sâmbătă, 18 septembrie 2010

Fashion bullshit !

Am facut in dimineata asta marea greseala sa ma uit la stirile ProTv. Am incercat sa trec peste vesnicele stiri cu accidente, am trecut si peste stirile mondene cu fotbalisti (adica sport, sau asa ceva) (serios, pe-astia de la Pro nu-i dor buzele de la cat i-au pupat in cur pe ratatii aia de la Steaua?) si am aterizat la Oana Cuzino in mini-emisiune. Duduia face un show scurt numit "Ce se intampla doctore?". Tin minte ca acum cativa ani se dadeau chestii interesante. Astazi m-au luat nervii uitandu-ma.

Prima parte au prezentat "sporturi la moda" de practicat in timpul liber. Eu nu stiam ca un sport poate fi la moda. Probabil ca toti aia care alearga dupa o minge in parc sunt niste idioti care traiesc in trecut. E mai cool sa mergi la sala si sa te batai pe muzica si apoi sa zici ca ai facut sport. Baschet, volei, fotbal, tenis...a trecut timpul lor...nu? In fine au prezentat o tehnica yoga amestecata cu inca ceva, concluzia era ca e mai la moda sa baletezi decat sa tragi o alergare, sa dai cu un picior in minge sau transpiri in vreun fel. Si apoi ne miram cum naiba mor tineri de maxim 25 de ani de atac de cord. Pai uite ca au facut "sport la moda"...

A doua parte a emisiunii era legata de tinuta elevilor in liceu. Aici efectiv imi venea sa arunc cu ceva in televizor. Apoi mi-am adus aminte ca imi iubesc televizorul si ca am vazut sute de filme, seriale si concerte pe el si ca nu vreau sa-l stric :)
A venit un baiat din-ala gay, cu camasa de o culoare total nemasculina, cu barba din-aia lasata special ca sa arate ca e un matur si cu batic din-ala sugrumat la gat de parca ar fi -20 de grade afara si a inceput el sa ne zica cum trebuie sa se imbrace elevii. Niciodata n-am fost de acord cu criticile profesorilor la adresa vestimentatiei elevilor, dar nu mi se pare ok sa vina vreo duduie cu tocuri de 10 cm la scoala.

Apoi luau interviu la vreo 3 pitipoance care inteleg ca erau la liceu. Si explicau ele cum e mai frumos sa te imbraci la scoala. Ca e bine sa ne luam numai haine de firma pentru ca sunt de o mai buna calitate. Spuneau ca e foarte trist ca unii colegi nu fac un efort sa se imbrace la fel de bine ca ele, pentru ca hainele reflecta cine suntem in realitate (bine, nu cred ca s-au exprimat ele asa exact dar pe undeva pe-aici era ideea). Nu mai comentez asupra prostiei acelor specimene care ar trebui probabil bagate intr-un lagar de concentrare si gazate.
Reporterii le intrebau de la ce magazine isi luau hainele si ele se grabeau sa zica in cel mai fandosit mod toate numele de magazine de fite la care se puteau gandi. Apoi ziceau foarte dezinvolt ca ele au fost la Paris special pentru "shopping" (stiti, esti prost daca zici cumparaturi, shopping se zice). Si mi se pare normal, cine dracu are nevoie de Eiffel, Versaille, Luvru sau Notre-Dame? Magazine nenica, in asta consta turismul. De-asta pleaca fetita in vacanta in Franta.
Au mai dat apoi exemple de niste fiinte un pic mai putin patetice decat cele de care v-am zis mai sus (dar inca penibile) care spuneau ca isi falsifica etichetele hainelor ca sa vada colegii ca de fapt sunt de firma...desi nu sunt! Mi-am dat o palma ca sa fiu sigur ca sunt treaz si am schimbat.

Concluzia? E grav rau de tot cu cocalarii. Mai e cale lunga pana cand o sa scapam de pitipoancele care n-au fost batute cand erau mici si de imbecilii cu freze "topor" care nu-s in stare sa lege 3 cuvinte.
Am fost pe 13 la liceu sa-mi vad diriginta, dar n-am stat sa ma uit la elevi. Ideea e ca intotdeauna Calinescu a avut fitosii ei, dar de cealalta parte era si grosul celor care-i batjocoreau de cate ori aveau ocazia.
Mai nasol este ca cel mai vizionat post din Romania incurajeaza pe fata rahaturile astea. Uite, zic ei, e bine sa fii asa. Te dam la tv!
In ceea ce priveste vestimentatia, am avut intotdeauna parerea ca e bine sa te imbraci astfel incat sa te simti confortabil. Asta in primul rand. Apoi daca faci in asa fel incat sa iti stea si bine in hainele alea, ba chiar deosebit...cu atat mai bine. Dar nu sunt de acord cu frazele "se poarta, e la moda, sunt trendy". E o tampenie. Hainele tin de gustul personal, de personalitatea fiecaruia, nu de cum li se scoala la niste fandositi de la tv.

Vreau ca ProTv-ul sa moara!

3 comentarii:

Anca G. spunea...

subscriu

+ am asa un impuls de a-i ajuta sa-si stranga mai bine la gat esarfele alea in picatele alb-negru pe cei pe care-i vad purtandu-le. eventual intr-un nod care nu se mai desface. nu stiu de ce...

iuliana spunea...

hmm...io tot timpu' am avut senzatia ca vin de pe alta planeta, tocmai pentru ca niciodata nu ma imbracam cum erau toate fetele din juru' meu.
si io vreau sa moara ProTv-u'!

Stephen G. spunea...

Ok, hai sa facem o petitie :))