marți, 11 octombrie 2011

Picioare de femeie

Weekend-ul ăsta m-am aflat întâmplător într-un mall şi de curiozitate mă mai uitam la ce fel de modele de blugi există. Şi m-a lăsat mască un lucru...

Înţeleg că la fete există diferite stiluri, tipuri...skinny, slim, talie înaltă, joasă, medie. Ok! Înţeleg conceptul şi varietatea de preferinţe. Ceea ce nu înţeleg eu este de ce există aceleaşi standarde şi la hainele pentru bărbaţi. Spre exemplu la un magazin descria chiar conceptul de skinny la hainele bărbăteşti : picioare foarte subţiri, talie joasă, tur foarte larg.

Ok, nu comentez acum asupra imbecilitaţii stilului. Am trecut de mult peste cum mă minunam când vedeam câte-un puştan cu pantalonii în vine care abia facea trei paşi fără să rămână în chiloţi. Dar nu înţeleg de ce există standarde de genul ăsta la sexul masculin. Picioare subţiri? De când este asta un ideal în silueta unui bărbat? Şi am măsurat din priviri (acum câteva luni chiar am probat) grosimea blugului de la picior care era atât de anormală încât n-am putut concepe să port eu aşa ceva. Ca să vă faceţi o idee, eu sunt un tip de-o statură relativ atletică la 1,80 şi 80 de kilograme. Nu arăt umflat cu pompa dar nici malnutrit. Sunt ok cum s-ar spune în limbaj uzual. Dar să-mi încapă pe picior o ciudăţenie din aia de pantalon...no freakin' way. S-ar potrivi mai degrabă unei fete minione cu picioare de balerină. 
Cu toate astea presupun că există băieţi cărora îi încap astfel de haine.

Treaba nu este izolată, caracteristică unui singur magazin. Nu, este o modă adoptată de toate firmele mari care vând jeanşi.
Dar când au devenit un ideal la băieţi picioarele schiloade asemănătoare fetelor? Dacă la femei moda de a arăta într-un fel s-a mai schimbat cu anii de cealaltă parte lucrurile au stagnat (asta dacă excludem trendul de a avea început de chelie şi burtă, preponderent românesc). De sute de ani perfecţiunea fizică este întruchipată de înălţime, muşchi, statură...aşa zisul Adonis sau silueta perfectă a lui David de Michalangelo. Oare personajele astea pot intra în nişte blugi skinny?

Mai mult, de ce ar vrea cineva să arate aşa? Eu când m-am văzut ultima dată ca fiind prea slab (cândva prin clasa a 10-a) m-am pus pe mâncat şi făcut sport de am luat în greutate aproape 20 de kilograme ca să ajung...ok :) Acum parcă şi hainele stau altfel pe mine. Mai bine. Dar blugi skinny? No way...

Aş mai comenta şi asupra modei de a purta talie largă (tot la băieţi) pe care iarăşi nu-l înţeleg. Adică ce-i cu feminizarea asta? Dacă fetele au altă anatomie la nivelul ăla mi se pare normal să poarte astfel de modele. Dar tu bărbat, mascul, viril, puternic, brută...unga bunga!
 Să porţi aceeaşi chestie? Nenică...

5 comentarii:

Andrei spunea...

Sunt sigur ca toti hipsterii te-ar buhui dupa ce ar citi articolul asta :)) foarte amuzant; ar trebui sa ai o discutie cu Alexandra pe tema asta :)) sunt tare curios ce ar spune :))

Andrei spunea...

Sunt sigur ca toti hipsterii te-ar buhui dupa ce ar citi articolul asta :)) foarte amuzant; ar trebui sa ai o discutie cu Alexandra pe tema asta :)) sunt tare curios ce ar spune :))

Anca G. spunea...

Sincer, îmi e total şi iremediabil s-c-â-r-b-ă de băieţii care poartă aşa ceva.

EnigmaB spunea...

Moda e facuta pentru toate stilurile vestimentare posibile si imposibile abordate de oameni, fie ei rockeri, rapperi, clasici, punkeri, junkisti. Totul tine de gust. E adevarat ca nici mie nu'mi place sa vad asa ceva dar sunt fel de fel de grupuri, culturi, stiluri care le permite sa se imbrace asa...numai sa stie sa le si combine. Modelele hainelor sunt preluate, evident k una e sa vezi un tip din Anglia imbracat cu o astfel de pereche de pantaloni, camasa, sacou si palarie (stilul lor clasic) decat un roman care abea e in stare sa'si potriveasca sosetele pierdute in sertar.

fotograf nunta diana spunea...

fiecare cu gustul lui!