luni, 5 octombrie 2009

RIP Jetix

M-am tot tinut sa scriu despre asta, dar nu prea mi-am gasit timp.

Poate ca stiati ca parca din 15 septembrie, cel mai vizionat post de desene animate de la noi - Jetix - s-a transformat in Disney Channel. Cu siguranta ne aducem aminte cum in urma cu destul de multi ani si Jetix era noua fata, schimbarea de la Fox Kids. Adoram FK, si n-am avut probleme sa-mi placa pe-atunci si Jetix - care pastra mare parte din grila si aducea destule noutati interesante.

Au trecut anii. Eu (si multi altii ca mine) am crescut, am redus drastic numarul de ore petrecut in fata tv-ului (nici nu stiu daca mai sunt ore in momentul asta) - dar mi-a placut din cand in cand sa mai evadez din perioada asta ciudata a varstei pe care o am. Cel mai usor e sa te uiti la desene animate. Pe mine ma relaxeaza enorm chestia asta. Mi-aduce aminte de o perioada cand totul era atat de simplu, cand grijile erau toate pe termen scurt - o vreme cand eram copii. Cum sa nu fim putin nostalgici dupa asta? Exista atunci o inocenta, un entuziasm si o energie in mine pe care pur si simplu nu o pot regasi astazi. Doamne si ce mai adoram desenele alea!

A fost greu sa nu observ ocazional schimbarile de la Jetix - bagasera masiv programe in special fetelor - Spioanele in enspe mii de sezoane, Hannah Montana etc Efectiv am stat si m-am intrebat ce e asta. Ce e asa amuzant la Montana asta? Ce e asa misto la niste adolescenti care canta si danseaza niste banalitati si se dau staruri rock (bleah!). Ce e cu noile desene? De ce-s desenate atat de aiurea? De ce e dublajul atat de iritant? De ce ar permite cineva sa se dea un program ca Power Rangers la tv (este cretinismul total)? Ma depaseste. Totul.

Unde este Andy? Dar Louie? Bobby? Eek? Spiderman? Cainii detectivi? Orasul Purceilor?Pe bune, ce-s cacaturile astea care se dau acuma? E complet aiurea.

Nu stiu exact ce sa fac cu Disney Chanel asta. Cui se adreseaza el? Fetitelor de maxim 12 ani? Pentru ca eu ca baiat nu m-as fi uitat nici cand eram mic la tampeniile care se dau acuma pe postul asta sinistru. Probabil as fi fost mare fan Ben10 sau ceva de genul asta.

Pare pueril si stupid cand spun ca efectiv m-a intristat disparitia postului care pana la urma mi-a marcat copilaria. Da, am 18 ani, dar doamne cat de mult imi placea sa mai evadez din cand in cand...sa fug pe vremea cand aveam si eu 10-12 ani.

O sa avem in continuare generatii de smecherei si printese, asa cum vad copiii in serialele alea, cu dive pop fitoase si liceeni dansatori.
Noi generatia de supereroi, farsori, animalute inteligente sau de copii cu prea multa imaginatie...noi ramanem cu internetul - care din fericire nu uita. Daca stiti unde sa cautati, le veti gasi pe toate.

RIP Jetix.
Disney, I hope you burn in hell.

Aaaaah. Peace! :)

Later Edit : Postul cu nr.100 pe anul asta. Yay!

6 comentarii:

sunetul-mai-tare spunea...

Nu mai e Jetix?...Eu nu ma mai uit la televizor demult.. Adica cei care vin dupa noi n-o sa-l mai auda pe Louie replicandu-i mamei sale "ce sa fac cu el? (cu pestisorul Pipper)sa-l pun in lesa?! sa-l plimb pe trotuar?!" N-o sa mai rada nimeni la povestile despre razboi ale lui Andy sau la vederea Remblerului?...

Stii ce mi-ar placea? Daca tot programul asta care l-a inlocuit pe batranul Jetix se numeste Disney Channel, sa difuzeze filmele marca Disney. Regele leu, Cartea Junglei, Doamna si vagabondul...la astea m-as uita

Stephen G. spunea...

Din pacate nu alea sunt programele pe care le difuzeaza.

Alina spunea...

Da. Eu mai pun cate un episod cu louie. Imi placea si bobbie ala dar nu am gasit. Louie oricume tare dragut. A scos Jetixul pentru ca Disney Channel ar fi ceva mai educativ. Se inseala. Trist, dar adevarat. Sper sa nu interzica Tom si Jerry ca atunci chiar mor desenele animate.

Stephen G. spunea...

Am eu o sursa pentru Lumea lui Bobby...dar e incompleta si in engleza :D

Lola. spunea...

i miss fox kids 8->
eu inca nu am redus numarul orelor petrecute in fatza tv'ului :"> :))
dar ma enerveaza ca acuam nu mai prea sunt desene klumea:-s numa' robotzi,mosntrii si prostii de astea.si alea nu'mi plac :| is prea SF 8-|
de fiecare data cand intra mama'n camera si vede ca ma uit la desene,se leaga de mine:"de desene esti tu??" :))
andy inca este.sau era?! :|
aah...viatza cu louie...cainii detectivi...orashul purceilor...
ce dor mi'e de desenele alea...jur :-<
sau...peter pan...printesa ssissi...mica sirena...
ben ten.sau titanii.sau johny test.
da' chiar.daca stau sa ma gandesc,chiar is multe desene de fete :-?
mie'mi plac H2o si spioanele.dar baga reluari,reluari,reluari.si deja m'am saturat. 8-|
"Disney, I hope you burn in hell." foarte tare asta :))
peace dude.
[p.s.:la multe posturi in continuare...]

bobo spunea...

pentru postarea asta te pun pe blogroll, si asta pentru ca ai mare dreptate, eu chiar nu pot intelege ce e educativ la Hannah Montana aia??? sau tampenia aia de Power Rangers... sunt o mare porcarie, si nu au umoru ala specific lui Louie. si niciodata nu o sa il aiba. si eu am 18 ani, dar desenle sunt, sau cel putin erau, cea mai mare bucurie, bine exagerez un pic, dar chiar ma distreaza... pacat, mare pacat.