sâmbătă, 3 ianuarie 2009

Am vrut-o...

...am primit-o.
Ca sa scurtez, da - m-am simtit foarte bine in vacanta, singura problema e ca a trecut prea repede si simt ca nu o sa-mi revin la timp dupa Revelion pana incepe scoala. Dar cine stie?...
Si pe cat de frumos a fost in vacanta asta...hai sa vedem si partile rele care m-au facut sa scot pe gura zeci de injuraturi si invocari de divinitati. Uneori aveam impresia ca eram inconjurat de orice altceva numai de fiinte umane nu.

Exista o boala. Se numeste - boala cumparaturilor. Foarte...dar FOARTE multe persoane sunt afectate atat de tare in perioada asta a anului (ce tocmai a trecut) incat la fel de bine pot sfarsi pe patul de spital.
E normal sa cumperi mancare, ceva mai multa si mai speciala de sarbatori. Dar de la asta si pana la a cumpara obsesiv cat mai mult, sa umpli cosul pana la refuz si sa urli 3 ore dupa ce le-ai urcat pana la tine in apartament ca te dor anumite parti - e diferenta mare.
Degeaba am incercat s-o conving pe mama sa se mai calmeze. Ea pe 24 decembrie inca se plangea ca ne lipsesc anumite chestii - desi atat fridgiderul cat si camara gemeau. Si poate ca ea nu a exagerat pe cat o fac mosnegii si babele din piata. Am facut in alea 4-5 zile de cumparaturi mai multe drumuri de cat mi-as fi dorit in infamul Tomis 3. Acolo tot timpul este aglomerat. Tot timpul tiganii "comercianti" iti vor sta in cale incercand sa-ti vanda nimicurile lor si tot timpul se va gasi cate-un mos sa se poarte urat cu tine, sa te calce pe bataturi (propriu si figurat).
E genial ca mai apoi sa vezi pe 25 si 26 cum spitalele sunt pline de suferinzi de indigestii. Dar cum e posibil? In mare parte pentru ca romanii sunt obsedati ca de sarbatori sa manance mult si prost, adica tot ce-ti poate face rau sa fie consumat in cantitati uriase. Ganditi-va cate feluri are cina de Craciun - ordef, ciorba, sarmalute, friptura & carnati, desert. Pe langa asta adaugati foarte multa tuica si vin. Oare cum ar putea un om sa se simta dupa asa ceva?
Suntem un popor de oameni bolnavi. Ne dam piosi, ca tinem post si avem grija sa spunem asta tuturor. Apoi cand vine momentul...bagam in noi de parca vine sfarsitul lumii, de parca odata cu anul se sfarseste si viata sau intram in vreo hibernare eterna.

Sa presupunem ca totusi supravietuim si se apropie Revelionul. Aici nu o sa intru in polemici. Si aici s-a exagerat enorm. Ma gandesc la pregatirile facute de mine si de gasca mea de la Revelion si probabil ca si jumatate din cat am avut noi ne-ar fi fost de-ajuns. Fridgiderul mi-e martor.
De ce ne plac atat de mult excesele, nu stiu. Incercam sa demonstram ceva anume sau doar ne lasam in "spiritul" sarbatorilor?

Dar sa trecem peste. Vreau sa ma leg acum de ce s-a intamplat de Revelion...nu cu mine in personal, ci cu televizorul. Eu nu m-am uitat la televizor. Nope...eu am avut muzica, mancare, bautura si prea multa companie ca sa vreau la televizor. Dar curiozitatea ma macina din cand in cand si...si au existat si reluari. Da, m-ati prins! M-am uitat la reluari pe 1 ianuarie. Big mistake. Huge mistake.
Ca de obicei, in figuri s-au rupt ProTv-ul si Antena1 cu tot felul de reclame spumoase si sloganuri cretino-manelistice. Personal, nu stiu la ce m-ar fi putut surprinde la ProTv... reclamele de toata jena cu figura idioata a lui Maruta si jocurile de cuvinte marca Sport.Ro? Manelistii? Fufele de langa manelisti? Falsitatea momentului cand numarau secundele pana in noul an (emisiunea fiind inregistrata si nu live...duh!)? Sau poate plictiseala aia de recital anual in Piata Universitatii.

