miercuri, 8 aprilie 2009

Metallica - Hall of Fame

Sambata, 4 aprilie - Metallica a fost primita in Hall of Fame-ul Rock N'Roll-ului dupa mai bine de 25 de ani de activitate. Mare fast mare, invitati, pregatiri, emotii - toate astea i-au incercat pe cei 4 membrii.

Momentul serii a fost categoric momentul in care Jason Newsted a urcat pe scena alaturi de fostii sai colegi - James Hetfield (voce, chitara ritmica), Lars Ulrich(baterie), Kirk Hammet(chitara solo) si Robert Trujillo (bass).
Din pacate, piesele care au fost cantate au fost o dezamagire. Sigur, Master of Puppets si Enter Sandman sunt niste super-piese dar le-am auzit de-atat de multe ori de-alungul anilor incat nu au mai fost in stare sa surprinda momentul special in care se afla trupa. Raman la parerea ca un Medley de 10-15 minute care sa prinda piese din toate perioadele trupei ar fi fost mai indicat si mai spectaculos.

Discursurile au fost destul de interesante. Tatal lui Cliff Burton a fost induiosator, Jason m-a facut inca o data sa-mi doresc sa se intoarca in trupa, cot la cot cu Trujillo. Kirk era atat de emotionat incat aveam senzatia ca o sa lesine pe scena - sunt surprins ca a reusit sa cante solo-urile atat de bine. Lars a fost sigur pe el ca intotdeauna. A fost singurul care nu a avut ceva scris si totusi a vorbit fluent, clar si plin de incredere. Asta e Lars - o gura mare. Si desigur, James...care a avut un ton optimist si incurajator pentru fanii trupei din intreaga lume, a tinut sa adauge ce trupe ar trebui primite urgent in Hall of Fame dupa parerea lui, dupa care a strigat un Hell Yeah de toata frumusetea.

Dupa ce Metallica a interpretat cele 2 piese, Jimmy Page(Led Zeppelin), Ron Wood (Rolling Stones), Joe Perry (Aerosmith), Jeff Beck si Flea (Red Hot Chili Peppers) , alaturi de eroii serii au interpretat Train Kept A Rollin' al celor de la Aerosmith. Un adevarat deliciu.

Mai jos aveti clipurile cu cele 3 cantece interpretate...







Oh Yeah, Metallica Baby! \m/

Niciun comentariu: