vineri, 26 octombrie 2007

A invata VS A toci

Hai sa dezbatem...O anume profesoara ne-a cerut sa facem diferenta.

A invata = a citi ceva cu interes si placere si a pastra informatia in minte .Corect? Dupa care depinde de la un intelect la altul cat dureaza asimilarea.

A toci = a citi ceva fortat,din simtul datoriei,al scolii..."fiindca am test" , "ma asculta" , "n-am nota" etc. Si stai cu nasul in carte,zdrobindu-ti creierii sa retii ceva,desi tie nu-ti place deloc materia,ceea ce citesti...esti plictisit,scarbit,vrei sa scapi foarte repede.Astfel ca inveti foarte mecanic...te fortezi ca sa retii ceva pana esti ascultat,pentru ca apoi sa scapi rapid de ea.

Astea sunt definitiile mele proprii.

Ok,pentru cei care practica a doua metoda,sincere felicitari.Aveti vointa si putere sa faceti asa ceva...desi nu e benefic,e eficient.Pana la urma,doar notele conteaza ,mai ales la materiile non-profil,nu? Eu nu pot...Simt ca-mi prajesc mintea incercand sa invat la biologie,chimie,fizica,psihologie...Eu sunt mai redus...Asa ca decat sa patesc vreun atac nervos,prefer sa nu invat.Da-o naibii...se rezolva treaba cumva...asa ca eu nu stiu absolut nimic la materiile enumerate mai sus.

De invatat,invat doar la materiile asa-zise importante :istorie(fiindca imi place)...si cam atat.La romana,engleza si sport nu prea e de invatat.

Pentru domnisoara colega care m-a injurat pe acest blog si m-a facut si tocilar ,si nici nu s-a semnat...desi banuiesc cine e...tin sa-i spun ca ea in clasa a 8-a a tocit si a stat cu nasul in carti mai mult decat am stat eu toata viata ;) . Iar despre cultura generala...mi se pare chestie de bun-simt sa stii sa gasesti pe harta Cuba(nu sa o cauti in Africa) sau Florida.

Cam atat .

3 comentarii:

Anonim spunea...

M-ai facut din nou sa rad cu tonul asta ironic al tau. Esti genial, cred ca ai deveni un ziarist desavarsit. Si sa stii ca in Bucuresti se castiga bine din asta.
Cat despre invatat, profesorii vostrii au o problema, nu va invata sa fiti creativi. Iar s-a ajuns la tipul de invataman comunist in care e important doar sa iesi din liceu, fara sa conteze si cum.
P.S. Cred ca pe luni vei primi intrebarile pentru interviu.

Stephen G. spunea...

Ok...astept cu nerabdare . :D

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.