duminică, 7 septembrie 2008

0-3

Pai echipa a fost penibila, punct.
Nu m-am uitat la meci. Duelul dintre Djokovic si Federer mi s-a parut (pe buna dreptate) mult mai interesant. Ideea e ca nationala noastra e de trei lei, laolalta cu mult-prea-mediatizata Liga I.

Nu joaca Mutu si Chivu. Bun. Nicio problema, se gaseste cineva. Dar cand Piti convoaca vesnice talente-sperante de teapa lui Dica, M.Niculae sau Codrea e normal sa se intample ceea ce s-a intamplat. Daca n-am urmarit meciul, nu stiu exact cum au stat lucrurile, dar din 3 goluri - 2 au fost imparabile, orice ati spune. La al 3-lea probabil ca Lobont a gresit. Dar cand ai in fata 10 varzari care s-au chinuit facand nimic cu niste anonimi ti se acreste de tot si mai faci si gafe.

Intrebarea principala este probabil, de ce am pierdut? Fara indoiala din pricina unor jucatori supraevaluati adusi incontinuu la nationala cand ei fac banca de rezerve pe-acolo pe unde joaca. In schimb avem multi jucatori tineri si talentati care evolueaza la echipa lor dar care n-au loc de cei mai sus mentionati la care mai putem adauga un Contra, D.Niculae sau Nicolita.
De la Jenei incoace eu nu-mi aduc aminte (e drept ca dinainte de Jenei eu nu prea mi-aduc aminte multe despre fotbal) de vreun antrenor la nationala care sa fi avut curajul sa promoveze jucatori tineri, promitatori. Poate Boloni, dar si el a fost inlaturat cu grija. In rest, am avut antrenori fricosi ce n-au avut tupeul sa iasa din tipar. Avem de ani de zile acelasi prim-11. Nu conteaza daca respectivii sunt in forma, mai pot juca la nivel inalt s.a.m.d. Nu, ei au programare sa fie in primul 11 de parca ar fi un drept si nu un privilegiu sa evolueze in nationala.

Ma doare fix in cot daca demisioneaza sau nu Piturca sau Mircea Sandu sau cine-o-mai-fi. Daca Piturca ar pleca, ar veni alt antrenor de moda veche care este el controlat de jucatori si nu invers. Singura remediere ar fi facuta de un antrenor strain, dar Federatia probabil ca nu-si permite sa dea atatia bani pe un astfel de tehnician. Vreti cumva ca burtile lor sa se plimbe in altceva decat Touareguri?

E deranjant sa vezi ca toti papagalii de pe stadion merg acolo si cer demisia de parca ar depinde de ei sau le-ar fi cerut cineva parerea. Un meci de fotbal se aseamana pana la un anumit punct cu o piesa de teatru. In loc de o tactica proasta a unui antrenor avem o regie proasta. In locul unei evolutii slabe a unui jucator avem un acting slab al unui actor. Si e stupid ca un spectator sa pretinda demisii si alte asemenea.

In concluzie, nu ne calificam ! Big Deal, hai ca ne-am obisnuit. Fotbalul nu e tocmai punctul forte al Romaniei. De fapt, suntem chiar varza la acest sport. Probabil ca Serbia si Franta vor merge mai departe. Nu vad ce-i asa tragic, amandoua formeaza echipe relativ bunicele pe langa nationala noastra. In plus, exista probleme mai mari in lume decat acest 3-0... ca de exemplu ca mi s-a dezacordat chitara. Si totusi a fost o zi importanta pentru mine pentru ca am acordat-o corespunzator, cu ajutorul unui tuner digital - asta ca o gluma.

Pana nu de mult am realizat ca viata unora se invarte in jurul fotbalului, cu precadere catre Steaua si echipa nationala. Pana nu de mult eram si eu la fel. Daca acum un an si ceva as fi vazut meciul si rezultatul asta m-as fi consumat teribil. Intre timp am inteles ca fotbalul romanesc s-a detasat de fotbalul mondial si a devenit un sport de sine-stator. Un sport pe care nu-l agreez si care prin urmare nu-l urmaresc. E mai frumos sa stau sambata seara linistit si sa urmaresc un meci de tennis sau un film. Evitand orice contact cu sportivii astia de-i tot vedem la ProTv si cu suporterii care striga mecanic precum niste boi - demisia! - ajung sa ma simt un pic mai inteligent. Un pic...nu prea mult.

Revenind la lucruri mai importante...cel putin pentru mine : chitara, US Open, Death Magnetic. Cu opinii despre aceste lucruri voi reveni in zilele urmatoare. Pana atunci, numai bine!

2 comentarii:

Anca G. spunea...

înainte de meci s-a creat o impresie foarte proastă despre lituanieni...m-am uitat...din politeţe poate, dar n-am ştiut cum să reacţionez când am văzut că vine ..şi al doilea gol..şi al treilea...
părerea mea..niciodată să nu-ţi subestimezi adversarul...nu ştii ce-i poate pielea!

Unknown spunea...

Hai ca-ti dau eu niste detalii. In primul rand, ai nostri nu au alergat. Parca ar fi avut plumb in ghete. Tactica a fost in aer. Practic fiecare facea ce dorea si dadea "la misto". Lobont a fost spectator. Ar fi putut citi o carte si rezultatul ar fi fost acelasi. La fel a fost si portarul adversarilor. Si asta din cauza ca nu am avut atacanti.Ocazii putine si slabe. Si din cate stiu eu atunci cand o echipa te conduce cu 2-0, te concentrezi pe atac, ca poate mai faci ceva. Da' bine eu sunt antrenor la Football Manager, deci ce stiu eu...
Daca jucam la fel si cu Insulele Feroe, preved ca o le acordam prima victorie din istorie celor din Feroe.