luni, 2 februarie 2009

Australian Open 2009 - Finala

Vamos Rafa !

Ok, sa trecem peste cliseele - "2 sportivi adevarati care fac spectacol, 2 luptatori, meci incredibil, spectacol sportiv adevarat etc". Toata poliloghia de genul asta se poate rezuma in 3 cuvinte : Nadal vs Federer.

Spre rusinea mea, singurul meci cap-coada pe care l-am vazut de la Australian Open 2009 a fost finala masculina. Pur si simplu nu am gasit timp sa le vad pe celelalte, dar hei...finala nu a dezamagit - s-au intalnit cei mai buni.
Deeeci. S-au regasit pe teren Nadal cu Federer. Finala. Grand-Slam. Nr1 vs Nr2. Rezulta...spectacol total.
Ce as putea sa povestesc? Zecile de faze superbe pe care le-au facut amandoi. Rasturnarile spectaculoase de situatie, cand nu mai stiai cine pe cine conduce? Recuperarile incredibile ale lui Nadal? Vesnicul imperialism aratat pe teren a lui Federer? Pentru mine, unul - mare fan al duelurilor dintre cei doi - a fost un meci obisnuit, dar departe de a nu fi fenomenal.



Poate ca nu s-a jucat cu aceeasi intensitate ca la Wimbledon, anul trecut. Se ajunsese acolo la un joc cu garda jos. Meciul de ieri a fost mai echilibrat, mai calculat tactic. Dar au fost momente epice, momente greu de uitat. Reveniri reciproce, break-uri, rebreak-uri, faze dramatice - nu a lipsit nimic. A fost un meci perfect, incheiat pana la urma cu victoria lui Rafael Nadal. E clar, spaniolul a avut si tot are ac de cojocul lui Federer. Probabil ca nu dupa foarte mult timp si Nadal va avea pe cineva, asa cum elvetianul l-a avut pe el. Si tocmai de-asta e frumos tenisul.



Spunea cineva de pe forum ca e pacat de Federer ca la nivelul lui, nu a reusit sa cucereasca Roland Gaross-ul pana acum. Tin sa-i dau dreptate, dar e posibil ca la un moment dat Nadal sa nu mai ajunga in finala, si atunci pun pariu ca elvetianul va castiga si-si va completa palmaresul.

Una peste alta, cei doi nu au dezamagit nici de data asta. Ne-au tinut lipiti de televizor cu orele inca o data. Nu putem decat sa numaram saptamanile pana la Grand-Slamul de la Paris. Desi nici eventuale meciuri in turneele de Masters nu sunt de lepadat.



La feminin, Serena Williams a desfintat-o pe Dinara Safina si tare mi-e frica sa nu urmeze o noua perioada de suprematie a surorilor. Sunt niste jucatoare bune, dar chiar nu-mi place sa le vad castigand...


Niciun comentariu: