luni, 11 mai 2009

Parul lung

Intotdeauna parul lung a fost un subiect tabu cand vine vorba de baieti. Cred ca toata prostia asta isi are radacinile undeva inainte de '89, ca mai toate lucrurile absurde care inca ne domina. Incet, incet ne-am mai domesticit, dar sunt unii de-a dreptul ridicoli...

-Baietii nu poarta parul lung, nu e frumos. Doar fetele il au lung, baietii trebuie sa se tunda.
-De ce? intreb eu intrigat.
-Ca asa a fost dintotdeauna. Nu e frumos la baieti...
-Asta e o parere subiectiva.
-Asa a fost lasat de la Dumnezeu.
-Uh, Fi-Su avea plete. Duh!
-Dar ce? Esti emo?
-Nu. Wtf? De cand a devenit parul lung echivalentul emo?
-Pai toti aia poarta asa...
-Nu, aia au freze strambe. Eu il am doar...lung.
-Bine, bine - te dai mare roacher acum...
-Da si nu. Dar tot nu inteleg ce treaba are parul cu asta. Nadal are parul lung, si nu-i zice nimeni ca e emo.
-Offf...nu se intelege omul cu tine.
-Presupun ca nu.

Zau ca dupa o vreme ajung sa ma simt discriminat. Adica de ce fetele - da si noi - nu? E vreo lege? Atata timp cat mie-mi place si-l spal (cica unii mai au problema asta) o data la doua zile, care e problema celor din jur? Nu inteleg.
Toata chestia asta a inceput vara trecuta. Era cald si eu aveam parul de o lungime medie. De nervi si transpiratie m-am dus si m-am tuns destul de scurt. La Bucuresti la Metallica eram foarte frustrat...dadeam din cap dar n-aveam si eu o pleata acolo sa se zbata. Nimic. Si ce-am zis eu - ia sa-l las eu sa mai creasca nitel. La Maiden sa pot sa fac un headbanging mai decent. Si a mai trecut o perioada. Trece si concertul de la Maiden (parul se comportase onorabil) si se apropie scoala. Hopa! Ce facem?

La inceput n-am dat atentie. Nu parea iesita din comun lungimea lui. Dar intr-o zi ma intreaba mama...ma tund sau doar il aranjez ca sa-l fac sa creasca si mai mult? Intrigat...ma uit in poze si apoi in oglinda. Bre, eu cred ca sta mai misto. Ia sa-l lasam asa.

Lunile trecea
Paru' tot crestea...

Acum e lung...la spate mi-a acoperit ceafa, in lateral acopera urechile, bretonul cand e ravasit e peste ochi (stiti ce misto se vede cand ma uit urat la cineva?) si eu nu mai pot de uimire. Ia te uita ce pleata am!
Si ca tot plec la Istanbul (inca...3 zile...yaaaay!), mama ma intreaba foarte serios daca o sa joc cu freza asta. Eu zic ca da! Ea zice ca mai bine nu. Pana la urma am convenit sa-l scurtam putin (nu prea mult). Adevarul e ca am speriat-o cand i-am zis ca daca ma tund o sa o fac asa - ca mosul asta care e solistul si chitaristul meu preferat - s-a lasat repede pagubasa. Asa ca un pic scurtat si-atat!
Nu pot sa nu ma crucesc in continuare cand port sau aud un dialog de genul aluia ilustrat mai sus. Tara asta are o groaza de oameni imbecili cu o mentalitate de comunisti, chiar daca au trecut...hei! Aproape 20 de ani!
Ce e asa de greu sa accepti ceva diferit atata timp cat e decent? Nu o sa inteleg.

Un geniu zicea odata :
Nu conteaza cat de lung am parul, important e cat si cum gandesc.
Florian Pittis

Poate ca mai multa lume ar trebui sa asculte ce a avut de spus omul asta. Credeti-ma, e mult mai interesant si mai de remarcat decat declaratiile zilnice ale lui Becali sau a altor intelepti.
Ah, si mi-am adus aminte de niste versuri bestiale marca Cargo:
Ia ascultati aici!

