joi, 14 februarie 2008

Cuvinte fara sens

Stau si ma gandesc ce s-a intamplat aseara...parca ar fi un vis urat.Si am tot mai multe in ultima vreme.Partea rea e ca unele sunt reale.E totusi bine ca altele nu.Imi dau seama ca viata mea e complicata. Asa mi-a fost sortit,cine stie de ce? Toti avem un scop in viata.Cineva spunea ca "ne nastem ca sa suferim".Nu sunt de acord.Unii sufera prea mult ,altii prea putin,sau deloc.Viata e nedreapta ... de cand ma stiu a fost asa.Dar continui sa supravietuiesc.Doar ca...ce a fost aseara a reprezentat...apogeul. Totul a fost atat de stupid dar si atat de grav .Consecintele pot lasa rani foarte urate .Nici nu vreau sa ma gandesc .Am plecat la culcare cu un gust foarte amar.Am pus capul pe perna si mi-am dorit sa...n-as spune ca mi-am dorit sa nu ma mai trezesc ci doar sa...sa dorm pana cand totul o sa se linisteasca,pana cand totul o sa fie bine. Dar viata asta e o curva nenorocita si m-am trezit dimineata asta...si situatia era cam aceeasi.Am tras aer in piept si incerc sa vindec ranile si in acelasi timp sa-mi linistesc mintea...

Trec peste asta .Am scris putintel in ultima vreme si e timpul sa umplu golurile. Abordand scurt un subiect mai vechi,in care se include fraza "mandru ca sunt roman" ,am urmarit partida de Cupa Davis dintre Romania si Franta .O Romanie cu un Andrei Pavel cam batran si cu un Hanescu iesit de mult din forma,dar cu doi jucatori de dublu magnifici Tecau si Mergea,care insista sa nu se faca remarcati si in afara nationalei .Franta a venit cu fenomenalul Jo-Wilfried Tsonga ,cu excelentul Richard Gasquet(nr.7 mondial) si cu alti doi jucatori de dublu,finalisti la Australian Open.Sincer,ce sanse aveam de la inceput? Niciuna.Corect .Am pierdut cu 5-0.Asa si? Credeti-ma ,conteaza atat de putin dupa ce il vezi pe Andrei Pavel cum castiga primul set in fata lui Tsonga .Pavel a fost un mare jucator ,un talent exceptional,posesor al unui backhand uluitor si cu multe clase peste Hanescu,spre exemplu.Pacat ca nu a stat mai mult in varful ATP.Conteaza atat de putin cand il vezi pe Hanescu ca s-a chinuit si a cedat cu 3 seturi lui Gasquet,dar s-a zbatut,a dat ce-a avut mai bun si asta conteaza cel mai mult.Conteaza atat de putin cand ii vezi pe Mergea si Tecau ce meci senzational fac,revenind de la 2-0 la seturi si de la vreo 2 mingi de meci.Au facut 2-2 si au pierdut in decisiv.Si ce daca? Ei au jucat fenomenal.Si acum pot spune ca "sunt mandru sa fiu roman" ,nu ca a castigat Steaua sau Dinamo nu stiu ce meciuri prin Cipru.

Din pacate din ce in ce mai rar mai poti spune ca e o mandrie sa fii roman.Incepe sa-mi fie tot mai sila de ghena asta infectata de prosti,hoti si manelisti .Unii mai stiu sa faca haz de necaz,asa cum Mircea Badea a facut aseara de cei doi cretini care conduc tara,Basescu si Tariceanu .Si fiindca tot suntem la politica,nu pot sa nu ma crucesc cum baietii astia...politicienii nu contenesc sa fure.Intai sa fure de la saraci.Acum si de la copii.Daca in primul semestru alocatia se incasa prin obisnuitul carnet de cecuri,pe semestru 2 alocatia vine acasa,ca la pensionari.Excelent este ca daca nu te gaseste acasa,iti lasa un cupon,lasat cu grija,poate nu-l gasesti totusi sa-l iei de la posta.Daca nu-l iei in 5 zile...banii intra in contul statului.Nu e minunat.Cu vreo 2000 de alocatii neimpartite,un ministru poate sa-si ia un Tuareg nou! Sunt sigur ca si are nevoie ...Of...avem nevoie de un Robin Hood.Sau de fapt cred ca noi,astia prostii,care stim ca suntem furati in fiecare zi avem nevoie de un bilet de avion,undeva intr-o tara civilizata,poate in Africa...si sa lasam aici politicienii,prostii,manelistii si tiganii.Poate se ucid intre ei...si ne vom putea intoarce vreodata.

Azi e 14 februarie. Nu,nu voi spune ca azi e "ziua indragostitilor" ...mi se pare o mare imbecilitate,din doua motive simple ! 1.E o sarbatoare catolica,specific americana ...amintesc ca totusi suntem romani si ortodocsi,chiar daca ne pierdem cultura minut dupa minut. 2.E lipsit de spirit si de ce inseamna dragostea intr-adevar ca sa te folosesti de ziua asta pentru a-ti-o exprima.Daca esti indragostit ,nu e mai frumos sa i-o spui persoanei iubite in fiecare zi,decat sa astepti 14 februarie? Mai e si frig afara...

De fapt,azi 14 februarie,zvonuri spuneau ca va iesi pe piata noul album Metallica.Din pacate nu e asa...ba mai mult,Metallica evita elegant Romania in turneul lor european de anul asta .Ruta Viena - Budapesta - Sofia...ce urmeaza? Republica Moldova???Ar putea fi un an de vis daca reusesc sa-i vad pe cei de la Maiden(apropo de asta,se stie si ce melodii vor canta ,biletele sunt si ele gata...) si pe cei de la Metallica in acelasi an.Ar fi un an frumos...pacat ca ma bantuie alte probleme acum.

Pana data viitoare,probabil diseara,va urez numai bine!

6 comentarii:

Unknown spunea...

E ciudat cum adevaratele valori sportive raman in urma din cauza ca nu aduc la fel de multi bani ca sportul ,,rege". Tenisul se afla printre cele ignorate. De curand am auzit ca vor sa darame Arenele BNR. Alta prostie. E ciudata gandirea unor romani, dar ce sa-i faci? La fel se intampla si cu handabalul, sport la care chiar avem performante. La felul cum merge tara asta, e greu sa spui ca esti mandru sa fi roman.
P.S. Vii la Iron Maiden?

Stephen G. spunea...

Da,unchiul meu a comandat biletele.Trebuie sa le mai primeasca.A facut comanda pe net inca din decembrie.

Anonim spunea...

Totusi e Sf Valentin. Da, e in calendaru ortodox, deci... tot trebuie sa le spui la multi ani Valentinilor si Valentinelor. :)

Stephen G. spunea...

La multi ani Valentinilor si Valentinelor ! :))

Unknown spunea...

@Stephen: Si eu trebuie sa achizitionez biletul in decursul saptamanii viitoare. Mai ramane sa vina Metallica:))

Stephen G. spunea...

Eu vreau sa vina Metallica,cum sa nu...da' poate vin si cu un album nou-nout!