luni, 2 iunie 2008

So...

-wow! Ce repede a trecut anul asta scolar. Totusi mi-aduc aminte ca a fost un an greu, am fost foarte crizat in unele dati dar am trecut cu bine peste toate. Deci... e bine!

-am citit in ultimele 2 saptamani cat n-am citit in cateva luni. Am citit "On Writing"-ul (Misterul Regelui) lui Stephen King si trebuie sa spun din nou ca omul e un geniu. Cartea mi se pare ideala si am prins multe sfaturi bune de pe-acolo. Ramane sa vedem daca ceea ce voi lucra eu vara asta va aduce putin din stilul lui, si aici ma refer la modul de a scrie. A doua carte - pe care m-am chinuit cateva luni bune sa o termin a fost "Ma numesc Rosu" de Orhan Pamuk. Cartea a luat Premiul Nobel in 2006 si acum inteleg de ce. E ciudata, e aiurea, e totusi placuta. Totusi modul in care e structurata cartea poate fi descurajator pentru un cititor mai pretentios (asa ca mine). Adica...cum sa scrii un paragraf care sa aibe 2 pagini jumate? O pagina are aproximativ 20 de centimetri, asa ca uneori a trebuit sa sar peste pasaje intregi, fiindca ma plictiseau de moarte - mai ales ca nu aveau treaba cu povestea.

-Roland Gaross, Roland Gaross! Federer e in forma, Nadal de asemenea (desi avea o rana oribila la piciorul stang). La fete chiar nu stiu cine ar putea castiga. Cu Justine Henin iesita din clasamentul ATP, favorita era Sharapova - dar ea chiar nu este o jucatoare grozava pe zgura, dovada ca Dinara Safina a eliminat-o. Williams a iesit si ea din competitie asa ca poate castiga oricine in momentul asta - Jankovic, Ivanovic, Dementieva. Poate chiar Safina.

-la fotbal, Romania bate Muntenegru si toata tara incepe sa viseze cai verzi pe pereti. Suntem pregatiti pentru Euro, zic ei. Avem sanse! NOT! Parca am fi jucat cu Brazilia, Portugalia si Argentina intr-o zi si le-am fi batut pe toate. Nu, am batut Muntenegru - o echipa mediocra. Da, am jucat bine, am jucat frumos, dar sa fim seriosi...chiar credem ca va fi la fel la Euro. Ceea ce ma indigneaza (pe langa lotul de tot rahatul facut de Piturca, dar trecem peste) e ca alte nationale au jucat in timpul pregatirilor 3 meciuri amicale. Noi abia am jucat unul. Chiar asa de mare e teama pentru accidentari? Partea "buna" e ca adversarele noastre tot pierd jucatori (cu toate ca au altii la fel de buni) : Vieira nu joaca, Cannavaro rateaza Euro. Ramane de vazut ce se va intampla in continuare.

-ieri am fost sa-mi iau Statementul pentru examenul Cambridge pe care-l dau saptamana viitoare si n-am putut sa nu ma amuz cand ni se spuneau tot felul de reguli cel putin ciudate. Nu avem voie in sala decat cu apa plata. Nu cu minerala, nu cu suc. Cica bauturile acidulate deranjeaza ceilalti candidati in momentul in care le deschizi. Bauturile colorate-zaharoase pot pata foaia de examen. Sa fim seriosi...cat de batut in cap sa fi ca sa-ti patezi foaia de examen cu ceva. Inseamna ca nu ai ce cauta la examenul asta. In fine, proba de Speaking a fost asezata total aiurea inaintea celei de Writing. Aiureli de tipul asta. Ah, si vreau atat de mult sa scap. Vara asta trebuie sa fie perfecta.

-la primarie la noi a castigat tot Mazare. Wow, big surprise. Cand ai la degetul mic toti pensionarii si toti tinerii cum ai putea sa pierzi? Cu siguranta ca nici candidatii nu au fost mari genii. Ma suni acasa si-mi spui ca daca vei castiga imi vei izola apartamentul? Si nici nu eram in campanie electorala pe-atunci. Daca conduci o dubita prin tot orasul cu mutra ta idioata lipita pe un panou si cu niste boxe racnind "Apa trece, pietrele raman" crezi ca vei avea mai mult succes? Sau poate daca trimiti elevi sa imparta fluturase...mnu! Nici asa! Go go Mazare! In comparatie cu altii, el chiar a facut cate ceva, asa ca merita pe deplin.

-si de ce eu nu gasesc la la 10 dimineata niste desene animate acceptabile? Numai idiotenii dau astia la TV. Dar despre asta voi dezvolta mai incolo.
Desene animate cretine! (asta in loc de "la revedere")

Un comentariu:

Anonim spunea...

Sa incep cu politica. Go Mazare! :)
Apoi cu scrisul. Pai, nu aare nici un farmec daca iei din stilul lui King. Stilul tau conteaza, crede-ma ;)