luni, 9 februarie 2009

Ce inseamna sa fii corect?

Andrei a criticat reactia unora in urma uciderii lui Marian Cozma (cine nu stie exact despre ce e vorba...un handbalist roman, injunghiat de niste tigani unguri in Ungaria, o altercatie intr-un bar). Eu nu prea sunt de acord cu el. El invoca drepturile omului si alte vrajeli media. In situatii din astea nu prea merita sa dai doi bani pe jigodiile alea care au ucis un sportiv. Erau in jur de 20 de insi...Imaginati-va! Un barbat de 2.10 m inaltime, handbalist-pivot, incercuit de 20 de nenorociti cu niste cutite. Ati auzit ceva mai jalnic si mai demn de scarba?

Oh, sigur. Hai sa lasam politia sa-si faca treaba, si statul de drept si justitia si dreptatea din lume. Astea-s cacaturi. Nimic nu-l va aduce pe baiatul ala inapoi. Nici toata corectitudinea din lume. In schimb, nu vad vreun motiv pentru care japitele alea ar mai trebui sa faca umbra pe aceasta planeta. Pare lipsit de civilizatie si de ratiune? Ei bine, tot animale ramanem. Cativa mii de ani de evolutie nu schimba structura genetica. Poate ca razbunarea este arma prostului, dar numai la asta nu sta sa se gandeasca tatal unuia dintre sportivi (alti doi colegi ai lui Marian au fost raniti foarte grav ; tatal unuia dintre ei a promis sa trimita niste commando-uri dupa criminali). Mai merita sa te gandesti la altceva in momente de genul asta. Poate ca doar razbunarea le-a mai ramas.

Sigur. Hai sa fim oameni si sa ne rugam pentru pacatosi. Dar nenorocitii aia de ce nu au putut fi oameni? E simplu. Fiindca sunt niste animale. Uneori ne intoarcem cu totii la radacini.
Eu sunt furios pe chestia asta pentru ca niste nimicuri au luat viata unui om deosebit. Era deosebit prin ceea ce facea si n-ar fi meritat sa sfarseasca asa. Nu zic ca orice alt om obisnuit ar fi meritat... dar criminalii o merita, si eu chiar sper sa o primeasca. Sa o primeasca inapoi!

Sunt unii care se infurie (aiurea zic eu) pe tot poporul ungur. N-are a face. Nu milioanele de unguri sunt vinovate de moartea unui roman. Sunt acei 20 tigani. Ca sa-i raspund lui Andrei...nu tot poporul roman e vinovat de moartea italiencei aceea. Nu. Doar Mailat. Poate si el merita la fel, cine stie...
Eu in momentul asta asa gandesc.

In viata nu este si nu a fost niciodata vorba de dreptate, justitie si puterea binelui. Intotdeauna a fost vorba de supravietuire. Viata nu e decat o lupta. Unii stau acolo in focul ei, in primele randuri. Altii sunt mai pasivi, ascunsi in ariergarda. Dar oricand pot fi surprinsi de un atac din spate. Oricand.

Dumnezeu sa-l odihneasca in pace pe Marian Cozma...
(intr-un final se ajunge si la expresia asta, nu?)

Un comentariu:

Anonim spunea...

Eu nu ziceam ca trebuie sa se aplice drepturile omului. Ziceam ca lumea e ipocrita, atunci cand unul de-al nostru a omorat invocam aburerile astea, acum cand a murit unul de-al nostru, sa il macelarim cu totii!!!!