Frunza verde mere, pere,
Nu te insura mai vere!

Cand eram ficior in sat, ma,
Paru' lung mi l-am lasat, ma!
La oras eu am plecat-a, ma,
Sa ma fac om invatat, ma!
Si la scoala m-or trimes, mai,
Toate-n cap sa mi le-ndes, ma!
Iar cand 'roacker' am ajuns-a,
Nii la mine ca nu-s tuns, ma!



Si cantecul in sine:


Cargo - Frunza verde

Voi ce impresii aveti pe tema asta? Lung sau scurt?

15 comentarii:

sunetul-mai-tare spunea...

CUM VREI TU! Pur si simplu, poarta-l cum vrei tu! Si daca-ti mai sta si bine e si mai bine! Prejudecati dinastea exista si vor exista cat timp pamantul va fi calcat in picioarre de oameni (si asta a fost lucrarea mea la sociologie:))). Mno, eu mi-am luat ieri vopsea de par rosie..dupa ce ani de zile l-am inchis cu ciocolatiu, ca bateam spre blond si nu voiam sa se vada:))) (Shh!) So what? E parul meu, persoana mea!:))
By the way, ii sta bine freza lu` "mos" James..:)))

Anonim spunea...

Fetele isi lasa parul lung pentru ca le da un aer mai inocent, mai feminin, insemnand.... ca... baietii care isi lasa parul lung vor sa ..ce? sa para femini? inocenti? GAY?
Deci nu vrei sa te tunzi ... pei poti sa si mori ca tot acelasi lucru e . parul si unghiile iti vor tot creste indiferent.cred ca de asta cand suntem in viata ni se zice sa ni le mai taiem... ca sa fie o diferenta intre 2 metri sub pamant si acum..
poate ai totusi noroc si atunci societatea nu va mai avea nimic impotriva ta..

Stephen G. spunea...

@Anonimule, da! d'aia nu ma tund sa imi gasesc latura sensibila. Neah, acum serios, societatea n-are nimic cu mine, era vorba de unii apropiati, ca nu ma arata nimeni cu degetul pe strada...nu am parul pana la brau ci usor prelungit pe ceafa. Ideea e ca arata decent. Nu societatea ma enerveaza pe mine ci mentalitatea in sine a parului lung.

Acum scuza-ma ca nu vreau sa arat ca orice cocalar cu ceafa rasa si creasta de manelar facuta cu gel, dar nu putem fi toti atat de trendy.Acum ma duc sa-mi caut latura feminina...pe unde o fi oare?

Stephen G. spunea...

@Sunet, imi pare bine ca mai gandeste cineva ca mine. Cat despre "Papa Het" sa stii ca iar si-a lins parul pe spate...deh, varsta asta.

Anonim spunea...

inteleg.. poate ca preferi parul slinos, baietilor li se ingrasa..repede..sau..mereu.
dar oricum fa ce vrei atat cat mai poti ca de asta baietii nu sunt facuti sa aiba parul lung defapt: pt ca dupa.. 30 ani le cade. unora ff repede altora mai putin. asa ca peste cel putin 10 ani ajungi la cheliuta. good luck with that. sa vedem cum te mai plangi atunci.

Stephen G. spunea...

Ma amuzi foarte tare. Ti-as putea arata "n" oameni (artisti de regula)de la 40 la 60 de ani cu parul des-lung si destul de frumusel.

Iar la partea cu slinozitatea, cred ca ai ratat partea cand am zis ca ma spal o data la doua zile, nu?

Ioi, la 28 de ani o sa chelesc(dupa cum spui tu). O sa te mai contactez atunci. Sa nu uiti sa intri pe blog, da? 10 ani...ne auzim atunci.

Daniel spunea...

