sâmbătă, 21 februarie 2009

Cocalari cu acte-n regula

Din pura coincidenta m-am uitat miercuri la Cronica, in mare parte pentru ca era prima emisiune dupa ceva vreme si trebuiau sa se fi adunat ceva gafe de la tv in timpul asta.
Pana sa trec la ideea principala a articolului, tin sa-mi dau cu parerea si sa zic ca emisiunea in sine e slaba si penibila de multe ori dar surprinde binisor momente amuzante sau cretine de la televiziunile noastre.

Ce-am vazut totusi, m-a socat. Stau si ma gandesc ca dupa atata timp (cred ca se fac in curand 4-5 ani) de cand termenul de "cocalar" a inceput sa fie folosit masiv in Romania, ai crede ca unii s-au desteptat si au descoperit ca sunt "de nedescris" si ca trebuie sa faca o schimbare. Macar unii...sunt socat sa vad ca multi au ramas la fel. Si aici ma refer la televiziune, nu neaparat la intreaga tara.
Eu am mai spus-o, nu ma uit la televizor decat foarte rar...la Badea, uneori - cand nu mi-e somn si la Miami Ink si MithBusters de cate ori am ocazia (se intampla mai rar decat mi-as dori) si ceva desene animate care sa mai fi ramas decente (pe cale de disparitie si astea).

Fazele ridicole aratate de Cronica m-au socat. Trustul Antenelor m-a socat. Nu sunt astia mama ipocritilor? Tot timpul se dau mari intelectuali si inteligenti si cu bun-simt fata de marii rivali - ProTv-ul. Dar si ei sunt exact la fel. Ba poate chiar mai presus. Au avut emisiune-speciala de Craciun cu manelisti...si cred ca asta spune tot. Capatos, un tip care de altfel vrea sa arate ca are creier, a lansat o serie de nu-stiu-cate emisiuni cu balena esuata dupa modelul OTV. Brancu, tipul ala care e cu "vedetele", il auzisem la un moment dat ca el nu invita nimicuri la el in emisiune si totusi Oana Zavoranu era acolo intr-o seara...
Si exemplele ar putea continua.

Sigur, si ProTv-ul sunt niste cocalari - stirile..mond, ah, vreau sa zic - stirile din ...fot, adica stirile din sport sunt exemplu (si un ideal pentru Antena care vine tare din urma) perfect. Emisiunea lui Maruta e altul. Daca stau bine si ma gandesc...Sport.Ro-ul e exemplul perfect de cocalarism (ati fost vreodata pe site-ul lor...ati citit vreodata comentariile? hahaha!). Dar macar ProTv-istii au decenta sa fie ceea ce sunt nu sa se dea mari intelectuali intre posturile lor cum face Antena.

In mod normal nu m-ar deranja toate astea, pentru ca nu ma uit. As ignora si faptul ca prostiile astea au rating...e o tara libera - sa se prosteasca in pace din partea mea toata tara. Dar pur si simplu ma infurii cand vad ca mama si bunica se uita la chestiile astea si ma privesc mirate cand le-o reprosez. Oare unde gresesc cand critic rahaturile astea? Unde gresesc cand le zic sa schimbe de la emisiunile alea idioate. N-oi fi eu marele cult dar imi place sa cred ca stiu cand sa schimb de pe un post care-mi topeste creierul.

Cand vine vorba de subiectul asta, multa lume il invoca pe Antonescu. Acum eu nu stiu pe cine ar trebui sa invoc...m-as ruga sa se inventeze un dictator care sa lucreze la CNA si sa-i rada pe astia din grila de programe. Nu mi se pare normal ca in momentul in care toata tara e varza (saracie, crize, zapada, jafuri) lumea sa se tampeasca uitandu-se la tv. Poate gresesc eu si spun prostii, poate am devenit un pic paranoic dupa ce am vazut Zeitgeist (ma refer la scena in care se spunea ca poporul american este indobitocit voit prin intermediul televiziunii) dar pur si simplu nu e normal...

Un comentariu:

Anca G. spunea...

"we`re all living in amerika"...cum ziceau odata niste baieti destepti..
la tv aproape ca am renuntat in ultima vreme, ma uit la stiri la realitatea si la vh1 (fain post!)