marți, 25 august 2009

Back...Leapsa intai...apoi altceva...

Fara alte vorbe inutile, raspund cu putina intarziere (scuze! :D ) la o leapsa de la Sunet. It goes something like this...

1. Ce carte ai recomanda şi de ce unui dezamăgit din dragoste?
Nu prea citesc carti de genul, dar ar fi vreo doua. Una ar fi "Ultima noapte de dragoste, intaia noapte de razboi" a lui Camil Petrescu. Zice niste lucruri bune acolo in legatura cu dezamagirile astea. Si ce mi-a placut mie cel mai mult la capitolul ala - a fost detasarea personajului principal - fata de dezamagirea lui in dragoste.
A doua ar fi "Enigma Otiliei" a lui Calinescu, citita de mine foarte de curand (si detestata de asemenea) cu simplul mesaj - se poate si mai rau, uita-te in cartea asta sa vezi. Exista persoane care o iau razna in ultimile cinci pagini ale romanului.

2. Ce carte ai recomanda şi de ce, iubitului/iubitei?
Sa nu intram in detalii inutile...The Portret of Dorian Grey.
3. 3. Ce carte ai recomanda şi de ce celui mai bun prieten?
As recomanda trilogia Millenium a lui Stieg Larsson. Ma rog, adica primele doua volume aparute deocamdata. Pentru ca sunt niste carti pur si simplu geniale si este o lectura pe care prietenul nu trebuie sa o rateze.

4. Ce carte ai recomanda unui copil de 10 ani?
Ar fi primele 3 volume din Harry Potter (s-o ia incet si cu celelalte, una pe an dupa aia :D), ah si Tunele (Gordon & Williams) - foarte misto carti.

5. Ce carte ai recomanda unui mare aventurier calator?
Hm...poate ceva din imensa colectie Jules Verne? Sau chiar Stapanul Inelelor, Hobbitul - orice implica drumuri si aventuri foarte lungi si epice.

6. Ce carte ai recomanda unui dusman cunoscut?
Holy Shit! Am asa ceva? Ok, ma pot gandi la un singur lucru - Christine de Stephen King. Nu stiu exact de ce...poate pentru ca uneori ma regasesc in Christine, ma rog - mai bine cititi cartea si intelegeti.

7. Ce carte ai recomanda unei persoane care nu iubeste lectura?
Ingeri si demoni & Codul lui Da Vinci de Dan Brown. Pentru ca sunt lejere, pline de actiune si suspans si scrise intr-un stil relaxat si usor de digerat. Dau clasa filmelor la orice ora!

8. Ce carte ai recomanda unuia cu "nasul pe sus"?
Poate suna ciudat dar...as recomanda Shogun de James Clavell. Pentru ca si personajul principal era la inceput plin de fumuri. Dar cultura japoneza l-a adus cu picioarele pe pamant. Mi se pare o lectie buna.

9. Ce carte ai recomanda celui care apare primul in lista ta de bloguri?
Hm...Oana. Oana le-a citit pe toate :D Nu sunt eu in masura sa-i recomand carti pentru ca probabil nici nu mai exista. Deci e un fel de "pas" aici :))

10.Ce carte ai recomanda unuia care crede ca le-a vazut pe toate in viata?
"O viata de rezerva" - am scris despre ea aici. Si ar mai fi si "Totul este Iluminat" de Jonathat Safran Foer. Crezi ca le-ai vazut pe toate? Think again. Cartile astea sunt atat de sincere si puternice incat te pocnesc efectiv in fata.

All done! Tnx Sunet, that was fun!




Un comentariu:

Anca G. spunea...

Ahaaa..deci si tu tot la harry potter pentru un copil de 10 ani:)) Eu nu prea potrivesc..varstele:D Citeam numai...chestii dubioase la vremea aia, ma bucur numai ca mi-am revenit pe parcurs:))