Eu mi-am lasat parul lung acum un an tocmai gandindu-ma la faptul ca peste vreo 10 ani, sau poate chiar mai repede, nu o sa am ce sa las lung. Cat timp ai parul, cred ca e normal sa incerci sa profiti de el, o sa am timp la batranete sa ma rad in cap. :p

Bine ca barbatii au putut sa poarte parul lung mii de ani, dar dintr-o data, de 100-200 e gay si feminin?

georgiana spunea...

eu nu inteleg care`i faza asta cu"baietii na-u voie sa aiba parul lung".ah..si daca ai parul lung esti "ashea mai roacar,mai cu satana":)) kkt-uri!!

intr-o dimineata vb cu profa mea perspectiva despre uniforme si bla bla bla,la care ea imi spune"baietii fara par lung.am trecut si eu prin asta-cand iubeam baietii cu par lung-dar nu-i frumos" la care eu indignata am raspuns:"cand am sa-i vad pe manelisti fara sclipici,"D&G",armani si alte kkt-uri,lanturi si numai stiu eu ce balarii atunci se tund si baietii":))plm,invat intr-un liceu de arta si vezi cocalri..nah:))numa 3 sf sunt cocalari.dar nu asdta`i idee.
asa ca..."scutiti-ma pe mine de fazele astea de kkt cu referire la baietii cu par lung."vai nespalati,vai nush ce,roacari,satana"

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Anonim spunea...

@ Anonim: defapt, de multe ori baietii cu parul lung par mult mai masculini decat cei cu parul scurt sau mediu, care stau in oglinda sa se " geleze " mai mult decat fetele ( ca tot pomeneai tu de feminitate ).

Otto spunea...

Da, intr-adevar lumea, mai ales Romania e plina de oameni redusi mental si cu mentalitati comuniste. Acum 3 ani am decis sa-mi las parul lung, iar de atunci sunt discriminat in continuu, pe de o parte de colegii, care imi puneau etichete cum ar fi: gay, femeie, homosexual etc. (eu imi vedeam de treaba mea, nu incercam sa fiu in centrul atentiei), dupa care a urmat valul de insulte religioase. Ma faceau satanist, diavol, dracit, etc. (Nu sunt satanist!! defapt sunt ateu). Cel mai enervant val de discriminare vine din partea nenorocitiilor de tigani, care in momentul in care trecem pe strada scoteau comentarii de genul: Uite femeia... etc.
Deci nu pot sa cred in ce tara traiesc.
Parerea mea personala e ca fiecare poate sa aiba podoaba capilara cum vrea, atata timp cat nu discrimineaza pe altii pe acest subiect (De parca eu nu pot sa-mi bat joc de altii pt ca au parul scurt ca un puscarias).
De asemenea am mai avut probleme de genul cu pocaitii (penticostali, in fine), care ma considerau "o dubla amenintare" (pletos+ateist), la inceput au incercat sa ma converteasca, imi veneau acasa cu tot felul de rahaturi, la care eu le tranteam usa. Dupa aceea au inceput insultele (vezi mai sus).
Prin urmare, noi cei cu parul lung (pletosi, rockeri) suntem destul de discriminati din toate partile.
Situatia trebuie sa se schimbe!!!

Stephen G. spunea...

Eu greu să schimbi nişte oameni care au fost îndobitociţi din naştere. Poate doar timpul să rezolve ceva, să lase să mai treacă nişte generaţii.

Până una alta, statul dă miliarde pe catedrale. De unde să mai ai toleranţă şi gândire liberă?

Anonim spunea...

Eu ador baietii cu parul lung. Pe fostul meu prieten care avea parul mediu, l-am rugat sa si-l lase lung si ii statea genial. Intradevar, el trebuie si ingrijit. Daca nu te ocupi de el, mai bine NU! Tot respectul pentru baietii care nu se lasa influentati de cei din jur si isi poarta parul lung, pentru ca intr-adevar, Florian Pittis a rostit niste vorbe sfinte "NU CONTEAZA CAT DE LUNG AI PARUL, IMPORTANT E CAT SI CUM GANDESTI!!!!"