duminică, 8 iunie 2008

2 picaturi de sport



Ieri s-a disputat finala feminina de la Roland Garros (deci asa se scrie corect) intre Ana Ivanovic si Dinara Safina. Daca de la prima ma asteptam sa evolueze asa bine (pentru ca e sarboaica, e draguta foc si a jucat si anul trecut bine la Paris), m-a surprins evolutia rusoaicei, care a calcat tot in picioare...de la Maria Sharapova [:(] pana la Svetlana Kutzentsova [:))] . In semifinale, Ivanovic a intalnit-o pe Jelena Jankovic si au dat publicului, conform multora, cea mai frumoasa partida pe zgura posibila. Unchiul meu a asistat live la ambele semifinale si mi-a spus ca a fost chiar impresionanta partida dintre sarboaice. Eu am fost surprins ca Jankovic a cedat. E bine ca Ana Ivanovic a reusit sa cucereasca primul ei grand-slam si sper sa joace tot asa...preferabil in finale cu Maria Sharapova.

Astazi se disputa si finala masculina intre Regele Zgurii si Regele Restului. Rafael Nadal vs Roger Federer. Ca fan al tenisului, ce poti sa vrei mai mult? Nadal nu a pierdut niciun set anul asta, l-a invins destul de usor pe Novak Djokovic in semifinale, el insasi declara ca este intr-o forma foarte buna - dar ramane altruist - Federer e la fel de bun pe zgura. E posibil, avand in vedere ca si elvetianul a evoluat binisor, chiar daca a pierdut vreo 2 sau 3 seturi la Paris, de la inceputul turneului - promite o partida frumoasa - peste cea cu Monfils. Abia astept finala, bineinteles tinand cu Rafa.

Tot ieri a luat startul mult-asteptatul Euro 2008. Partida de debut s-a tinut intre Elvetia si Cehia. A fost un meci care putea mult mai mult. Indraznesc sa spun ca elvetienii au jucat mai bine, dar accidentarea lui Alexander Frei le-a dat peste cap tot meciul (si chiar turneul, din cate am inteles). Cehii au inscris pana la urma si au luat primele 3 puncte : 0-1.
A doua partida s-a tinut intre Portugalia si Turcia - un meci mai alert, mai spectaculos - asta din partea portughezilor. Cristiano Ronaldo a jucat cat de cat bine, Deco la fel...si primul gol a fost inscris de Pepe de la Real Madrid (sa mor daca stiam ca asta e portughez). Un fundas? Da. Shit happens. Au jucat chiar bine ibericii si au sanse sa faca o figura frumoasa. Astazi joaca Austria vs Croatia si Germania vs Polonia, dragut dar nu cine stie ce. Spectacolul va avea loc maine, preferabil nu la poarta noastra...

Later Edit: Lol, am uitat sa mentionez ca s-a terminat 2-0 pentru Portugalia.

Niciun comentariu: