marți, 22 aprilie 2008

Sport si nu prea...

A fost sambata seara Gala Invincibilii (o denumire romaneasca destul de penibila daca ma intrebati pe mine...) unde a boxat pentru titlul mondial WBC romanul Adrian Diaconu. El l-a infruntat pe americanul Chris Henry. Din rezumatele care le-am vazut, americanul era bun, chiar foarte bun si a stapanit bine ultimele 4 runde. Norocul nostru a fost ca Diaconu a boxat fenomenal in primele runde si a castigat la puncte cea mai importanta centura detinuta vreodata de un boxer roman. Bravo lui ! Inca un sportiv care face mandrie tarii si nu e fotbalist...Ba mai mult, Lucian Bute este deja campion mondial si intr-o forma excelenta astfel ca incet,incet Mihai Leu si Lucian Doroftei sunt egalati la performante ceea ce e excelent. Bineinteles ca ProTv-ul a inceput buletinul cu ce a zis Marian Iancu lu' Becali si apoi ne-a spus despre Diaconu : "A castigat si el acolo o centura mondiala. Mai important e ce a zis Mitica de la Liga!!! "

Si ca veni vorba de fotbal...wow, chiar n-am mai comentat de mult despre asta! In fine, ideea e simpla: campionatul nostru e de cacat. La fiecare etapa, la fiecare meci - toata lumea se plange de arbitraj fie ca pleaca invinsa sau castigatoare de pe teren. Vreau sa spun ca toti sunt o gasca de penibili. Incepand cu patronii/actionarii (care pana la urma de ce dracu' tot apar non-stop la TV? Ce treaba au ei cu fenomenul fotbal? ) si sfarsind cu antrenorii si jucatorii. Pai impuscati-va baa! Profesionistilor! Una, doua va vaitati ca niste babe. Asa si daca sunt blaturi ce? N-au mai fost blaturi si inainte? Ati invatat o replica: "Ne-a furat arbitrul" si o repetati intruna. Super!
Ca sa discutam si despre fotbal...Steluta e pe primul loc .Bine ea si "merita" pe deplin aceasta pozitie. CFR-ul e pe 2. Echipa de trei lei, inconstanta...Dinamo e varza verzelor si ia bataie si de la Dacia Mioveni. Rapidul se screme meci de meci...Practic tot campionatul e teribil de plictisitor si anost incat nu mai vad motivatia pentru care m-as uita la fotbalul romanesc. Partea buna e ca Farul a scos niste puncte pe final de campionat si va (ah, apropo - ar trebui sa scriu v-a ca sa inteleaga si primarul Bucurestiului?) evita retrogradarea. Eventually.
Oricum, decat sa ma uit la mizeria de Liga I mai bine mut pe nou-noutul Eurosport 2 bagat in grila de RCS/RDS si vad cel mai adevarat fotbal: Premier League.

Tinand o conversatie cu englezii (barbatii) saptamana trecuta am aflat ca cel mai in varsta (tatal celui mai tanar) a fost tusier in tinerete in prima liga engleza. Fiii sai sunt fani ai lui Manchester United (cel care a fost in Romania tine cu diavolii) iar celalalt cu Liverpool. Au auzit de Mutu, au auzit de Dan Petrescu...si ei urasc pe Chelsea si da, au recunoscut! Anglia a fost praf si nu s-a calificat la Euro!

Si ca sa inchei cu ce am inceput, adica box...cica Leonard Doroftei se lupta intr-un meci demonstrativ cu Mircea Badea in noaptea de inviere. Totul este pentru caritate. Interesant dar nu stiu cat de "pe bune" va (sau v-a ,domnule Videanu) fi.

5 comentarii:

Anonim spunea...

Mai bine ma uit la liga a II-a decat sa-l vad pe Pascani non-stop la tv.

Anonim spunea...

Badea si cu Doroftei pot sa se bata in noaptea de inviere pana le vine rau, eu o sa dorm!

Stephen G. spunea...

Oana, ma dezamagesti...nu mergi sa iei Lumina si Pasca?

Anonim spunea...

Mai si dezamagesc, anul asta nu merg, sunt alergica la lumanari, nu vreau sa patesc ca anul trecut, dar asta e alta poveste. Am venit sa iti urez Paste fericit alaturi de cei dragi! Sa fii fericit si sa ai parte numai de lucruri frumoase. Sarbatori fericite!

Stephen G. spunea...

Eu sincer nu inteleg de ce se ingramadeste lumea pentru o lumanare si niste anafura. Ok, este simbolic si frumos dar cand te lovesti de tot felul de imbecili parca iti piere tot cheful. Nu mai spun ca pe mine ma lesina de tot sa respir acelasi aer cu zeci de oameni.

Paste Fericit si tie si familiei tale!