marți, 11 septembrie 2007

US Open 2007

Cum v-am spus...am urmarit cu mare interes ultimul turneu de grand-slam al anului.Au fost multe surprize,multe dezamagiri dar de asemenea si multe confirmari.

Discutand despre tenismenii care ma intereseaza cel mai mult...Rafael Nadal a fost eliminat destul de timpuriu din concurs de catre David Ferrer,compatriotul sau.Rafa a acuzat vreo 3-4 accidentari la picior,deget,genunchi...a fost urat si astfel Ferrer a acces pana in semifinale unde a fost invins de Novak Djokovic.Sarbul l-a avut in ultimul act ca adversar pe Roger Federer care trecuse de mai multi tenismeni printre care Nikolai Davidenko in semifinale si Andy Roddick in sferturi.

Partida a fost frumoasa...chiar daca nu a fost la fel de incitanta precum duelul Nadal-Federer de la Wimbledon.Inca odata,elvetianul a aratat ca e o legenda...chiar daca Djokovic este o adevarata revelatie.


Nr.1 mondial si-a adjudecat primul set la tie-break 7-6 dupa ce in timpul acestuia,sarbul a avut 5 mingi de set la scorul de 6-5 chiar pe propriu serviciu.Federer nu a iertat...



...pentru ca in setul 2 intr-o situatie identica,sa salveze din fata lui Djokovic alte 2 mingi de break.
In setul 3 Djokovic nu a mai rezistat lui Federer care a inceput sa joace tot mai bine si mai bine...astfel incat a cedat cu 6-4 si elvetianul a cucerit pentru a 4-a oara US Open-ul si al nustiucatelea turneu de Grand-Slam.



La fete,am avut iarasi mari surprize.Favoritele mele,Maria Sharapova si Ana Ivanovic au iesit asa de repede ca nici nu am stiut pana in sferturi...Dupa indelungi batalii in care a trecut de ambele surori Wiliams,nr.1 mondial WTA Justine Henin s-a intalnit cu rusoaica Svetlana Kuznetsova .



Belgianca a castigat destul de clar 6-1 primul set...



...nu ca in al doilea act s-ar fi chinuit prea mult,scor 6-3 .Rusoaica cedeaza,Henin este indestructibila si castiga US Openul consolidandu-si pozitia de lider.

A fost totusi o competitie frumoasa,cu mult spectacol si faze inedite(vezi pe YouTube,Djokovic ironizand in vestiar jucatori precum Federer,Roddick,Nadal sau Sharapova).Astept cu mult interes celelate turnee de Masters si desigur...Australian Open...de la anul!

Niciun comentariu: