luni, 24 septembrie 2007

Quickpost

Deci...cum a fost in week-end?Mie cel putin ieri seara nu mi-a fost prea bine,dar sa lasam asta...

Sa o luam pe rand...Multa lume a comentat pe tema asta,dar ca sa stiti,pe mine nu ma mai mira nimic in tara asta de trei lei.Niste copii idioti au ucis o pisica pentru ca,citez :"Nu se simteau luati in seama de societate" .Deci nu mai avem ce sa comentam la asa ceva,si ce minte bolnava trebuie sa ai.Subiectul va este destul de cunoscut de pe-acum,zic eu.S-a discutat si rediscutat si nu s-a ajuns la nicio concluzie,dar va zic eu una:Puscarie! In SUA asta s-ar fi intamplat...
In fine, Oana a pornit chiar o campanie de semnare de petitii si inaintari catre Protectia Animalelor.Eu mi-am exprimat parerea,si i-am spus ca pur si simplu nu e tara potrivita si ca nimeni nu da doi bani pe bietele animale,dar cu toate astea am completat petitia online,fiindca ar fi nedrept sa nu o fac.Intrati si voi pe blogul ei pentru mai mult info...

O chestie care se rezuma tot pe-aici.Mircea Badea a citit in cursul saptamanii trecut din JN(sa nu aud comentarii) despre un sat din judetul Arad,ai caror locuitori traiesc din apa de ploaie.Da,ati citit bine.Ei nu au apa curenta,sau fantani(deoarece nu exista panza freatica in regiune) si cu atat mai putin bani si posibilitati de a transporta apa plata din vecinatate.Exista copii care toata viata lor au trait band si spalandu-se(desi e cam mult spus) din apa de ploaie.S-a inaintat o cerere catre stat la inceputul mandatului lui Base dar desigur ca nu s-a luat nicio decizie,nimic!Asa ca informatie,suma de bani necesara pentru a trage apa in sat este de 10 000 de euro.Tot asa,de informatie,stiti cat a costat-o pe Maria Marinescu ceasul luat de la Milano,si pe care il poarta ca idioata la mana dreapta? Pai de vreo trei ori mai mult...Super,nu?

La lb.romana,la mine la ore, au inceput seriile "carti de care nu a auzit nimeni" ,adica niste carti pe care evident nu le am in casa(desi posed o biblioteca destul de masiva) si care nici pe DC++ nu le gasim sub forma de e-book.Poate e inutil,sau poate nu.Daca are cineva cartile astea,fie ele electronice sau reale,as ruga sa ma anunte...G.Calinescu-Estetica basmului , Vl.Propp-Morfologia Basmului,Functiile Basmului,Radacinile istorice ale basmului,V.Lovinescu-Creanga si Creanga de Aur.Pai...multumesc anticipat.

Si ca o ultima insemnare pe care o voi dezvolta diseara sau maine cel tarziu...Oltchim Ramnicu Valcea,campioana Romaniei la handbal feminin a cucerit SuperCupa Europei(adica o chestie omoloaga a trofeului cucerit de AC Milan la fotbal,da? ) dupa ce au invins in doua zile toata nationala campioanei mondiale Rusia.Si asta fara Steluta Luca si Valentina Elisei,ce au fost accidentate.Mai multe detalii,astazi...sau maine.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Daca de oamenii de langa noi nu ne intereseaza, de ce ne-ar interesa de animale? Zau asa. Am trimis petitia, dar pana acum... ghici? nici un semn. Oricum televiziunile au pronit campania, sper sa avem o rezolvare.
Cartile alea se gasesc la biblioteci. Iti spun sigur pentru ca am avut de-aface cu ele. Lovinescu si creanga de aur il gasesti in librarii la sectiunea: "Carti pentru copii". Despre morfologia basmului s-ar putea sa am eu niste comentarii de cand faceam romana-franceza, de fapt sunt cursuri. Daca imi lasi o adresa ti le trimit prin posta ca nu stau sa le scriu. Daca nu, cauta la biblioteca carti de literatura populara, acolo vei gasi si morfologia basmului.

Stephen G. spunea...

morfologia basmului am gasit pana la urma...Traiasca DC++ :D . Cat despre biblioteci si alte lucruri care au eticheta "cultura" gen cinematografe,biblioteci etc...Nu cunosti Constanta!