luni, 4 mai 2009

Cum sa nu comentezi un meci de tenis...

Cum? Pai cam in exact aceeasi maniera in care au facut-o cei doi de pe Sport.Ro de la finala Masters-ului de la Roma - partida disputata intre Rafael Nadal si Novak Djokovic. Meci memorabil, frumos, spectaculos - cum era de asteptat.
Dar comentariul a fost sub orice critica.

Nu sunt sigur cum il cheama pe comentatorul care isi face de regula treaba la tenis pe Sport.Ro, dar el a fost insotit de Cristian Tudor-Popescu si a facut din meci un adevarat deranj in anumite momente. CTP-ul ca individ (ziarist, intelectual si ce mai e el) imi este tare antipatic. Are o aroganta dezgustatoare in voce atunci cand deschide gura dupa principiul "Eu sunt destept, restul lumii sunt niste idioti". Trecem peste astea. Ce m-a deranjat pe mine...

Tipul de la Sport.Ro avea niste remarci foarte imbecile. Dupa mintea lui, imediat cum Nadal pierdea trei puncte consecutiv pe propriul serviciu - spaniolul era terminat, in corzi si Djokovic pe val. In maxim 2 minute insa, Nadal era inapoi in joc - conducea detasat si incredibil - comentatorul il dadea mort pe Djokovic si tot asa. Si a tinut-o in ritmul asta cat a durat meciul - 2 seturi! Atat Nadal cat si Djokovic au fost terminati de cateva zeci de ori pe parcursul meciului. Si asta nu a fost tot. Nu pot sa uit ca l-a descris pe sarb ca fiind slabut sau sfrijit (nu stiu exact termenul) referindu-se la aspectul fizic. Sa-mi dau zece palme in cap...numarul 3 mondial - un jucator remarcabil - este facut slabut-sfrijit de al nostru drag comentator. Bravo frate! Daca si Djokovic e asa...
Inteleg ca il compara cu Nadal care are ceva mai multa masa musculara pe el dar de-aici si pana la a-l face pe numarul 3 mondial slabut. Cat de slab poate fi pana la urma un om de 1.88 si 80 de kilograme?

CTP-ul pe de alta parte a facut bine ca a mai facut misto de comentator cand zicea cand de unul cand de altul ca e pus la zid. In schimb avea cretinul obicei sa vorbeasca in timp ce se desfasura un schimb de mingi. Nu stiu eu multe in ceea ce priveste comentariul la tenis, dar parca e o regula (scrisa/nescrisa cine stie?) care spune ca atunci cand se joaca un punct - iti tii gura! Nu si CTP-ul. El vorbea... La un moment dat m-am speriat de era sa pic jos de pe canapea. Djokovic respinsese un smash de a lui Nadal si castigase punctul. Memorabila faza intr-adevar, dar mi-ar fi placut mai mult daca CTP-ul nu tipa din toti rarunchii - extraordinar. Imaginati-va - liniste totala si apoi urla nebunul.
Pentru mine, ce au facut astia doi mi se pare de-a dreptul ridicol dar ce poti sa ceri pana la urma de la Sport.Ro - postul cu stiri mondene despre sportivi? Astia sunt, astia raman.

Cat despre meci, a fost destul de captivant. M-a enervat Djokovic cu accesele lui de furie in care dadea cu racheta de pamant (oare ce vina avea ea?) - nu mi se pare o reactie demna de un tenismen, dar probabil ca era doar o stare trecatoare. Oricum in setul 2 sarbul s-a resemnat. The King of Clay IS The King of Clay si Rafa s-a impus lejer. 7-6 ; 6-2 . A fost o partida de remarcat pentru recuperarile incredibile pe care la facea Nadal si pentru determinarea si talentul aratat de Djokovic. Dar a castigat cel mai bun. Nadal e pe zgura ca la el acasa asa ca un meci in fata lui e un test prea greu pentru multi. Asta nu inseamna ca spaniolul e de neinvins dar simt ca suprematia lui va mai continua o vreme. Momentan, niciunul din rivalii lui (Federer, Novak, Murray) nu se ridica intr-atat de mult la nivelul incat sa-l dea jos de pe primul loc. Si mie-mi convine :D

Vamos Rafa!

3 comentarii:

Cornel spunea...

Gresesti! Un om la 1,88 si 80 kg este slab. Un sportiv, mai ales tenismen, la 1,88 si 80 kg este foarte slab, chiar sfrijit ii poti spune.

Stephen G. spunea...

Nu stiu man, uita-te tu la Djokovic si spune-mi ca e slab.

Andrei spunea...

CTP-nu tace in timpul punctului, jucatorii trebuie sa se opreasca atunci cand vorbeste CTP.