sâmbătă, 22 martie 2008

Credinta,credinta - dar totusi...

Zeci de filipinezi catolici participă astăzi, în Vinerea Mare, la ritualul penitenţei. Ceremonia aminteşte de patimile şi moartea lui Iisus Hristos. Pentru străini pare un obicei barbar. Pentru filipinezii din satul San Pedro Cutud este un semn al credinţei.

Cei care participă la ritual refac astăzi ca în fiecare an în Vinerea Mare Drumul Crucii străbătut de Iisus spre locul unde a fost răstignit. Pentru a simţi fizic durerea, credincioşii se biciuiesc pe spate cu nuiele din bambus. Mii de turişti străini vin din întreaga lume să vadă procesiunea.

Ritualul durează câteva ore şi are ca scop iertare de păcate. Unii dintre participanţi se lasă chiar răstingniţi aşa cum s-a întâmplat cu Mântuitorul. În Filipine, populaţia de rit romano-catolic se ridică la 93 la sută.
Sursa: Realitatea TV

Doar ce am vazut asta la T.V. Aici aveti un link cu un clip cu asa ceva ... ce mai poate fi spus ? Totul este de prisos .Cred ca fanatismul asta e mai mult decat exagerat.

2 comentarii:

Anonim spunea...

La ei e o chestie de educatie. Nu ai cum sa intervii, si oricat le-ai explica nu ar intelege.

Stephen G. spunea...

Ok,hai sa spun ca marsul ala cu biciul si crucea e tampit dar acceptabil...dar sa se lase stigmatizati si crucificati ? E peste puterea mea de intelegere.