vineri, 14 septembrie 2007

Traim intr-o lume nebuna...vol.2

Fiindca in ultimele 3 zile am fost plecat de-acasa mai ceva ca intreaga vara(asta in granitele Constantei) e normal ca "minunata societate" sa ma influenteze din plin.Asta ne aduce la articolul de astazi...

Ok...trebuie intelesi.Au o varsta,au trait si au vazut multe.Noi,cei mai tineri,probabil ca suntem influentati de drogul secolului vitezei,si nu avem rabdare,nu avem buna-dispozitie de a mai lasa de la noi,de a fi cei ingaduitori.Privind in jur,pe strada,si implicit in piata(unde ma tot duc de 3 zile) imi dau seama ca cel care a spus ca din batranete izvoraste intelepciune a debitat o mare prostie...Cel putin pe plaiurile mioritice,batranii oraseni sunt pur si simplu niste idioti,cretini,senili,comunisti dusi cu capul...

Povesteam intr-un post de acum una-doua luni despre batranei...dap,aia simpatici asa,cu aura de bunici care iti fac placinta,gogosi etc.Ei bine astea-s povesti de Ion Creanga.Batranii astia sunt dusi cu capul,avand fix aceeasi mentalitate de dinainte de '89+ foarte multi neuroni mancati de ani si senilitate.
Mergand in piata respectiva(Tomis3 pentru cunoscatori) ma uitam in jur,ferit din aleile umplute cu rosii,vinete,ardei si alte farafastacuri cautand o persoana care sa arate macar mai tanara de 60 de ani. Ntz! Nici macar una ! Pe putin media de varsta era de 60-75 de ani.Stau asa si meditez,gandindu-ma in acelasi timp de unde sa iau rosiile cand zbang! un mos mai batran mirositor de varza acra(pe bune!) da peste mine,si mai are tupeul sa se uite urat,desi repet,stateam ferit din drumul oricui.
Dupa ce mi-am terminat treaba,incercam sa ies din piata.Exceptand mirosul odios care ma inconjura mai aveam ca obstacol aproximativ cinci poate zece babornite care intrebau de ce sunt dovleceii 12 mii 500 si nu sunt decat 12 mii.Deci cred ca mai aveam putin si le rupeam capul...Incercam sa trec pe langa aceste "musculoase" babute(suta de kile pe putin la fiecare),cu tot cu sacosile dupa mine.Inevitabil,dau peste el.Inevitabil, priviri si maraituri deranjate...Pai bine frate,si eu pe unde ies?Ok,stau 2-3 minute pana cand se multumesc madamele sa isi miste "fizicele" si intru in supermarket.
Acolo,o baba de "doar" 60-65 de ani urla,pardon,racnea din toti rarunchii la casiera ca ii batuse mai mult la casa.Asa de chestie,stiti cat era suma "furata"? 10 bani... Zombilica asta(femininul de la zombie) a facut-o pe saraca fata in toate felurile,incepand cu indrazneata,nesimtita,hoata,panarama si culminand cu...exact ! curva! .Super tare!Parasesc si supermarketul si iau ca tot omul drumul pe jos spre casa...
Lasand la o parte trotuarele,modificate pentru parcari,astfel ca mai mult de o persoana in linie nu incape(dar despre asta voi dezbate data viitoare) mai dau peste doua "matracuce" de 70-80 de ani bucata care dupa ce ca mergeau cu viteza luminii stinse,de treceau 10 generatii pe langa ele(ceea ce explica varsta la care au rezistat),se mai si opreau din cand in cand,in fata mea,nepermitandu-mi sa "fac depasirea" si exclamau ceva in genul: "Vaaai! Da' ti-am zis-o p'aia cu Chira ? Nu? Aaaaaa...Stai sa auzi.Cand traia tzatza Chira ,inainte sa dea coltu',prin '76 cam asa mi-a dat ea o patura...
EU: Cucoana...ma lasati sa trec?Priviri...Evident.

Concluzie:Ei nu stiu ca sunt idioti,nu?Nu stiu tocmai pentru ca sunt idioti.Dar au Dumnezeule copii,vecini,nu stiu.Sa nu-i mai lase afara din casa.Ah,sau stati.Tocmai d'aia ies ei...Fiindca '','' copii stiu ca sunt idioti=> nu-i mai baga in seama.Logic,nu? Cineva ar trebui sa se ocupe de treaba asta.Nu de alta,dar sa nu fiu acuzat de crima data viitoare cand mai plec la piata.Neah,glumeam si eu.NOT!

Data viitoare voi dezbate despre "Masini.Soferi si pietoni" .Sper ca va plac articolele astea,poate va resimtiti in ceea ce scriu.Pe mai tarziu!

Later Edit: Nu am vrut sa pun totul la general.Fereasca Dumnezeu sa ma refer la toti precum i-am descris mai sus.Dar exista persoane in varsta ce traiesc din putinul dat care nu se uita urat la oricine si sunt persoane care au auzit de cuvintele blajin,bland,calm.Daca am parut prea exagerat cer inca odata scuze cititorilor mei.

4 comentarii:

Anonim spunea...

hihi :)) am ras ceva

Anonim spunea...

1. Bunica mea e exact ca in povestile lui Creanga.
2. Tu esti tanar, ei nu. Pentru ei zece bani inseama mult. Nu stii cum e sa traiesti dintr-o pensie de un milion-doua. Pentru ei lumea s-a schimbat prea repede, incearca sa nu fii atat de rau cu ei. Au trecut prin multe, iar lor comunismul le-a oferit ceva ce nu au in ziua de azi: o paine pe masa. Nu ii poti judeca pentru ca nu stii cata durere e in sufletele lor. Fetele alea acre sunt masti. O sa imi dai dreptate cand o sa ajungi ca ei si toata lumea o sa ti se para nebuna.
Fi ingaduitor. Si ei sunt oameni.

Stephen G. spunea...

Parerea mea e ca exista o diferenta intre a fi batran si atat si a fi batran senil.Am si eu bunici, de varsta celor relatati mai sus si crede-ma ca nu sunt asa.O sa spui ca spun asta pt ca sunt ai mei,ei bine cunosc si alte persoane,vecini,matusi,dar de teapa celor din Tomis III mai rar.

Poate am fost prea dur,dar la ora aia eram cam dominat de furie.

Anonim spunea...

Interesant articolul, dar putin fictional. Se vede ca ai talent, dar sa stii ca oana are dreptate.