vineri, 17 septembrie 2010

Sinaia


Am zis sa plec si eu la munte in bucatica de vacanta ramasa pentru ca tot nu mai respirasem aer cu adevarat curat de cativa ani deja. Ocazia a fost buna, compania ideala...let's go!

Cu ce ajungem pana la Sinaia? Cu trenul desigur. Pretul? Maricel si nici n-am mai avut reduceri pentru elevi iar student nu puteam inca sa demonstrez ca sunt. In principiu trenul a mers dupa program - pana la Bucuresti 4 ore, mai erau inca 2 pana la Sinaia. Cand am ajuns la Campina, cand mai era atat de putin, am inceput parca sa ne taram, de parca ramasese locomotiva fara combustibil. A avut intarziere o ora, n-am inteles de ce...vechiul motiv cu "reparatiile".

Am ajuns totusi, ne-am cazat intr-un loc foarte dragut si convenabil la pret.


Am stat...4 zile. In Sinaia nu sunt foarte multe chestii de vazut, majoritatea foarte costisitoare, dar erau lucruri pe care le-am mai vazut si inainte. Am urcat la Peles de dragul peisajului, n-am intrat pentru ca eu cel putin il mai vazusem de 2 sau 3 ori inainte. Dar au iesit niste poze a-ntaia  prin zona. Uite o intrebare logica, asta daca stiti cum vine Pelesul : in fata castelului este o pajiste foarte mare si verde care trebuie ocolita ca sa poti ajunge la intrarea propriu-zisa. De ce vroia Carol I sa ocoleasca atat si n-au facut arhitectii lui proiectul incat sa o iei de-a dreptul prin pajistea aia? Serios, am fi avut mai putin de mers.


La cota n-am urcat cu telecabina pentru ca era scump in draci. La 1400 m mai era cum era dar la 2000m costa vreo 65 de lei. Nu merita Udrea atatia bani.


Am fost insa fermecat de parcul din Sinaia. Absolut magic! Un aer, o atmosfera si o lumina in locul ala, cum nu mi-a fost dat sa vad de prea multe ori. Am ramas fermecat. Sa tot stai si sa casti gura la fantana arteziana, la spatiul verde. Sambata dupa-amiaza venise o fanfara intr-un foisor si incepusera sa cante fel si fel de fragmente faimoase. Atmosfera era excelenta. Am stat vreo 5 minute sa caut niste gunoaie aruncate pe jos. Am gasit, dar greu. Va zic asta pentru ca in Constanta parcurile sunt casele boschetarilor si a oamenilor idioti care vin de la mall si arunca chestii pe jos fara niciun stres. Parcul din Sinaia era aproape imaculat.

Daca ati mai fost in statiune, probabil ca stiti ca locurile de mancat sunt multe dar toate destul de piperate. Noi am mers aproape la sigur la o pensiune militara unde serveau mancare ieftina si buna. Pentru cei care nu erau cazati acolo, se majora nota cu 15%, si pretul ramanea incredibil de mic pentru cata mancare primeam.

A fost prilej de relaxare, de respirat cu usurinta, poate si de uitare.
Ne-am intors cu autocarul, am salvat o ora din vietile noastre astfel...la aceiasi bani dar cu un confort un pic scazut. Eh, hai sa nu fim pretentiosi.

Partea cea mai naspa din toata excursia? Oh, da! A trebuit sa plecam.


Tnx for the pictures, Miruna :)

7 comentarii:

Miruna spunea...

Aww nu ai nici un comentariu, iubi?:(
Uite iti dau eu >:D<. A fost superb la munte si astept sa mergem si la iarna:-> vreau sa schiez sa stii si tu:x. te iubesc:x:*

Sirius spunea...

Regele era rege si nu se grabea, savura fiecare moment, asa ca de ce sa nu ocoleasca?

Anca G. spunea...

Da..cum zice Sirius:)) sau poate vroia sa slabeasca si avea nevoie de miscare..eh, silueta..

Deci de-asta ai disparut tu asa subit din blogosfera:)) ok, ti se iarta (si asta doar pentru ca pozele sunt superbe)

Stephen G. spunea...

@Sunet, lasa ca o sa plec la Bucuresti si o sa am mai mult timp liber decat mi-as dori, si altceva in afara de scris nu o sa am :D

Dar da, am ramas putin in urma, dar se rezolva :)

Cornel spunea...

Lucky you... Eu am fost la tine la mare si m-am intors complet dezamagit.

Stephen G. spunea...

Nu ca as fi neaparat surprins...dar cum asa? :))

Cornel spunea...

Enorm de multa mizerie, preturi mari, plini de tigani... Cu asta cred ca am zis tot.