luni, 30 iunie 2008

Spania - campioana europeana !




Aseara, Euro 2008 a luat sfarsit dupa o luna iunie plina de fotbal. Finala a avut loc la Viena intre Spania si Germania. Jocul nu a fost iesit din comun de spectaculos dar a avut ritm si a avut-o pe Spania. Sincer, tineam sa castige Germania pentru ca imi placea modul in care jucasera cu Portugalia si Turcia iar pe Spania, eram furios ca lipsea Bianco Gonzales Raul din lot. A fost fix pe dos...

Germania nu a mai practicat jocul speculant si pragmatic din ultimele doua partide. Trio-ul Klose-Podolski-Sweinsteiger nu a functionat deloc. Ballack s-a batut ca un zmeu dar nu a realizat nimic pe teren. Lahm a gresit (daca era posibil) mai ceva ca in partida cu Turcia iar cei doi stalpi din defensiva Metzelder si Mertesacker au facut foarte multe greseli. Singurul jucator neamt mai inspirat a fost Jens Lehmann care a avut ceva interventii bune.
Spania in schimb a jucat incantator cap-coada. 3 jucatori sunt neaparat de remarcat : Fernando Torres care s-a miscat excelent pe teren si a santajat defensiva germana non-stop, Xavi Hernandez care a reusit niste pase uluitoare si Marcos Senna care si-a facut treaba dupa principiul "Pe-aici nu se trece, ba iti mai iau si mingea". In minutul 33, atacantul lui Liverpool, Torres a primit o super-pasa de la Xavi, s-a zbatut ca un adevarat varf (ma intreb in cate milisecunde ar fi cedat mingea D.Niculae sau Marica intr-o astfel de faza) si a inscris unicul gol al partidei. Pana la finalul primului act, meciul s-a inchis pentru nemti care au incercat sa intensifice atacul, scotand un mijlocas si introducand un atacant (logic, nu-i asa Piti?). Dar Spania nu a stat cu fundul in poarta ci a atacat . Astfel ca Germania nu a avut nicio sansa clara de a inscrie in repriza a 2-a. Poate doar un voleu trimis de Sweinsteiger din careu care a trecut pe langa poarta.

In ultimele minute ale partidei, Germania se chinuia sa trimita balonul cat mai departe de propriul careu caci Spania nu se oprea din pressing. Deci asa se joaca fotbal cand ai 1-0! In cele din urma arbitrul Rosseti (vai ce m-a enervat cu intreruperile lui) a fluierat sfarsitul partidei si Spania a devenit noua Campioana a Europei.
Marturisesc ca nu ma asteptam la o asemenea performanta si ma doare cu atat mai mult cu cat Raul nu a fost acolo. Am fost dezamagit si de Germania, dar s-a vazut clar ca nu au prins o zi prea buna. In plus, Spania a jucat mult prea bine.
Final de Euro. Acum ne concentram bine, bine privirile pe Wimbledon care este in toi. Cu Maria Sharapova si Ana Ivanovic eliminate foarte prematur, turneul feminin ma cam plictiseste. Probabil inca un titlu in vitrina uneia din surorile Williams. La baieti, Novak Djokovic a fost eliminat (de Safin - oare vrea s-o imite pe sora-sa la Roland Gaross?) asa ca nu ramane decat un singur duel posibil... Roger Federer si Rafael Nadal.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Foarte buna analiza.Poti sa-mi dai si mie id-ul tau ? Deoarece pur si simplu nu il mai am!

Stephen G. spunea...

stephen2000andmore[at]yahudotcom ;)