vineri, 21 decembrie 2007

Invatamantul romanesc

Marius(a.k.a Zburatorul) a scris
de curand un articol despre invatamantul romanesc,cu dedicatie pentru ministrul Cristian Adomnitei.
In fine,eu pe baiatul asta nu-l cunosc prea bine,nu prea l-am vazut pe la T.V.(dar stati! nici nu prea ma mai uit la T.V.,decat pe Cartoon Network,HBO,Antena 3 la Badea si VH1 ) .Ce stiu eu despre el e ca e dus ... stiu ca a introdus rahatul ala de metoda numit "teze nationale" care acum chinuie elevii de-a 7-a si a 8-a.Personal mi se pare o cretinatate,dar toata tara si toti conducatorii ei sunt asa...Si mai stiu ca nenea ministru habar n-avea cate stelute sunt pe drapelul UE...dar copiii de 7-10 ani atunci de fata stiau! Bine,el dupa fata asa nu pare prea destept...

Ideea e ca l-am urmarit din intamplare aseara pe ProTv.Si cat de mult urasc eu stirile de la astia,pe Sarbu si ProTv-ul in general,nu pot sa nu o admir pe Andreea Esca care l-a avut invitat pe Adomnitei si mai vulgar vorbind- "i-a tras-o" .Scuzati expresia dar e extrem de sugestiva.I-a tras-o cu niste intrebari,si puneri fata-n fata cu adevarul,ca i-a crapat d-lui ministru zambetul ala de catelus.Bineinteles ca am avut parte de raspunsuri cretine,clisee si evitari de subiect.Dar baiatul s-a facut de...ras.Si-a luat-o urat ,mai ales cu materialele video care arata o realitate trista in Romania...invatamantul nu mai este cum este din cauza elevilor care n-ar invata si care sunt derbedei etc. etc. ci pentru ca ministerul si anumite cadre didactice sunt incompetenti.

L-a mai intrebat cum e posibil ca geanta unui elev la clasa a 2-a sa cantareasca 5 kg.Adica,da! Ce dracu' poate sa care la ei decat niste inutilitati care nu le vor folosi in viata? Iarasi a evitat raspunsul,i-au tremurat nervos buzele cand i-a spus Andreea E. ca ar fi pus la demitere.Parerea mea ca e nasol daca il schimba pe-asta.O sa se ajunga la "lucrari de control nationale" sau la "ascultari la tabla" -nationale si ele.O sa fie foarte multe chestii nationale!

Copii,distrati-va la scoala,ca suntem pe maini bune.

Va urez de-acum Craciun Fericit,fiindca habar n-am daca mai postez pana pe 24-25.Probabil ca o voi mai face,dar nu promit nimic. Craciun Fericit !!!
Nu strica o urare-doua in plus.

2 comentarii:

Oana Stoica Mujea spunea...

La noi ministrii invatamantului sunt luati de la coada vacii, ce vrei mai mult de la ei? Chinuie si ei cat pot.
Sarbatori fericite!

Unknown spunea...

Saracul! S-a facut de ras! Nu e primul si nu va fi nici ultimul. Sarbatori fericite!