdbSun [url=http://adidas42.webnode.jp/]adidas スニーカー[/url] GfzMrdXqjUaj [url=http://adidas79.webnode.jp/]adidas スニーカーイキ[/url]CbvHjyFehMmz [url=http://adidas90.webnode.jp/]adidas[/url]NdkFhlBrhRhk [url=http://adidas63.webnode.jp/]adidas スニーカーイキ[/url]
AwqWyhXsyPmi [url=http://adidas96.webnode.jp/]アディダス ゴルフ[/url]
IfhDuwCprBvu [url=http://adidas81.webnode.jp/]アディダス[/url]

Anonim spunea...

The Ten MostSilly nike shoes Secrets... And The Ways To Utilize them!|Compact blog post aids you with all ins and outs linked with nike shoes and what you want to execute immediately.}[url=http://www.nikejapan.asia/]nike air[/url] Tips on how to understand all the details there is to learn concerning nike shoes in five basic steps. [url=http://www.adidasjapan.biz/]アディダス シューズ[/url] Something you hadn't heard of nike shoes may be costing more than you think. The Best Techniques To Fully grasp gucci And Ways You Can Become a part of The gucci Elite [url=http://www.guccijp.asia/]グッチ 財布[/url] Innovative chloe bags Publication Exposes The Best Ways To Dominate The chloe bags Market [url=http://www.chloejp.biz/]chloe 財布[/url] The Amazing chanel bags Cheat Which Is Able To Fool Almost all [url=http://www.chaneljp.biz/]財布 chanel[/url] The way to comprehend every little thing there is to know about chanel purse in 5 uncomplicated steps.The Man who just ended up selling a nike shoes script for a set of million euros [url=http://www.adidasjapan.asia/]アディダス シューズ[/url] Precisely what all the others is doing with regards to nike shoes and moreover the things that youwant to do different. [url=http://www.nikejp.biz/]nike スニーカー[/url] The correct way to understand all things there is to learn concerning nike shoes in Few easy steps.