Spre deosebire de anii trecuti cand vedeam niste pseudo-talentati facand un playback nesimtit acum am vazut acelasi tip de pseudo-talentati falsand nesimtit. Oare fetita aia...Cream - cand o sa inteleaga ca daca gemi in microfon : Woaahwooowaahwooou nu demonstrezi nimanui ca ai voce. Da, e misto sa faci dinastea daca te cheama Andra (sau cineva asemanator) si chiar poti canta. Daca esti una care a facut playback toata viata ei, multumeste-te sa suni...nederanjant.
Mai erau unii care cereau "Toate mainile in aer" si abia daca se vedeau 20-30 de persoane care sa raspunda apelului. E cu atat mai amuzant cu cat eu am fost la 2 concerte in vara si intreg stadionul se cutremura la un simplu gest al solistilor. E exagerata comparatia, da! Dar atat de dulce...ah - in fine.

Cam asta a fost ProTv-ul. Surprize? Nu. Am fost totusi surprins de Antena1, acesti intelectuali autodeclarati. Antena este un post care tot timpul a avut grija prin mici subtilitati sa arate cat de cocalar e ProTv-ul. Uh...rade ciob de oala sparta? Ce poate fi mai idiotic si deranjant si de toata scarba decat o emisiune cu Dan Negru, artisti(?!) de muzica populara si o gasca de manelisti dezgustatori? Minune, Miracol, Guta, Maimuta...erau acolo - radeau (o, Doamne!) , dansau (inca pot sa vad gelatina aia de pe burtile lor scuturandu-se) si inevitabil...rageau. Si intelectualitatea aia antenistica unde a disparut? Au ascuns-o intr-un dulap? Ce au facut cu ea?
Mi-a fost sila. Manelele in general...toata lumea le priveste cu indiferenta, dar de revelion le baga fara remuscari. Falsitatea asta e foarte deranjanta mai ales cand o vezi la televizor. Oamenii aia incearca sa te convinga pe tine de ceva...dupa modelul "Hai frate, e Revelion, ce %&*=#@ vrei sa ascultam?". Sa va spun ce am ascultat eu de revelion si am gustat la maxim? Joan Jett (adica I Love Rock'N'Roll, ce altceva?), Vita de Vie(Sunetul si Basul au fost mai geniale ca de obicei), BUG Mafia (melodii ceva mai vechi, din era anti-manelizare) si parca a fost si ceva Bullet for My Valentine. Sa nu uit de Macarena si Menaito...

Si stiti ce? Eu cred ca a fost bestial. Mai bestial decat orice manea de pe lumea asta. Sigur, a fost si muzica ce nu m-a dat pe spate, dar doar nu o sa comentez despre asta, nu?

Pana una alta romanul ramane un taran si un tigan care pune botul la motto-uri cretine de genul "We Love To Entertain You" (deja am o retinere acum cand vreau sa ascult originalul lui Robbie Williams) - se simte important pentru aia de la televizor, cand de fapt tot ce vor aia e sa ne prosteasca. Probabil ca suntem deja prostiti daca platim abonamentul la cablu ca sa vedem astfel de porcarii la televizor.
La multi ani, romanule. Si poate primesti mai multa minte in 2009.
Yeah right!
Pentru cei care-mi dau dreptate, la multi ani si voua. Voi ramaneti asa ca e de bine!

3 comentarii:

Anonim spunea...

de asta nu ma uit eu la tv, si nu am mai facut-o de vreo 3 ani incoace. daca totusi se mai nimereste o telecomanda in mana mea, cam o data pe secol, sunt in grila de programe vreo 2-3 posturi care merita vizionate. si cand ma gandesc ca in liceu eram dependenta de tv...

Anonim spunea...

Pff, am vazut si eu ce era la televizor de Revelion. Penibil e un cuvant prea usor pentru a descrie...
P.S.: Stiu ca imi citeai blogul inainte, acum l-am reluat. Click pe nume pentru link.
Pace tie si La multi ani!

Anca G. spunea...

mda...de revelion am stat un pic la barfe si m-am culcat..as fi vrut sa vad concertul din piata constitutiei - iris, zdob si zdub, voltaj...bineinteles ca n-a fost transmis...
traim in romania...