sâmbătă, 22 decembrie 2007

Lacrimi

Ochii lor nu exprimau decat fericire...fericire ca ne vedeau pe mine si pe colegii mei.Am ramas uluit.In viata mea nu am vazut vreodata zambete asa frumoase,si mi-am dat seama ca pentru ei ,Craciunul este mai mult decat o posibilitate de a primi cadouri si a te simti bine,mancand cat mai mult(cam despre asta e vorba de Craciun la romanul de rand) ... ei se bucura cu adevarat si traiesc o senzatie pe care eu nu o prea cunosteam...dar pe care am gustat-o datorita lor.

Cantau si dansau...si o faceau din suflet...fiecare gest,fiecare stangacie nu reflecta decat emotia faptului ca datorita prezentei noastre iesira putin din rutina.Am invatat mult in acea ora...am invatat ce este viata.

Viata este o nemernica.Este nedreapta,pentru ca acei copii minunati merita mai mult,dar viata a fost o zgarcita si le-a dat prea putin.Si sa nu fiu inteles gresit,ei nu traiesc in mizerie,Fereasca Dumnezeu,au tot ce le trebuie...nu le lipseste nimic din punct de vedere material,ci din punct de vedere sufletesc.Sunt ingrijiti de un numar fix de persoane,un numar mic,ce trebuie sa se imparta la zeci de copii.Au nevoie de altceva.

La sfarsit,am dat mainile...si desi fetele lor erau dominate de un zambet radiant,ochii le erau tristi.Si in acel moment,eu m-am simtit si mai trist.Si am fost furios...nu este corect...eu am atatea si ei nu pot sa traiasca ca si mine,desi poate merita si se comporta mult mai bine decat mine.Am fost furios pe propria persoana,si pe faptul ca exist.Acum inteleg insa ca ii putem ajuta...si abia astept.

Sarbatori Fericite !

PS.Nu-i asa ca urati colindatorii?Adica unii copii chiar nu au treaba acasa? Chiar atat de disperati sunt romanii dupa bani?

5 comentarii:

Anonim spunea...

colindatorii sunt niste cersatori

Oana Stoica Mujea spunea...

Ai, ma, nu fi rau. Pe 23 nu se dau bani, se dau covrigi. Cel putin in Pitesti pentru asta vin.

Unknown spunea...

Sunt putini colindatori care vin pentru covrigi si acadele. Daca nu le dai bani se uita urat la tine. Mai sunt unii care vin sa colinde cu sufletul. Din pacate sunt din ce in mai putini.

Stephen G. spunea...

@Oana,nu sunt rau.Ador colindatorii aia veniti frumos in grup care intra in scara si incep sa cante fara sa sune ca ultimii oameni pe la usi.Pe-aia ii auzi,iti plac,iesi afara si le dai ce doresti...ma enerveaza copiii care vin si suna non-stop si mai canta si oribil,mai li se aude si mobilul cu trance/manele pe scara cand pleaca.Pe-aia ii detest si chiar sunt niste cersetori.

Misto in Pitesti daca intr-adevar exista astfel de colindatori.La noi mai putin astfel de specimene rare de oameni.

@Mihai,la aia chiar le deschid,e logic ca si ei tot bani vor,dar macar aud niste voci placute si un calduros La Multi Ani.De la astia micii aud "Cat ti-a dat? Da-mi mie aia 10 mii! Pune niste muzica pe mobil! etc.

Anonim spunea...

:D stiu ca asa fac , dar unii sunt si obligati de parinti , altii vin din suflet si altii pt ca sunt lacomi.Romania....