vineri, 14 decembrie 2007

Franta - Romania 31-34

Cupa Mondiala la Handbal . 2007 . Fete .Franta - tara gazda...intalneste Romania,vice-campioana mondiala...Meci superb!

Prima repriza...Franta se comporta ca atare.Joaca bine,profita de o lipsa totala de forma a echipei Romaniei,si se distanteaza pe la 6-7 goluri.Cu un pic ajutor din partea arbitrilor...si parca la pauza sfertul de finala pare decis...

...dar...

Repriza secunda...Romania ,prin politica pasilor marunti...avanseaza...incet-incet...si revine de la acea diferenta incredibila,ba are momente cand conduce la un gol.
Din nou usor impiedicati de niste arbitrii "neatenti"...in fine,avem prelungiri.

Prelungirile: 4 reprize...rasturnari spectaculoase de situatie...sfarsite in a 4-a repriza de prelungiri cu o distantare magnifica a tricolorelor...care reusesc sa incheie meciul...scor 31-34.

Fetele astea minunate,sportive in adevaratul sens al cuvantului,si-au dat viata pe teren...Neagu,Hutupan,Meirosu,Galca- toate...au alergat pana la ultimul strop de energie si s-au calificat in semi-finala Campionatului Mondial de Handbal,invingand tara gazda...Vom intalni Rusia...campioana mondiala...avem o revansa de luat.

Bravo fetelor...din partea mea aveti tot respectul...sunteti niste zeite...adevarate sportive...adevarate romance. Cu voi - pot spune fraza asta asa "la moda" - Sunt mandru sa fiu roman.Da,datorita voua,da! Bravo si succes in continuare,eroinelor...Bravo!!!

PS. Acest articol este dedicat ultrasilor...si acelor persoane in general care se agita atat de tare la niste victorii,sau goluri ale unor baieti,care joaca fotbal...platiti cu foarte multi bani pe aproape nimic. Acest articol este pentru aceia care "Sunt mandri ca sunt romani" doar pentru ca Romania s-a calificat in sfarsit la un turneu final...pentru ca pe Zaharia l-a lovit mingea in cap si a dat gol...pentru ca Danciulescu a dat golul cu nr.-ul xxx in Liga I...s.a.m.d. De la mine pentru voi,baieti...cu un sfat...mai moale ! Of,doamne,incep sa urasc tot mai mult fotbalul!

PSS.Azi trebuia sa dau ultima teza pe 2007...nu s-a intamplat...dar totusi nu ma razgandesc in faptul ca vroiam sa fac o "povestioara" de Craciun...in lb.romana...cu ocazia Sarbatorilor.Pe duminica probabil.

PSSS.Scuzati excesul de puncte de suspensie...ele semnifica oboseala mea la ora asta,plictisul si inca ceva...

Niciun comentariu: