luni, 30 noiembrie 2009

Barcelona 1 - 0 Real Madrid


Am asteptat cu multa nerabdare meciul asta pentru ca amandoua echipele aratasera forme relativ bune pana acum. Amandoua mergeau cap la cap pentru primul loc si bineinteles...aveau fiecare pe cei mai in forma jucatori ai momentului - Messi respectiv Ronaldo.
Partida a avut in general un ritm bun dar nu i-as spune spectaculoasa. Real mai are inca mult de munca pana la a deveni cu adevarat o echipa, si cred eu ca asta a facut diferenta aseara. Asta si Carles Puyol. Capitanul Barcei a facut o partida incredibila in aparare. Frustrant pentru cineva ca mine (admirator al madrilenilor) dar trebuie sa recunosc - omul a facut un meci mare.

In rest n-ar fi cine stie de remarcat la vreun jucator anume. Real Madrid a dominat in prima repriza si au avut niste ocazii imense. Ronaldo, Higuain si Marcelo au avut in mai multe randuri ocazia sa inscrie dar pe-acolo s-au aflat fie Valdes fie mai-sus mentionatul Puyol. In a doua parte, catalanii au accelerat putin jocul si i-au pierdut pe drum pe madrileni. Ibrahimovic a inscris dintr-o pozitie care a fost usor off-side, dar conteaza mai putin, cursul jocului era evident in favoarea Barcei. Si de asemenea ma indoiesc ca veti auzi enspe mii de proteste din partea jucatorilor, antrenorului sau conducerii lui Real asa cum fac taranoii astia din Romania. Poate ca ar trebui sa se concentreze mai mult pe fotbal si mai putin pe pretentii stupide de la arbitrii.

Pe tema asta tin sa remarc un moment in care Dani Alves, extrema de la catalani a fost fluierat pentru un fault. Jucatorul s-a rastit la tusier, moment in care tusierul a devenit efectiv amenintator si a tipat spre el, mai sa-l loveasca cu fanionul. Alves a tacut din gura si a continuat jocul. Eu cred ca asa ar trebui sa fie si arbitrii de la noi, dar probabil ca nu-si permit de frica bulelor de grasime care stau in tribune si se dau mari specialisti.



Revenind la meci, Real a incercat sa forteze dar apararea Barcelonei a fost ireprosabila, ba pe final (ramasi si in 10 oameni) au fost cat pe ce sa mai inscrie o data. S-a terminat partida cu multe contre dar nicio sansa cu adevarat reala pentru madrileni. La amandoua echipe le-a lipsit un lider in teren. Probabil ca atat la Barca cat si la Real sunt prea multe vedete, prea multi mingicari si e greu sa desemnezi pe cineva. Sa fie Messi? Sau Henry? Pai si Iniesta? Si Xavi ramane pe dinafara? Sau... C.Ronaldo, nu? Ah, dar e si Kaka'? Offf...acum si Benzema?
E greu, e greu sa ai atatia jucatori de valoare, dar daca gasesti echilibrul poti deveni cel mai bun din lume si culmea ca Barca chiar a aratat asta sezonul trecut.



In final nu pot decat sa sper ca favoritii mei - Real Madrid - vor juca mai bine decat o fac in momentul asta pentru ca merita si ei sa revina la nivelul acela pe care l-au cam parasit din 2003 incoace. Sigur - au luat 2 titluri dar pentru ei mai importante sunt doua lucruri - Uefa Champions League si El Classico.

Un comentariu:

real madrid spunea...

Lasa ca ii batem in retur si poate si in finala Champions League :)