joi, 8 octombrie 2009

Oh no...I hear the bad boys comin'

Ador acea perioada a anului cand se organizeaza sedinta cu parintii. In fiecare an, mamele si tatii nostrii se aduna ca sa o mai auda putin pe diriga cum se vaita de noi. Cei mai rai, cei mai nenorociti, impertinenti, lenesi. De fiecare data cand incepe sa povesteasca...se aude blablabla - aceasi chestie an de an. Nu stiu cat de rai suntem...suntem 4 baieti in clasa...categoric nu e de la noi - poate or fi fetele mai diabolice si nu stiam noi.

Suntem impertinenti cu profesorii...sau ceva de genul asta. N-as spune ca suntem chiar impertinenti...poate totusi nu vrem sa inghitim orice mizerie pentru ca si noi si cei din fata noastra - suntem cu totii oameni. Mai nou suntem si majori - se presupune ca putem sa avem o opinie pertinenta, poate chiar dreptate in unele cazuri. Dar nu, noi aia 27 de insi suntem prosti si o persoana are intotdeauna dreptate. Nasol.

Din cate stiu eu suntem clasa cu cele mai mari medii (26 peste 9 sau ceva de genul asta) din tot liceul. In impertinenta si lenea noastra avem totusi astfel de performante.
A revenit inca o data la marea problema...de ce nu e toata clasa atat de unita inca sa fim BFF (best friends forever) cu totii? Deci cand auzi pentru a "n"-a oara chestia asta iti vine sa te dai cu capul de toti peretii. Mai tineti minte faza cu "hipiotii sedati si fericiti" - asta e visul dirigintei. Sa ne salutam fiecare-n parte, indiferent ca suntem atenti sau nu unul la altul sau avem starea necesara. Sa ridicam doua degetele in aer cu un zambet tamp pe fata si sa spunem pe un ton vesel - Pace tie, coleg drag!

N-ar fi minunat?
Nu mai reiau poliloghia - dar explicatia e simpla - se numesc personalitati, preferinte si grupuri diferite. Sigur, nu e ok sa ne luam la bataie sau ceva de genul asta intre noi - dar nimeni nu face asta...pentru ca nu e nimic neinregula cu colectivul - doar pretentii ciudate ale unor persoane care sunt, pana la urma, in afara grupului.
Nasol, nasol - suntem cea mai rea clasa din istorie si toate alea. OK! Oare de cate ori s-o mai fi repetat discursul asta si in fata altor generatii?

A doua chestie - s-a intamplat azi si m-a intristat peste masura. E ciudat cum o profesoara pentru care aveai foarte multa stima te trateaza cu cea mai urata nepasare posibila dupa ce trei ani de zile ai stat de nenumarate ori dupa ea, dupa programul ei ciudat si ai facut atatea activitati frumoase incat acum, ca vezi doamne esti a 12-a, sa-ti zica ca unei sosete stricate ca nu mai are nevoie de tine, pentru ca...invitabil...nu vei fi aici si la anul sa ajuti.
Pe scurt, ma asteptam sa fiu din nou alaturi de grupul de englezi anul acesta ca translator, mai ales ca actiunea ce o sa aibe loc in saptamana asta are amploare nu gluma. In schimb, eu si alte persoane care si-au exprimat de nenumarate ori dorinta de a se implica - am fost evitati in cel mai neelegant mod posibil. De parca nu s-ar fi asteptat sa discutam cu cei din clasele mai mici si sa aflam ca totul se intampla fara sa fim luati in calcul. Urat.

Mi se pare urat anul asta scolar. Pe langa schimbarile de date ale probelor orale care par sa nu mai inceteze, suntem tratati cu foarte mult dispret. Fie ni se spune ca mai avem nevoie de educatie (duh, la 18 ani s-ar putea sa fie cam greu) fie ca nu mai e nevoie de noi pentru ca...suntem in an terminal.
In concluzie - suntem terminati.

Poate ca o sa-mi fie dor de colegi, de atmosfera...dar categoric nu-mi va fi dor de cladirea aia si de oamenii din ea. Efectiv m-au dezamagit in lant.

P.S. Ce sa fie? Geografie sau Filozofie? Decizii, decizii. Efectiv nu stiu :-S

4 comentarii:

Anca G. spunea...

Pff...ai mei nu s-au dus niciodata la sedinta in 3..aproape 4 ani de zile:)) La sedinta de anul asta au venit numai 5 parinti si diriginta incepuse sa faca crize la ore pentru ca n-avea din cine sa formeze comitetul clasei:))

Stephen G. spunea...

Noi am trecut de mult de faza comitetului, cam de cand s-a inasprit directoratul prin scoala, nu mai are nimeni chef sa faca ceva pentru liceu.

Ceea ce e bine :)

Toate dirigintele se crizeaza asadar in ultimul timp?

Lola. spunea...

4 baieti???saracii de voi. :)) ce'as face eu cu voi de'ati fi la mn in cls... >:) muhaha
da'ntr'un fel va este bine.atatea fete... :>
diabolice??ia auzi :))
asa si la noi 8-| atata se plange diriga de noi de n'ai mai vazut asa ceva :|
si noi avem performante.si invatam medie.si avem medii mari.si pe a9a parca,am fost cls cu cele mai putine absente.si bla bla.
si totusi,noi suntem rai. 8-|
si totusi,desi...suntem rai...pe noi ne lauda profii cand povestesc intre ei,pe noi ne aleg pentru inspectii "sunteti cea mai buna cls de'a...a la care predau.asa ca o sa tin inspectia la ora voastra" ai nu zau...acuma suntem destepti si cuminte,ah?! /:)
best friends forever??toata cls??omg =)) asta n'am mai auzit'o pana acuma :))
ba da.normal ca ar fi minunat.fii serios tipule :)) ce prostie 8-|
nu voi sunteti cea mai rea cls din istorie [-( noi suntem!!! :))
cam greu??foarte greu.nu stiu ce educatie se mai poate face la varsta aia...
ce aiurea.cum naiba sa va dea asa la o parte??

[ce iti place mai mult??geogra sau filo??ce retii mai usor??]
[si eu sunt foarte foarte nehotarata...] :-<

Stephen G. spunea...

Asta e ca nu stiu exact :D ... dupa cateva ore de filosofie inca nu am o conceptie clara asupra materiei, ca sa stiu daca as fi in stare sa ma tin de ea. Geografia in general mi-a placut dar nu a Romaniei...