miercuri, 15 aprilie 2009

Chelsea - Liverpool

...sau cum ar trebui sa se joace fotbalul.

Stim cu totii ca englezii sunt tari cand vine vorba de fotbal. Cel putin la nivel de echipe de club, se dau meciuri epice. Cand astfel de intalniri au loc in Uefa Champions League, spectacolul este garantat.
Nu e pentru prima data cand Chelsea si Liverpool (chiar daca nu neaparat impreuna) fac un spectacol incredibil. Personal, pentru genul asta de meciuri a inceput sa-mi placa mie fotbalul. Nu a lipsit nimic - spectacol, clasa, tehnica, fair-play, lupta, devotament - totul intre niste sportivi si barbati adevarati. Ce sa mai comentezi asupra unei astfel de partide? Scorul (4-4) spune aproape totul. Iar evolutia scorului (0-1 ; 0-2 ; 1-2 ; 2-2 ; 3-2 ; 3-3 ; 3-4 ; 4-4) te lasa pur si simplu cu gura cascata. Numai in pielea celor de pe teren sa nu fii...

Parerea mea ca meciul asta trebuie pus pe un dvd si pastrat. Toate generatiile care vor dori sa se apuce de fotbal ar trebui sa vada partida de-aseara - pentru ca ce am vazut aseara garantat va ramane in istorie.
Liverpool au aratat inca o data ca sunt magnifici cand vine vorba de reveniri. Chelsea in schimb, pe cat de enervanti au putut fi cu egalarile, trebuie admirati pentru felul in care s-au luptat. A fost practic o coliziune intre 22 de stele, coliziune sfarsita cu o explozie, cu un gust dulce in ceea ce priveste fotbalul si cu niste amintiri memorabile (fie ele si din fata televizorului).
Asta este ceea ce se numeste fotbal.

Si bineinteles ca nu ma pot abtine sa nu fac o paralela la ce domina in buletinele de fotba...sport de la noi. Inca nu am inteles ce treaba au Becali si Penescu cu fotbalul/sportul si la ce mama dracului se fac enspe mii de "speciale" pe la toate posturile, pe tema asta - dar continui sa cred ca noi suntem niste idioti ca platim abonamente sa urmarim astfel de rahaturi. Credeti ca daca maine Abramovic ar fi saltat si bagat la parnaie pentru "x" motive, i s-ar dedica vreun minut la un buletin de stiri din sport din strainatate? Eu chiar nu cred.
In timp ce in Europa se joaca fotbal adevarat, pe noi ne doare mai tare de ce face ciobanu' la parnaie, daca pleaca sau nu Piti (dupa ce a plecat, problema a fost cine-l inlocuieste) si tot asa.
E absurd macar sa speri ca o echipa romaneasca va ajunge vreodata in timpul vietii noastre la ceea ce au aratat cele doua de-aseara, dar pe mine ma intristeaza ca nu avem macar un jucator care sa atinga acel nivel. In schimb, am vazut sarbi, lituanieni, israelieni...dar niciun roman. Chestii de genul asta ar trebui sa dea de gandit asa-zisilor jurnalisti sportivi de la noi. Nu ce mancare a avut Jiji la puscarie. Penibili...

Dar sa nu ne intristam cu asta. Revenim la Chelsea - Liverpool! Superb! Parca dupa un asemenea meci nimic nu mai conteaza.